Ayçiçeği alımları son sürat devam ediyor

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin, 16 ağustos 2019 tarihinde başladığı yeni hasat döneminde bir haftada bir tonun üzerinde alım yapıldığı kaydedildi. Bu yıl ayçiçeğindeki yağ oranının yüksek olduğunu kaydeden S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erkan Şener, “Ayçiçeğinde ortalama yağ oranı yüzde 44 olması biz üreticiler acısından çok önemlidir” dedi.

Ayçiçeği alımları son sürat devam ediyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Ağustos 2019 Perşembe 13:09

ALIMLAR DEVAM EDİYOR
S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Erkan Şener, “Alımlarımız hızla devam ediyor. Alımlara başladığımız 16 Ağustos tarihinden 22 Ağustos tarihi dahil olmak üzere bir haftada bin tonunun üzerinde bir alım gerçekleştirdik. Kapaklı Yanıkağıl Mahallesindeki alım merkezimizde devam eden alımlarımızda ürününü getiren üreticilerimizi bekletmeden ürünlerini alıyoruz. Tarlada ayçiçeği kalmayıncaya kadar alım kampanyamız devam edecek” dedi.
YAĞ ORANI YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
Başkan Erkan Şener, ayçiçeğindeki yağ oranın bu yıl yüksek olduğunu da kaydederek, “Bu yıl bölgemizdeki ayçiçeği ürününde geçen yılla oranla yağ oranı ortalamasında iki puanlık bir artış ve şu ana kadar yaptığımız alımlarda ayçiçeğinde ortalama yağ oranı yüzde 44 olması biz üreticiler acısından çok önemlidir. Çünkü yağ oranı yüksek olan ürün fiyatı da yüksek oluyor” diye konuştu.
KAPALI DEPO ÇİFTÇİYE YARDIMCI OLDU
Başkan Şener, “ Ürün ve üretici zarar görmemesi bakımından yağmurlu ve aşırı rüzgarlı havalarda da alımlarımız alım merkezimizdeki kapalı depomuzda yapılmaktadır. Bu nedenle alım merkezimizde alım konusunda her hangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Belirttiğim gibi ürününü teslim etmeye gelen kooperatif ortaklarımızı bekletmeden ürünlerinin alımını yapıyoruz” şeklinde konuştu.
“TOHUMLUK TALEPLERİNİ KARŞILIYORUZ”
Başkan Erkan Şener, kooperatif ortaklarına ürün karşılığı buğday ekim gübresi de verdiklerini belirterek, “Buğday ekimi de yapan kooperatif ortaklarımıza Ürün bedeli karşılığında buğday ekim gübresi de kooperatifimizce verilmektedir. Buğday ekim gübresi alacak olan ortaklarımız ürün bedeli karşılığında alabilirler. Ayrıca Buğday tohumluk talebi olan ortaklarımıza da buğday tohumluk taleplerini karşılıyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.