Ani ısı değişikliğine dikkat edin

Hava sıcaklığının ani değişimi hastalıklara zemin hazırlıyor. Vücudun ani ısı değişikliklerine adapte olmakta güçlük çektiğini belirten uzmanlar iklim şartlarına uygun giyinmeyen kişilerin vücut dirençlerinde düşme ve buna bağlı olarak gribal enfeksiyonlarda artışlar meydana gelebileceğini söylüyor. Gribal enfeksiyonlar kalabalık ortamlarda daha sık yayılıp bulaşabiliyor.

Ani ısı değişikliğine dikkat edin
04 Eylül 2007 Salı 08:50

Ayrıca gribal enfeksiyona yakalanan kişide buna bağlı olarak gelişen bronşit, zatürre, orta kulak iltihabı gibi hastalıklar oldukça büyük tahribatlara yol açabiliyor.

GRİP VE NEZLE MEVSİMİ BAŞLADI

Havaların değişken sıcaklıkları ve mevsimsel virüsler, grip ve soğuk algınlığını artırırken; ciddi iş kayıpları neden olmaya başlıyor.

Sonbaharın artık iyiden iyiye kendini göstermeye başladığı bu günlerde grip olma riskimizinde arttığını belirten yetkililer, "Havanın ani değişimi, güneşli günlerin artık yerini rüzgarlı, yağmurlu günlere bırakması sonucu grip ve soğuk algınlığı salgınları kendini göstermeye başladı.  Grip ve soğuk algınlığından korunmak için öncelikle bu iki hastalığın arasındaki farkların bilincinde olmak gerek. Gribin en belirgin özelliği ateş ile seyrediyor olması. Bunun yanında birden başlayan ve 2-3 hafta gibi devam eden yorgunluk, kas ağrıları, baş ağrısı, üşüme-terleme gibi herkesin yaşadığı belirtilere sahip. Grip, genellikle kış aylarında ve birkaç defa geçirilebilen bir hastalık. Ani başlangıçlı olup sıklıkla ateş 38-40 dereceyi bulur. Genellikle ateş ve halsizlik nedeniyle yatarak geçirilir ve iş kayıplarının da en önemli nedenlerinden birini oluşturur.

Soğuk algınlığında ise ateş genelde normal olur, daha çok burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve boğaz ağrısı ön planda bulunur. Ayakta geçirilmesi daha sık görülen bir durumdur.

Grip ve soğuk algınlığından korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek önem taşır. Bunun için C vitamini ile çinko içeren gıdalardan zengin bir beslenme tarzı tavsiye edilebilir. Ayrıca düzenli uyku ve dengeli beslenme de bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur.

Grip ve soğuk algınlığı (nezle) ile ilgili semptomları azaltıcı tedaviler aslında basit ve etkilidir. Bu yöntemler hekim veya eczacıya danışarak uygulandığında ve önerilen ilaçlar aksatılmadan kullanıldığında çok iyi sonuçlar verir.

Soğuk algınlığı ve gripte belirtiler giderilerek hastanın rahatlaması sağlanmaya çalışılır. Bazı ilaçlar birden fazla etken madde içerirler. Ateş, ağrı, burun akıntısı, hapşırık, öksürük ve halsizlik gibi belirtiler için, bu belirtileri gidermede kullanılan etken maddeleri içeren kombine ilaçları tercih etmek önem taşır" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.