Bakımevi'nin miniklerinden 23 Nisan coşkusu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakımevi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cuma günü bir etkinlik gerçekleştirdi

Bakımevi'nin miniklerinden 23 Nisan coşkusu
22 Nisan 2018 Pazar 11:49

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde çeşitli etkinlikler ile bayram dolu dolu kutlandı. Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri tarafından sergilenen oyunlar velilerden büyük alkış alırken düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gündüz Bakımevi Kurucu Temsilcisi İbrahim Göktaş da katılım sağladı.



TÜRK MİLLETİNİN UFKU AÇILMIŞTIR

Etkinlikte kısa bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Gündüz Bakımevi Müdürü Ezgi İpek: “ Bugün burada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan gününün, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 98 inci yılını kutluyoruz. 23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufku açılmıştır.

EŞŞSİZ BİR LİDER OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiş, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir.  “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza karşı en temel görevimiz budur.

Kendi çocukluğumdan hatırlıyorum da, nasıl büyük bir coşkuyla kutlardık bayramımızı. Sabah heyecanla okulumuza gidip, oradan da tören alanına geçerdik. Çocuklar rengarenk, cıvıl cıvıl sergilerlerdi gösterilerini. İstedik ki bizim çocuklarımız da kendilerine armağan edilen bu eşsiz bayramı kutlayabilsinler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın önemini görebilsinler, hissedebilsinler.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi "Çocuklarımızı artık düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını savunmaya, buna karşılık da başkalarının samimi düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız. Aynı zamanda onların temiz yüreklerinde; yurt, ulus, aile ve yurttaş sevgisiyle beraber doğruya, iyiye ve güzel şeylere karşı sevgi ve ilgi uyandırmaya çalışılmalıdır."

SAYGI VE MİNNETLE EĞİLİYORUM

Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten ve samimi duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygı ve minnetle eğiliyorum”

ETKİNLİKLER İLE DEVAM ETTİ

Konuşmanın ardından etkinlik öğrencilerin hazırlamış olduğu etkinlikler ile devam etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.