Artan fiyatlar pazarı da vurdu

Geçimin her gün daha da zorlaştığı bu günlerde artan fiyatlar, bölgemizde, dar gelirlinin can simidi olan pazarda ki hareketi de vurdu.

Artan fiyatlar pazarı da vurdu
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
19 Ocak 2022 Çarşamba 13:50

İşçi ağırlıklı nüfusun yaşadığı bölgemizde asgari ücrete yapılan zam, çarşı pazara gelen zammı karşılamaktan uzak kalırken özellikle, işçi ve esnaf emeklilerinin maaşlarına gelen %25 zam, emeklileri çarşı ve pazardan uzaklaştırdı.

Hayvansal ürünler başta olmak üzere bir yıl içinde gelen zamlar dar gelirliyi zorlarken, artık kiloyla peynir, zeytin vs. almak hayal oldu.

Sebze, meyve ve bakliyat  alırken bile vatandaşların eski günlerdeki gibi alış veriş yapamamaları pazar sepetlerine de yansıdı. Bazı çeşitlerde ise pazar esnafı neredeyse sinek avlıyor.

Öte yandan, yıllarca çalışıp emekli olan, işçi ve esnaf emeklileri yapılan %25 zammı yetersiz bulurken, “1500 TL olan asgari emekli maaşı 2500 TL oldu. Onlara %60 zam yaptınız, iyi olmuş. Ama diğer yandan biz normal şekilde prim ve yıl tutturup emekli olanlar neden mağdur edildi? Burada bir haksızlık yok mu?”  diye soruyorlar.

Pazar esnafı da durumdan memnun olmadığını belirtirken, “Biz marketler gibi yüzlerce çeşit satmıyoruz. Bir iki çeşit ürünümüz var, onları satıyoruz. Bizde aynı buraya gelen vatandaşlar gibi diğer esnaf arkadaşlarımızdan alışveriş yapıyoruz. İşlerimiz zaten azaldı, ayakta zor duruyoruz. Artan maliyetler belimizi büktü” diye görüş belirtiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.