Bakan Kurum’dan konut müjdesi

Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, proje ve meclis üyesi adayı tanıtım toplantısını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla düzenledi. Proje tanıtım toplantısında konuşan Bakan Kurum, Çerkezköylülere ve özellikle Bağlık Mahallesi sakinlerine konut müjdesi verirken Kozuva ise projelerinin bir kısmının videolu bir şekilde anlattı.

Bakan Kurum’dan konut müjdesi
14 Mart 2019 Perşembe 13:19

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’nın proje ve aday tanıtım toplantısına katıldı. Çerkezköy Spor Salonu’nda düzenlenen programa Bakan Kurum’un yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mülahim Kuru ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada vatandaşlara müjde veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin konut olmak üzere 5 yılda 1 buçuk milyon konutu kentsel dönüşümle dönüştüreceklerini söyledi.
VALİLİK KONUTLARDA RİSK ANALİZİ YAPACAK
Proje Tanıtım Toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüme önem verdiklerini ifade etti. Kurum, “Bununla ilgili 81 valiliğimize genelge gönderdik. 3 ay içerisinde valiliğimiz şehirde ne kadar riskli alan varsa bunları tespit etmek suretiyle bize bildirecek ve yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz. Hedefimiz 5 yılda 1 buçuk milyon konutu dönüştürmek. Ve o dönüşümle birlikte dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konutumuzu da her yıl 1 buçuk milyon konut yapmak suretiyle dönüştüreceğiz” dedi.
 “FAİZ DESTEĞİ VERECEĞİZ”
 “Belediye işi gönül işi” diyerek sözlerine başlayan Bakan Kurum, “Bu vesile ile tüm belediye meclis üyesi adaylarımıza, belediye başkan adaylarımıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Tekirdağ’a tam 4 milyar liralık yatırım yaptık. 212 milyonluk yatırımımız da devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya birçok yatırım yaptık. Bakanlığımızın TOKİ Dairesi Başkanlığı elinde tam 5 bin 376 konutu kazandırdık ve vatandaşlarımız mutlu huzurlu bir şekilde yaşamlarına devam ediyor. Tekirdağlı vatandaşlarımızın hizmet standartlarını yükseltmek için birçok projeyi hayata geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 50 bin konutluk projemiz var. Bu projenin bin 118’i de Tekirdağ’ımızda. Tekirdağ’da vatandaşlarımız aylık 595 liradan başlayan taksitlerle 20 yıla varan vadelerle kira öder gibi ev sahibi olabilecekler. Cuma günü itibariyle başvuru sayısı 25 bini aştı. İlk etapta 50 bin konut sonrasında altyapıda vatandaşlarımıza hizmet edecek, kaliteyi arttıracağız. Biz istiyoruz ki deprem riski taşıyan hiçbir konutta vatandaşlarımız yaşamasın. Bunu yaparken bir kısmını yılda yapacağımız 300 bin konutu TOKi idaresiyle yapacağız. Bir kısmını da tam 4 milyar liraya kadar faiz desteği vereceğiz. Bu faiz desteğinin yüzde 50’sini hibe vereceğiz. Vatandaşlarımız kendi konutunu kendisi dönüştürecek. Kira desteği vereceğiz. Yok ben dönüştüremem derse belediyelerimizin eliyle TOKİ desteğiyle dönüşüm yapılacak” şeklinde konuştu” ifadelerini kullandı.
“MÜLKİYET PROBLEMİNİ ÇÖZDÜK”
Mülkiyet problemini çözmek için de çalışmaları olduğunu kaydeden Kurum: “Vatandaşlarımızın mülkiyet problemlerini çözmek için toplam yüzölçümü 9 milyon 600 bin metrekare olan 600 adet olan 2b taşınmazını da 2 bin 400 hak sahibi vatandaşımıza verdik ve tapularına vatandaşlarımız kavuştular. Bu tarım arazilerinin satışında da toplam yüzölçümü 100 milyon metrekarelik taşınmazı da vatandaşlarımıza verdik, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
KURUM, ÇERKEZKÖY’E MİLLET BAHÇESİ SÖZÜ VERDİ
Tekirdağ’da yapılmakta olan millet bahçeleri hakkında açıklamalardan bulunan Kurum, “Şu anda 2 tane millet bahçesi projemiz devam ediyor. Bir tanesi Çorlu’nun tam merkezinde. Projelendirdik ve yapım aşamasını da hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Tekirdağ merkezinde 40 bin metrekarelik alanda millet bahçemizin yapımızın valiliğimizle yürütüyoruz. Hem maddi hem manevi desteğimiz devam ediyor. Tekirdağ’a 2 millet bahçesi yetmez biz 3’üncüsünü yapacağız. İnşallah üçüncüyü de Tugay Komutanlığının yanına yapacağız. Amacımız Tekirdağ’ımızın tüm ilçelerine millet bahçesi kazandırmak ve bu şekilde çalışmalarımızı yürütmek” diye konuştu.
ERGENE YİNE GÜNDEME GELDİ
2020 yılına kadar atıksu deşarj çalışmalarını da tamamlayacaklarını söyleyen Kurum: “2011 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Türkiye’nin en büyük çevre hareketi başlatıldı. Tekirdağ’ın tamamını alacak şekilde 5 atıksu arıtma tesisinin denize derin deşarjını yapacak projeye tam 5 milyar lira kaynak aktarıldı. Hamdolsun proje hızlı bir şekilde ilerliyor. Tekirdağ’ımızda çarpık kentleşmeden kaynaklanan ve buna çözüm içinde hükümetten başka irade ortaya konulmayan süreçte biz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu projeyi yürütüyoruz. 2019 yılında projenin büyük bir bölümünü tamamlamak ve kalanını da 2020’de tamamlamak suretiyle Tekirdağ’ın derelerini, havzalarını, nehirlerini koruyacağız” şeklinde konuştu.
BAKAN KURUM, TARIMA DEĞİNDİ
 Tekirdağ’ın tarım konusunda daha kaliteli ürünler elde etmesi için projeleri olduğunu ifade eden Kurum, “Artık Tekirdağ’ımızda üretilen tarım ürünleri daha kaliteli olacak ve Marmara Denizimiz kirletilmeyecek. Çok önemli gördüğümüz bu projeyi hızlı ve kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Proje tamamlandığında Tekirdağ başka Tekirdağ, Ergene başka Ergene, Çorlu başka Çorlu olacak. Çerkezköy’ü de içine alan bu proje tamamlandığında buradaki turizm, istihdam ve tarım ürünlerinin kalitesi çok daha iyi yerlere gelecek” dedi.
BAKAN KURUM’DAN İDDİALI AÇIKLAMALAR
31 Mart akşamı en yüksek oyu Çerkezköy’de alacaklarını iddia eden Bakan Kurum, “Biz inşallah 31 Mart akşamı en yüksek oy oranlarını Çerkezköy’de alacağız. Çerkezköylü olmak ne demek tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Biz Cumhur İttifakını kurduk. CHP’de illet ve zillet ittifakını kurdu ve terör örgütünün siyasi uzantısıyla kol kola girdiler. Geçtiğimiz günlerde CHP seçim manifestosunu açıkladı. Diyorlar ki ‘Martın sonu bahar’ Bu şehir ne zaman martın sonunda bahar gördü ki şimdi görsün kardeşlerim” dedi.
 
“ÇERKEZKÖY’Ü 5 YILDIZLI BELEDİYEYE KAVUŞTURACAĞIZ”
Tanıtım toplantısında konuşan Cumhur İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Süleyman Kozuva, “31 Mart akşamı inşallah görev bize emanet edildiğinde, Çerkezköy Belediye Başkanı olarak Çerkezköy için planladığımız projelerimizin ve AK Parti Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi adaylarımızın tanıtımı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Biliyorsunuz bu kardeşiniz bir iş adamı, icraat adamıdır. Zaten AK Parti de her şeyden önce icraat partisidir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve rehberliğinde inşallah Çerkezköy’de AK Parti belediyeciliğiyle ak icraatlara kavuşacaktır. Seçimler bir yarıştır ama makam ve koltuk değil hizmet yarışıdır. Hamdolsun içinizden biri olarak Çerkezköy’ün çocuğu olarak halkıma veremeyeceğim hiçbir sözü söylemedim. Verdiğim her sözü de çok şükür yerine getirdim. Nasıl söz verdiğim gibi Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını şeffaf ve başarılı bir yönetime kavuşturduysak, nasıl ki dünya çapında 5 yıldızlı oda haline getirip üyelerimizin hizmetine sunduysak, inşallah bu kardeşinizi belediye başkanı olarak seçtiğinizde de arkadaşlarımızla birlikte Çerkezköy’ümüzü 5 yıldızlı bir belediyeye kavuşturacağız. Şimdiki işimiz Çerkezköy Belediyesi olarak 5 yıldızlı hizmet vermek olacak” şeklinde konuştu.
ÇERKEZKÖY’E 159 PROJE VAAD ETTİLER
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ümit Kök ise, “Esnaflarımızı, vatandaşlarımızı ziyaret ettik, sıkıntılarını sorduk. Cumhurbaşkanımıza sözümüz var. Çıktığımız bu kutlu yolda gece gündüz çalışacağız. İnşallah 31 Mart akşamı Çerkezköy Ak belediyecilikle tanışacak. Çerkezköy’ümüzü hazırladığımız 159 projeye tanıştıracağız” dedi. Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay’ı eleştiren Kök, “CHP’li belediye başkanı 3 hafta kala bir panik havasına büründü. Sürekli bizim üzerimizden siyaset yapmaya, Büyükşehir’in yatırımını kendi yatırımları gibi göstermeye başladı. Yetmez kardeşim yetmez. Bu oyunları yemezler. Sen 5 yıldır bu ilçenin belediye başkanısın. Parkları çiçeklendirmekten başka ne yaptın? Evet, Tepe’ye servet harcayarak 3 liraya yapılacak işi milyarlar harcayarak büyük bir park yaptın bir de Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu caddelerini tek yön yaparak içinden çıkılamaz hale dönüştürdün, yemyeşil ağaçları söktün. Yaya karşıya geçemiyor, sürücüler kendini şaşırıyor. İnşallah belediyeyi aldığımızda bu sorunu çözeceğiz” ifadelerini kulandı.
KISA PANTOLON DİYALOĞU DEVAM EDİYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği projeleri Akay’ın kendi projesiymiş gibi kamuoyuna lanse ettiğini ifade eden Kök, “Son günlerde yok Kent Park, yok Yüzme Havuzu, yok Kültür Merkezi yok o, yok bu, konuşuyor duruyor CHP’li belediye başkanı. Bak sayın aday övündüğün o yatırımları Büyükşehir yapıyor, sen de kendin yapıyormuş gibi halkı kandırmaya çalışıyorsun. Büyükşehir de zaten yok saydığı Çerkezköy’e 2 eser yaptı. Bunların da yapılması bizim için çok manidar, tamamen göz boyama. Yüzme havuzu inşaatı da yarım kaldı. İnşallah biz göreve geldiğimizde bu inşaatı bitirip kullanıma açacağız. Başkan adayımızın ‘O kısa pantolonla gezerken ben ticaret yapıyordum’ sözlerine çok alınmış başkan hemen cevap vermiş. Dedi ki ‘Sen sadece ticaretten anlarsın’ Sayın CHP’li belediye başkan adayı, bizim adayımız ticaretten de, siyasetten de, bürokrasiden de anlar. Ama haklısın ticaret konusunda. Allah’a şükür yaptığı ticaret konusunda Çerkezköy’deki birçok vatandaş iş imkânı kazandı. Somali’de havalimanı yaptı. Çerkezköy’ün adını tüm dünyaya duyurdu. Bunlar büyük başarılardır. Çerkezköy’e hak ettiği hizmeti getireceğiz. Ben değil biz belediyeciliği için bu yola çıktık. MHP’nin de çok değerli desteğiyle seçimden zaferle çıkacağımıza inancım tamdır. İnşallah 31 Mart’ta hizmet belediyeciliğini yeniden Çerkezköy’e kazandıracağız.”
KOZUVA’NIN PROJELERİ…
Kozuva’nın tanıtımını yaptığı projeleri arasında ise, Kent Meydan Projesi, Hafif Raylı Sistem Projesi, Bağlık Alt Geçit Projesi, Amfi Park Projesi, Veliköy Dere Islah ve Çevre Düzenlemesi, Anaokulu ve Çocuk Kültür Evi Projesi, her mahalleye düğün salonu projesi, Gençlik Merkezi Projesi, Yeni Sanayi Sitesi Projesi, Şelale Park Projesi, Taziye ve Konuk Evleri Projesi, Yaya Üst ve Alt Geçit Projeleri, Hamam Projesi ve Millet Bahçesi Projesi gibi projeler yer aldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.