Albayrak: Lozan Antlaşması siyasi ve diplomatik bir zaferdir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Lozan Antlaşması’nın 94. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Albayrak: Lozan Antlaşması siyasi ve diplomatik bir zaferdir
24 Temmuz 2017 Pazartesi 13:01

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞ SENEDİ
Albayrak, yayımlamış olduğu mesajda şu ifadelere yer verdi: “24 Temmuz, özgür, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş senedi olan Lozan Antlaşması’nın yıl dönümüdür.
ŞANLI BİR DESTANDIR
1. Dünya Savaşı sonrasında İtilaf Devletleri tarafından işgal edilen Anadolu ve Trakya toprakları, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı’nda kurtarılmıştır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nden sonra başlatılan Lozan Konferansı’na, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temsilcisi olarak katılan İsmet İnönü, diplomasi alanındaki dehasıyla tam bağımsızlık ilkesinden taviz vermemiş ve milletimizin çıkarlarını en iyi şekilde savunmuştur. 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şanlı bir destandır.
BAZI KESİMLER HEZİMET OLDUĞUNU İDDİA ETMEKTEDİRLER
Son yıllarda Atatürk’ü ve Cumhuriyetimizi hedef alan bazı kesimler Lozan Antlaşması’nın hezimet olduğunu iddia etmektedirler. Sevr Antlaşması’nın içeriği ve sonuçları incelendiğinde, Lozan Antlaşması’nın ne denli büyük siyasi ve diplomatik bir zafer olduğu anlaşılacaktır. Bizlere düşen en önemli görev Lozan Antlaşması’ndan sonra kurulan bağımsız, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak ve tarihimizi yeni nesillere en iyi şekilde anlatmaktır.
SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM
Lozan Antlaşması’nın 94. yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, Lozan Kahramanı İsmet İnönü ve onların silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.