Başkan Akay, 57’nci Alay’ı uğurladı

Çanakkale Savaşı’nın mihenk taşlarından biri olan 57. Alay’ın temsili yürüyüşü bu yıl 9’cu kez yapılıyor. 13 Mart Çarşamba günü Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak ve 57. Alay’ın şehit olduğu Çanakkale’de sona erecek olan Geleneksel 57. Alay Yürüyüşü’ne Çerkezköy’den katılacak 5 kişi Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da katıldığı törenle uğurlandı.

Başkan Akay, 57’nci Alay’ı uğurladı
14 Mart 2019 Perşembe 13:22

5 KİŞİ YOLCU EDİLDİ
13 Mart Çarşamba günü Tekirdağ Valiliği önünden başlayacak olan yürüyüşe Çerkezköy’ü temsilen 57. Alay Yürüyüş Komitesi Çerkezköy Temsilcisi Mustafa Çiftçi, İhsan Engin, Bahtiyar Karakaş, Turan Yıldız ve Cemil Şenel katılacak. Belediye binası önünde düzenlenen uğurlama töreni ile Çerkezköy’de katılacak olan 5 kişi yolcu edildi.
“GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Uğurlama törenine katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çanakkale Savaşlarının ülkemiz için yerinin büyük ve çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Akay, “Çanakkale Savaşı, Türkiye tarihi kadar Dünya tarihi açısından da büyük ve önemli bir yeri var. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 57. Alay’ın bu temsili yürüyüşünü ilçemizden uğurluyoruz. Çanakkale ruhuna geçmişimize sahip çıkıyoruz. 57. Alay’ın tarihimize kattığı Çanakkale ruhunu yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz. Çanakkale’ye kadar gidecek olan Temsili 57. Alay ekibi o günün 57. Alayı gibi yere sağlam basan ekip ruhunu yaşatacak ve yaşatmaya devam edecektir. Çanakkale’ye kadar gidecek olan temsili 57. Alayı destekliyoruz ve bu topraklara bir kez daha Çanakkale ruhunu diri tutmak adına hatırlatmış olacağız” şeklinde konuştu.
TÖRENİN ARDINDAN ÇANAKKALE’YE YÜRÜYECEKLER
57. Alay Çerkezköy temsilcisi Mustafa Çiftçi de, “Temsili 57. Alay olarak bu yıl Çanakkale’ye 9. yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz 13 Mart tarihinde il merkezimiz ve ilçelerimizdeki tüm 57. Alay ekipleri bir araya gelerek burada yapılacak törenle Çanakkale’ye yürüyeceğiz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.