Başarılarının altında çalışma yatıyor

Fen Bilimleri Merkezi Dersanesi Kimya Öğretmeni Mesut Öztürk, geçtiğimiz hafta açıklanan ÖSS sonuçlarında dereceye giren öğrencilerin başarısının ardında çalışma ve doğru yönlendirilmenin yattığını belirtti.

	Başarılarının altında çalışma yatıyor
27 Temmuz 2007 Cuma 08:21

AYNI DERSANEDEN ÜÇ ÖĞRENCİ DERECE YAPTI

Fen Bilimleri Merkezi Dersanesi'nden bu yıl yapılan ÖSS Sınavında 3 öğrencinin derece yaptığını belirten Kimya Öğretmeni Mesut Öztürk, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da düzenlenen sınavlarda derece yapan öğrencilerimiz oldu. Geçtiğimiz yıl özellikle OKS sınavında başarı kazanmıştık. Ancak bu yıl Fen Bilimleri Merkezi Dersanesi olarak Çerkezköy'deki şubemizde güzel dereceler yaptık ve başarı çıtamızı biraz daha yükselttik. Geçtiğimiz hafta açıklanan ÖSS sonuçlarında aynı zamanda Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi olan 3 öğrencimiz ilçe, il ve ülke bazında derece yaptılar" dedi.

Fen Bilimleri Merkezi Dersanesi'nden bu yıl yapılan ÖSS Sınavında 3 öğrencinin derece yaptığını belirten Kimya Öğretmeni Mesut Öztürk, şunları söyledi:

2 BİRİNCİLİK, 1 İKİNCİLİK

Dersanemiz öğrencilerinden Sayısal Bölüm öğrencisi Mesut Çetin Çerkezköy 1.'si, Tekirdağ 9.'su ve Türkiye 576.'sı, Sözel Bölüm öğrencisi İnci Kula ise Çerkezköy 1.'si, Tekirdağ 2.'si Türkiye 213.'sü, Eşit Ağırlık Bölümü öğrencisi Alper Işık ise ham puanda Çerkezköy 1.'si, okul ek puanında Çerkezköy 2.'si, Tekirdağ 2.'si Türkiye genelinde ise 660. sırada yer aldılar. Ayrıca dersane olarak genel durumda da öğrencilerimizin bir çoğu iyi puanlar alarak tercih yapıyorlar. Ancak şu bir gerçek ki Anadolu Lisesi öğrencisi olan bu üç öğrencimizinde temelleri çok sağlamdı. Aynı zamanda zeki olan bu öğrencilerimizin bilgilerini şekillendirdik, onlara yol gösterdik, daha kısa sürede pratik cevaplar verebilmelerini öğrettik.

ETÜD SİSTEMİ ÖNEMLİYDİ

Dersane olarak etüd sistemimizin de öğrencilerimizin üzerinde katkısı olduğuna inanıyoruz. Özellikle tam gün eğitim programı sınav öncesi her ne kadar öğrencilerimiz için zaman zaman mecburiyetten dolayı sıkıcı olsa da onların başarısında pay sahibi oldu. İl ve ilçemizde derece yapan bu öğrencilerimizin kazandığı bu başarının Çerkezköy'deki diğer öğrencilerimize de yansıyacağını, onlara teşvik olacağına ve örnek teşkil edeceğine inanıyoruz.

Bu arkadaşlarımız iyi çalışmanın, isteğin ve iyi yönlendirilmenin mükafatını aldılar. ÖSS sınavı öğrencilerimizin gelecekteki hayatları için önemli bir sınav olmasının yanında aynı zamanda diğer ilçe ve illerdeki öğrenciler ile yapılan bir yarış. Bu yarışta ne kadar iyi derece yapılırsa, öğrencinin üniversite hayatı ve geleceği o denli şekilleniyor. Aldıkları başarı ile hem ailelerinin, hem Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'ndeki öğretmenlerinin, hem de Fen Bilimleri Merkezi Dersanesi olarak bize bu mutluluğu yaşatan bu 3 öğrencimize teşekkür ediyorum. Eğitim hayatlarında daha büyük başarılara imza atmalarını diliyorum."

HEYECAN YOK

İlçe ve il genelinde derece yapan İnci Kula, Alper Işık ve Mesut Çetin ise bu başarının ardında mutlak suretle doğru ve tespitli çalışmanın yattığını belirterek, "ÖSS sınavında başarılı olmak için doğru çalışmak, doğru bilginin ardında koşmak, öğretmenler tarafından verilen dersleri anlayarak çalışmak, ders takibi eksikleri tespit etmek ve eksiklerin üzerinde önemli ölçüde durmak gerekiyor. Tüm bunları yaptıktan sonra ise sınav için en gerekli olan şeylerden birisi olan soğukkanlılık gerekiyor. Yani kesinlikle heyecan olmayacak ve sakin olunacak" şeklinde açıklamada bulundular.

HEDEFLER YÜKSEK

Fen Bilimleri Merkezi Dersanesi öğrencileri aynı zamanda hedeflerini yüksek tuttuklarını belirttiler. Şu anda tercih aşamasında olduklarını belirten 3 öğrenci iyi bir Üniversite'de öğrenim ve eğitim hayatlarını sürdürmek istediklerini belirttiler.

ÖSS sınavında Sözel dalda 348 puan alan İnci Kula 9 Eylül ve Gazi Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği bölümünü, Eşit Ağırlık dalında 358 puan alan Alper Işık Galatasaray veya Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünü istediklerini belirtirlerken Sayısal dalında 370 puan alan Mesut Çetin henüz net bir karar vermediğini ancak sürpriz yapmak istediğini belirtti.

FBM'DEN DİĞER ÖĞRENCİLERE DE HİZMET

Fen Bilimleri Merkezi Kimya Öğretmeni Mesut Öztürk, kendi öğrencilerinin haricinde önümüzdeki Cumartesi günü Çerkezköy'de ÖSS'ye giren tüm öğrenciler için bir çalışma yapacaklarını belirtti. Cumartesi günü tüm Rehberlik Birimi öğretmenlerinin Çerkezköy'deki şubeye geleceklerini belirten Öztürk, "Fen Bilimleri Merkezi olarak dersaneye gidemeyen ancak ÖSS'yi kazanıp ta henüz tercih yapmamışdiğer öğrencilerimiz için Cumartesi günü bir çalışma düzenledik. Bu çalışmamızda dersanemizin tüm rehberlik öğretmenleri Çerkezköy şubemize gelecekler ve burada dersaneye gidemeyen ancak tercih yapmak isteyen öğrencilerimize yardım edecekler ve onları aldıkları puanlar doğrultusunda yönlendirecekler.

TAM GÜN SÜRECEK

Dersaneye gitmeyen veya gidemeyen öğrencilerimize tamamen yardım amaçlı olarak yapılan bu programa, dersanemiz öğrencisi olsun olmasın tüm öğrenci arkadaşlar katılabilir. Bu programımız önümüzdeki Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak ve tüm gün sürecek. ÖSS sınavına giren tüm öğrenciler katılabilirler" şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.