Başkan Akay’a Mavi Listeyi tanıttı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde mavi listeyle yarışacak olan Rahmi Yılmaz, 1 Nisan’da gerçekleşecek seçimden önce ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı da ziyaret eden Yılmaz, Başkan Akay’a ekibini tanıtarak projelerinden bahsetti.

Başkan Akay’a Mavi Listeyi tanıttı
10 Mart 2018 Cumartesi 12:54

Çerkezköy Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Rahmi Yılmaz, “1 Nisan’da meslek komitesi seçimleri olacak. Odamızı daha iyi yönetmek, üyelerimizin gelir seviyesini artırmak, bölgemizin ticaretini artırmak için odamızın menfaatlerini ön planda tutabilmek, bölgemizin doğasına ve ekonomisine karşı dik durabilecek genç iş adamları, iş kadınlarımız ve üyelerimiz ile bir araya geldik. Arkadaşlarımız da bizlere güvendiler. Türkiye’de 365 oda ve borsa var. Bunlarda kadın meclisi üyesi yüzde 1-2 arasındadır. Bizim hedefimiz genç dinamik iş kadınlarımızla beraber bu oranı yüzde 20-25 arasında çıkartmak istiyoruz. Bu amaçla yola çıktık. 1 Nisan’da odanın gerçek sahipleri odaya geleceklerdir.
HERKESE EŞİT MESAFEDE BİR YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ OLACAK
Normal şartlarda ÇTSO’nun 4 bin 350 üyesi var. Seçme ve seçilme yeterliliği olan üye sayımız ise 3 bin 300 civarındadır. Odamızda yüksek aidatlardan dolayı oda üyelerimizin üçte biri icra ile karşı karşıya bırakılmıştır. Demokratik hakları olan seçme ve seçilme yeterliliklerini bu dönem kullanamayacaklar. 1 Nisan’daki seçimlerde 2 bin üyemiz oy kullanacak. Yıllık aidatlara ve oda kayıt ücretlerini yüzde 50 düşüreceğiz. Kanun buna müsaittir. Herkese eşit mesafede bir yönetim anlayışımız olacak. Bizim sloganımız birlikte yönetmektir. O odanın gerçek sahipleri o odaya aidat ödeyen kişilerdir. Maalesef oda yönetimi kapıları kapatıyor. Meclis üyesi ve TOBB delegesi olarak adaylığımı bile açıklayamadık. Odanın gerçek sahibi üyelerdir. Biz geldikten sonra birkaç yıl ağabeylik yapacağım. Gelecek seçimde odanın her şeyi şeffaf şekilde olacak. Seçmen listeleri herkese ulaşacak. Bizlere yapılanları biz kimseye yapmayacağız” dedi.
ÇERKEZKÖY DURAĞAN BİR ŞEHİR DEĞİLDİR
Mavi listeye çıktığı yolda başarılar dileyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay "Çerkezköy hızlı bir büyüme gösteriyor. Göstermeye de devam edecek. İlk göreve geldiğimde Çerkezköy’de 111 bin nüfus varken, şimdi ise 2018 yılının sonunda da 150 bin yazacak. Çerkezköy dinamik bir yapıya sahip dolayısıyla da görev yapacak, görev yapan, yapmaya aday olan kurumlar yerel yönetimler dernekler bu dinamiğe göre hareket etmek durumunda. Bu yüzden Çerkezköy durağan bir şehir değildir. Sorumluluğu, güzelliği her geçen gün kat ve kat büyüyen bir şehirdir. Çerkezköy bir sanayi kenti bir sanayi şehridir. Biz bununla yaşamaya alışığız.  Sanayiciliğinde bana göre Çerkezköy'den kopmaması uzaklaşmaması gerekiyor.  Şehre olan aidiyetlerini güçlendirmemiz lazım. Bu yüzden ÇTSO, Büyükşehir Belediyesi, Yerel Yönetimler Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi dendiğinde akla ilk gelen bir sanayi şehridir. Dolayısıyla Tekirdağ'ın vizyonunu da gösteriyor. Sanayinin şehirden kopmamasını, güçlendirmekle alakalı yapılması gereken bir şeyler, görev ve vazifeler var. Bunların yerine getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Uzaklaşmayı görüyorum. Bunun gerekçelerinin ne olduğu ile ilgili bir şey söylemiyorum. Ama bir uzaklaşma var. Bu tekrar geri dönmeli tekrar yakınlaşmalı. Bugün Çerkezköy'de yaşayan nüfusun çok büyük bir nüfus olmasının bir şekilde sanayi ile bir birlikteliği var. Ticaret ve konu olaraktan nüfusun yüzde 90 veya 95 'i bir şekilde sanayi ile alakalıdır.  Ya iş yapıyoruz ya alış veriş yapıyoruz ama bu yüzden sanayinin şehre olan aidiyetini bana göre güçlendirmeye ihtiyacımız var. Kurumlarında bazı görev ve sorumlulukları var. ÇTSO  ve Tekirdağ Sanayi odaları bana göre biraz daha birbirine bağlı ve bir arada olmaları gerekiyor. Ne yapılması gerektiğini konuşmamız lazım diye düşünüyorum” dedi.
 TÜM KURUMLAR YÜKSEK SESLESESİNİ ÇIKARMAK ZORUNDADIR 
ÇTSO’nun kurumlar arasındaki bağları düzenlemek zorunda olduğunu kaydeden Akay”  Nüfus artışı ve buradaki ticaretin buradaki sanayinin katma değeri en önemli konulardan bir tanesi. Çerkezköy sınırlarında, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yasasıyla 5216 sayılı kanuna göre Belediyecilik yapılıyor. Şimdi Tekirdağ vergi birimlerinden pay alıyor. Tekirdağ'ın kanayan yarası da budur. Büyükşehir Belediye yasasında vergi birimlerinden Büyükşehir Belediyesi pay alır. Şimdi bizim vergi birimlerimiz oluşuyor. Bu konuyla ilgili girişimde bulundunuz. Ama bunu dillendirmemiz lazım. Bu dillendirmeyi Tekirdağ ve tüm milletvekilleri, belediye başkanları tüm kurumlar yüksek sesle sesini çıkarmak zorundadır. Bugün Tekirdağ sınırlarında iş yapan bir sanayinin küçük bir yasada bir düzenleme ile bugün vergi dairesi kurucusu İstanbul olduğu için şehir denetimi yapacak. Çerkezköy’de denetim gerçekleşecek.  Ancak vergi biriminden aldığı pay esnaf mülkiyet vergisine girecek. Bunun gibi oranı neredeyse yüzde 70'lerdedir. Biz bunları konuşmak zorundayız. Çerkezköy vergi dairesi olsun demiyorum iyi bir düzenleme ile bu ayrım yapılır. Tekirdağ cebine girer. Tekirdağ'da yaşan vatandaşa geri döner. Çok ciddi bir vergi payı var. Bu pay maalesef İstanbul'a Ankara'ya  vergi dairesi olan semtin Büyük Şehir Belediyesine vergi payı olarak geri dönüyor. Maalesef bu sıkıntılarımız var. Bugün Çerkezköy’de okul mevcutlarımız 50-55’tir. Okul yatırımlarının dahi geciktirilmiş olduğu bir Çerkezköy'de yaşıyoruz. Bu sorunu halletmemiz duyurmamız dillendirmemiz lazım. Bu payları geri kazanmamız lazım. Kurumlar bu noktada öncülük etmeli." ifadelerini kullandı.
ÇERKEZKÖY’DE O GÜCÜ OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR
Yılmaz, “Ben 15 yıllık TOBB Delegesi olarak çok sık gittiğim için her gittiğimizde önce milletvekillerimizle görüşüyoruz. Büyükşehirler içerisindeki sanayi kuruluşlarının yüzde 5'i Belediye'ye giderdi şimdi ise burakam yüzde 6 seviyelerindedir. Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi olsun buradaki sanayicilerinde yüzde 6'sı bize kalsın. Havamızı kirletiyorlar, elektriğimizi kullanıyorlar gibi epey müdahale ettikten sonra Büyükşehir oldu. Bizim Ticaret Odası Kanunu’nda İstanbul Sanayi Odası’na üyeyiz. İstanbul Sanayi Odası’na ödediği aidatı varsa yarısı bize geliyor. Doğrusu şu yüzde 6'lık kısmın tamamının burada kalmasıdır. Büyükşehir olunca sevindik ama yine o pay İstanbul'a gidiyor. Bu konu ile ilgili her platformda konuştuk. STK’lar olarak Çerkezköy’de o gücü oluşturmamız gerekiyor. Biz tüm odalar olarak bir platform oluşturup bu konuda size destek olacağımızın sözünü veriyorum. sivil toplum örgütlerinin siyaseti olmaz” diye konuştu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.