Balıkçı esnafı seyyarlardan şikâyetçi

Çerkezköy’de balık sezonunun açılmasının ardından tezgahlarda 10-15 TL olan hamsi, şimdiler de 5-10 TL arasında satışa sunuluyor. Halk Pazarı girişinde bulunan balık pazarı esnafının en büyük tepkileri ise cadde ve sokaklarda serbestçe dolaşan seyyar balık satıcılarına herhangi bir cezai yaptırımın uygulanmıyor olması

Balıkçı esnafı seyyarlardan şikâyetçi
20 Kasım 2015 Cuma 16:24

BALIK AZ ÇIKIYOR

Balık sezonun açılmasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen Çerkezköy’de bulunan balıkçı tezgahlarındaki balık fiyatlarında pek fazla bir değişim olmadı. Balıkçılar deniz suyunun soğumadığını ve rüzgarın olması ile birlikte balığın az olduğunu ifade ettiler.

ARADA BİR KIPIRDAMA OLUYOR

Fiyatların yüksek olmasından dolayı balıkçı esnafı yinede gelen müşteri sayısından memnun olduklarını belirttiler. Balık fiyatlarında yükselme olmasının nedenini aşırı yağışlardan kaynaklandığını ifade eden balıkçı esnafı, “Buna bağlı sebeplerden dolayı da palamut ve çinakop doğru dürüst çıkmıyor ve fiyatlarda düşmüyor. Balık sezonu açılmasına rağmen satışlar durgun gözükse de arada bir kıpırdanma oluyor” açıklamasında bulundular.

FİYATLARDA PEK BİR DEĞİŞİKLİK YOK

Hamsi’nin kilosunun 5-10 TL arasında değiştiğini ifade eden balıkçı esnafı, “Tezgahlarda istavritin kilosu 15 TL, Mırlan Mezgit kilo 25 TL, yerli palamut 3 tane 20 TL, karides kilo 25 TL, zargana kilo 25 TL, somon tane 25 TL arasında satılıyor” ifadelerini kullandı.

SEYYAR SATICILARA TEPKİ GÖSTERİYORLAR

Halk Pazarı girişinde bulunan balık pazarı esnafının en büyük sıkıntısı ise cadde ve sokaklarda serbestçe dolaşan seyyar balık satıcılarına herhangi bir cezai yaptırımın uygulanmıyor olması yönünde. Balıkçı esnafı Çerkezköy Belediyesi zabıta ekiplerinin konuya müdahale etmeleri gerektiğini belirterek, duruma çözüm bulunmasını rica ettiler.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.