Atatürk'ün Saray’a gelişi kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`ün Saray’a gelişinin 77. yılı coşkuyla kutlandı. Saat 10.30’da Atatürk Meydanı’nda bulunan anıta çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, Atatürk’ün Saray’da dinlendiği alanda devam etti. Günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada Gençliğe hitabeye atıfta bulunan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, “Gençlerimiz, geçmişin acı tecrübeleri sonucu yazılmış Gençliğe Hitabe’yi iyi anlamalı ve onu kendilerine rehber edinmeliler. Unutulmamalı ki Atatürkçü bir genç asla yılgınlığa, karamsarlığa ve teslimiyetçiliğe yenik düşmez. Atatürkçü bir genç için ülkesinin ve halkının çıkarları her şeyden önce gelir” dedi

Atatürk'ün Saray’a gelişi kutlandı
23 Ağustos 2014 Cumartesi 08:05

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemizi ziyaretinin 77. yılı coşku ve gururla kutlandı.
ÇİÇEKLER BIRAKILDI
 Belediye Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Saat 11.00’de Atatürk’ün Saray’da dinlendiği noktada devam eden kutlamalarda, Atatürk’ün ziyaret ettiği yere çelenk sunuldu ve çiçekler bırakıldı.
MUSTAFA KEMAL HALEN GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR
Kutlamalarda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban yaptı. Atatürk’ün sadece bizim için değil, sömürü altında ezilmiş uluslar için, hatta cephelerde vuruştuğu düşmanlarınca da eşsiz bir kahraman, eşsiz bir devlet adamı olarak nitelendirildiğini söyleyen Başkan Çoban, “Dünya bugüne kadar  birçok kahraman birçok devlet adamı gördü. Ama hepsi zamana yenik düşüp tarihin tozlu raflarına kalktılar. Oysa Mustafa Kemal, hala güncelliğini korumakta birçok ünlü devlet adamınca örnek alınacak lider olarak görülmektedir. İçimizden çıkarak bizim için, uygar dünya için bunca önemli işler başarmış, değerli katkılar yapmış bir büyük insana bağımlılık onun fikirlerini anlamayı gerektirir. Adını törenlere hapsederek veya olur olmaz her yerde anarak ona yakışan mirasçılar olamayız. O ve dava arkadaşları bize onurlu bir ulus olarak yaşayabileceğimiz güzel bir ülke ve kurulmuş bir Cumhuriyet bıraktılar. Her birimiz onlar gibi düşünerek, onlar gibi davranmak ve ilerleme yolunda çalışmak zorundayız” dedi.
GENÇLİĞE HİTABE İYİ ANLANMALI
İçinde bulunduğumuz koşullara rağmen asla yılgınlığa düşülmemesi gerektiğini söyleyen Başkan Çoban, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Özellikle gençlerimiz, geçmişin acı tecrübeleri sonucu yazılmış Gençliğe Hitabe’yi iyi anlamalı ve onu kendilerine rehber edinmeliler. Unutulmamalı ki Atatürkçü bir genç asla yılgınlığa, karamsarlığa ve teslimiyetçiliğe yenik düşmez. Atatürkçü bir genç için ülkesinin ve halkının çıkarları her şeyden önce gelir. Dünyada bizi yok etmek isteyenlere karşı Kurtuluş Savaşı vererek tüm ezilen uluslara örnek olmuş; “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir” diyerek uygar dünyanın hayranlığını kazanmış; “Savaş, yurt savunması söz konusu değilse bir cinayettir” söylemiyle gönülleri fethetmiş; ”Yurtta barış dünyada barış” anlayışıyla yüksek insanlık yolunu göstermiş ulusal bütünlüğümüzün temelini atarak Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e tüm Saraylılar adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”
SEVİM HAMDİ ALP’TEN DUYGU YÜKLÜ
KONUŞMA
Başkan Çoban’ın konuşmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk’ü Saray ziyaretinde yakından gören yazar Sevim Hamdi Alp duygu ve düşüncelerini paylaştı. Mustafa Kemal’in kadınlara büyük değer verdiğini söyleyen Hamdi Alp, Saray Kaymakam Vekili’nin bir kadın olması ve bugün aramızda olması Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarından biridir. Bu kazanım cepheye kağnılarla mermi taşıyan cefakar Türk Kadınlarının sayesinde gerçekleşmiştir” dedi. Konuşmasında sık sık duygulandığı görülen yazar Sevim Hamdi Alp, gözyaşlarını tutmadığı konuşmasını alkışlar eşliğinde tamamladı.
BELEDİYE PİLAV AYRAN İKRAM ETTİ
Başkan Çoban’ın konuşmasının ardından Belediye Personeli Selda Arıklı tarafından “Mustafa Kemal’i anlatan bir şiir okundu. İlçemiz öğretmenlerinden Bülent Şıra yönetimindeki halk oyunları ekibinin gösterisi devam eden kutlamalar, Belediye tarafından vatandaşlara Ayran Pilav ikram edilmesi ile sona erdi. Ayrıca, Atatürk’ün Saray’a gelişinin 77. Yılı dolayısıyla Belediye önünde fotoğraf sergisi açıldı.”
KİMLER KATILDI?
Mustafa Kemal Atatürk’ün Saray’a gelişinin 77. yılı kutlamalarına Saray Kaymakam Vekili Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Nuri Taştekin, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin Başkanları ve Yöneticileri, STK Temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan, Mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.