Aygun: “Sözde tarihçinin cenazesi Türk bayrağına sarılamaz!” ​

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretleri ile bilinen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun cenaze töreni hakkında açıklamalarda bulundu

Aygun: “Sözde tarihçinin cenazesi Türk bayrağına sarılamaz!” ​
09 Mayıs 2019 Perşembe 11:44

ALENEN AYKIRILIK TAŞIMAKTADIR
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, yayımladığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kurtuluş Savaşımızın Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, daimi Başkomutanımız Atatürk’e yönelik hakaretleri ile bilinen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun cenaze töreni, Türk Bayrağı Kanunu’na ve devlet teamüllerine alenen aykırılık taşımaktadır.

SÖZDE TARİHÇİ
‘Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı, ne şeriat kaldırılırdı, ne medrese lağvedilirdi’ diyen sözde tarihçinin cenazesi, Türk bayrağına sarılamaz.

KANUN GAYET AÇIK
Türk Bayrağı Kanunu’nu inceledim. Gayet net. Kanun’a göre, Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin ve tüzükte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde örtülebiliyor.
Üstelik bu konuyu ayrıntılı olarak düzenleyen Türk Bayrağı Tüzüğü’ne göre, ‘Devlet aleyhine veya yüz kızartıcı mahiyette bir suç işlemekten hüküm giymiş olanların tabutlarına, affedilmiş olsalar bile, Bayrak örtülemez’ hükmü halen yürürlüktedir.

1970’TE CEZA ALMIŞTI
Tüm hayatını Atatürk’e hakarete adayan sözde tarihçi, Harf İnkılabı aleyhindeki konferansları yüzünden 1970 yılında ceza almıştır.

BU DAVRANIŞLARI HALKIMIZIN VİCDANINDA KABUL GÖRMEMİŞTİR
Ki bu şahsiyet, Atatürk düşmanlığını vasiyetine de yansıtmıştır. Vasiyetinde açıkça ‘Mustafa Kemal’le zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin’ demiştir. Ancak TBMM Başkanı, AKP’li bakanlar, vekiller, AKP Genel Başkan Yardımcıları, devlet protokolü, bu cenazede boy göstermekten rahatsızlık duymamıştır. Ama bilsinler ki bu davranışları, Atatürk’e olan hürmetleri sonsuza kadar sürecek halkımızın vicdanında kabul görmemiştir.

TÖREN, TÜRK BAYRAĞI KANUNU’NA AYKIRIDIR
Bu cenaze töreni açıkça Türk Bayrağı Kanunu’na aykırıdır. Bu aykırı tutum nedeniyle başta mülki amirler olmak üzere cenazeye iştirak eden TBMM Başkanı, Bakanlar, Devlet ricali, milletvekilleri, AK Partililer de sorumludur.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.