Artık Başpehlivanların da bir dikili ağacı olacak

653.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinliği kapsamında, inşaatı hızla devam eden yeni Edirne Devlet Hastanesi’nin bahçesine bu yıl ilk defa gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan “Kırkpınar Çınar Ağacı” dikme töreni Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. Gürhan Çelik ve hastane yönetimi ile 653. Kırkpınar Ağası ve pehlivanların katılımıyla gerçekleşti.

Artık Başpehlivanların da bir dikili ağacı olacak
04 Temmuz 2014 Cuma 07:50

BÜYÜYEN ÇINAR AĞAÇLARIN
GÖLGESİNDE DİNLENEN
HASTA VE HASTA YAKINLARI,
PEHLİVANLARIMIZA DUA EDECEK
Törende konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu “653. Kırkpınar Yağlı Güreş Festivali’nde bu sene bir ilke imza attık. Edirne Kamu Hastaneleri Birliği ile beraber Edirne Belediyesi’nin geleceğin başpehlivanlarını da dâhil ederek geleneksel olacak çınar ağacı dikimi etkinliğini başlattık. Eczacı ve çevreci olan 653. Kırkpınar Ağamız Süleyman Mecek ve pehlivanlarımız ile yeni Edirne Devlet Hastanemizin bahçesine tane çınar ağacını diktik. Burada ağaçlar büyüdükçe güreşler devam edecek ve büyüyen çınar ağaçların gölgesinde dinlenen hasta ve hasta yakınları, pehlivanlarımıza dua edecektir. Bizim için önemli olan, buradaki gençlerimizin ata sporumuza verdiği emeğin karşılığını almalarıdır” dedi.
 
Yeni Edirne Devlet Hastanesi’nin bahçesine dikilen çınar ağaçlarına başta Edirne Milletvekili ve aynı zamanda Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve final oynayan İsmail Balaban ile 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı ve 653.Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek’in isimleri verilerek bu ağaçlarda ebedileşti.
ARTIK HER BAŞPEHLİVAN VE AĞANIN BİR DİKİLİ AĞACI OLACAK
 
Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi Op.Dr. Gürhan Çelik, yaptığı açıklamada; “Kırkpınar Yağlı Güreşleri bizlere atalarımızdan kalan bir mirastır. Bizde bu vesile ile yola çıkarak her yıl düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde finale çıkan pehlivanlarımızın ve o yılki Kırkpınar Ağamızın isimlerinin yıllar sonra da gelecek nesillerin yad etmesi için ‘Kırkpınar Ulu Çınar Ağacı Dikimi’ etkinliğimizi bu yıl başlatmış olduk. Çok uzun yıllar yaşayan bu çınar ağaçlarına astığımız künyeler sayesinde Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve final oynayan İsmail Balaban ile 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı ve 653. Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek’in isimleri yeni hastanemizin yeşeren bahçesinde adları ölümsüzleşmiş olacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.