Aşmak İçin Harek(ET)

Türkiye Beyazay Derneği Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Şahin, Türkiye genelinde yürütülen ‘Aşmak İçin Harek(ET)’ projesi hakkında bilgiler verdi. Projenin Çerkezköy ayağında Çerkezköy Belediyesi’nin Kumlugeçit Mevkii’ndeki halı sahasında futbol kursu için toplanan engelli – engelsiz çocukların futbol oynadığı esnada, devam eden projeleri hakkında açıklamalar yapan Adnan Şahin, “Çok sosyal ve çok anlamlı bir projemiz var. Engelli çocuklarımızın hayata daha sıkı sarılmasını ve engelsiz çocuklarımızın da engellileri görüp sağlıklarının kıymetini anlamalarını istiyoruz.” diye konuştu

Aşmak İçin Harek(ET)
24 Temmuz 2015 Cuma 17:43

 CUMHURBAŞKANI PROJEYİ HİMAYESİ ALTINA ALDI

Projelerinin Cumhurbaşkanı’nın himayesine girdiğini belirten Şahin, “Aşmak İçin Hareket(ET) projesini Cumhurbaşkanı himayesi altına aldı. Amacımız, engelli – engelsiz çocuklarımızla daha aktif spor yapmak. Bu kardeşlerimizi bir araya getirip birlikteliklerini ve sosyalleşmelerini sağlamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE GENELİNDE BEŞİNCİ SIRAYA GİRDİK”

Proje kapsamında Ülke genelinde beşinci sırada olduklarını belirten Şahin, “Bu proje aslında 2 yıl önce Spor Bakanlığı’nın yapmış olduğu bir projedir. Ama proje, bu yıl yenilendi. Bizler de çok kısa bir sürede bu proje kapsamında Türkiye genelinde beşinci sıraya girdik. Yeni bir yönetimle bu kadar kısa bir sürede bu dereceye girmek büyük bir başarı.” dedi.

“KAYITLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR”

Aşmak İçin Harek(ET) projesinin kapsamı hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Şahin, “Çalışmalarımız 3 ay sürecek. Projemiz resmi olarak 29 Haziran’da başladı. Futbol, basketbol, masa tenisi ve resim branşlarında çalışmalarımızı yapıyoruz. Basketbol ve masa tenisi Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda, futbol Çerkezköy Belediyesi’nin halı sahasında, resim kurslarımız ise Atatürk İlkokulu’nda faaliyet göstermektedir. Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün kurs veriyoruz. Şu an toplamda 48 öğrenci var ve sayımız gittikçe yükseliyor. Katılımlarımız devam etmektedir. Başvuru yapan çocuklarımızı kurslarımıza dahil etmeye devam ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

“YAKIN ZAMANDA PROJEMİZİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Yürütülen projenin açılışının kısa bir zaman içinde yapılmasının planlandığını belirten Şahin, “Yakın zamanda da bu projemizin açılışını yapacağız. Genel Başkanımız Sayın Lokman Ayva ve Devlet büyüklerimiz de katılacak açılışımıza. Açılışımız, Medya Sponsorumuz olan TRT Spor tarafından canlı yayınlanacak.” diye konuştu.

“10 ÖĞRENCİ KURSALARA KATILMAKTAN VAZGEÇTİ”

Geçtiğimiz günlerde karşılaştığı üzücü bir durumdan bahseden Şahin, “10 tane engelsiz öğrencimiz, kursta engelli öğrenciler de var diye katılmaktan vazgeçtiler. Çok üzücü bir durum bu. Bizim amacımız engelli – engelsiz herkesi bir arada buluşturmaktır. Demek ki biz hala bu konularda çok geri kalmışız. O çocuklarımızın aileleriyle birebir görüşmeler yapacağım. Çocuklarımızı kurslarımıza almak için çaba göstereceğim.” ifadelerini kullandı.

“ÇOK SOSYAL VE ANLAMLI BİR PROJEMİZ VAR”

Proje kapsamında çocuklara birlik, beraberlik ve sosyallik aşılamak istediklerini belirten Şahin, “Çok sosyal ve çok anlamlı bir projemiz var. Engelli çocuklarımızın hayata daha sıkı sarılmasını ve engelsiz çocuklarımızın da engellileri görüp sağlıklarının kıymetini anlamalarını istiyoruz. Amacımı tüm çocuklarımızı burada bir araya getirip onların ailelerine ve toplumlarına sahip çıkmalarını aşılamak. O dayanışmayı burada sağlamak istiyoruz. Ama maalesef ki çoğu insanımız hala bunun bilincinde değil.” Dedi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.