Ambardere’de mahsur kaldılar 3 gün sonra kurtuldul

Çerkezköy’de haftasonu yoğun kar ve yağmur yağışlarının etkili olmasıyla Ambardere Mevkii'nde bulunan derenin taşması sonucu yaklaşık 15 aile 3 gün boyunca mahsur kaldı.

Ambardere’de mahsur kaldılar 3 gün sonra kurtuldul
24 Aralık 2009 Perşembe 00:00

    Bölgeye giderek mahsur kalan ailelerle telefonla irtibat kuran Kaymakam A. Akın Varıcıer ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak gerekeni yapacaklarını belirttiler.
    Bölgede mahsur kalan aileler deredeki suların azalmasıyla  birlikte kendi çabalarıyla yaptıkları geçici köprüyle 3 gün sonra kaldıkları yerden kurtulmayı başardılar.
    Ambardere Mevkii'nde mahsur kalanlardan Mahmut Yalçın "Aşırı kar ve yağmur yağışı sonucu evlerin bulunduğu bölgedeki derede taşma meydana geldi. Bölgedeki iletişimi sağlayan köprüde suların altında kalınca 3 gün boyunca mahsur kaldık.
    Kaymakam A. Akın Varıcıer ve Garnizon Komutanı Göktuğ Gökbayrak bölgeye gelerek bizlerle telefonla irtibata geçtiler ve bizlere gerekenin yapılacağını söylediler. Deredeki sel sularının azalmasının ardından bizlerde yine kendi çabamızla yaptığımız geçici köprü ile derenin diğer tarafına geçmeyi başardık. Biz orada mahsur kaldığımızda Belediye'ye de haber verdik ama onlardan bize hiçbir yardım gelmedi’’ dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.