Beceriksizlere seslendi: Çalışmalar tamamlanınca neyin arkasına saklanacaksınız?

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, bazı çevrelerin son zamanlarda sıkça eleştirdiği Kızılpınar Mahallesi’ndeki çalışmalar ve Çerkezköy – Kapaklı sınırlarında yapılması planlanan termik santralle ilgili açıklamalarda bulundu. Kızılpınar’da altyapı çalışmalarının yapıldığını ve bu çalışmalar esnasında çamur oluşmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Başkan Akay, çalışmalar tamamlandığı zaman bu eleştirileri yapanların neyin arkasına saklanacaklarını merak ettiğini ifade ederek, “Bahanelerin arkasına saklanan beceriksizlere de seslenmek istiyorum. Çalışmalar tamamlanınca neyin arkasına saklanacaksınız?” dedi.  MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in “Belediye Başkanı Vahap Akay partimize gelip çayımızı içerse, elindeki bilgileri bize sunar ise kolkola gider arazide bekler yaptırmayız” açıklamaları hakkında da konuşan Başkan Akay, “Benden fikrimi isteyen herkese giderim. Basın açıklamasından sonra MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’i de arayacağım. Tereddütlerimi ve gözlemlerimden aldığım sonuçları herkese anlatırım” ifadelerini kullandı.

Beceriksizlere seslendi: Çalışmalar tamamlanınca neyin arkasına saklanacaksınız?
07 Mart 2018 Çarşamba 19:34

BUNLAR ŞUURSUZCA YAPILMIŞ AÇIKLAMALARDIR
Açıklamalarına Kızılpınar Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili eleştirilere cevap vererek başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “’Kızılpınar son yıllarda çok çekti ve son dört yılda Kızılpınar ile alakalı hiçbir çalışma yapılmadı’ gibi çalışmalardan bihaber, çalışmaları yok sayan, yanlış aksettirme gayretiyle şuursuzca açıklama yapıyorlar. Bunlar vatandaştan da milletten de kopuk şuursuzca yapılmış açıklamalardır. Altyapı çalışması yapılırken İllaki bir çamur olacaktır. Kanalizasyonu yerin altından değil de başka bir yerden götürebilecek varsa formülünü bize de öğretsinler” diye konuştu.
MİLLET YAPILAN ÇALIŞMALARIN FARKINDADIR
 Kızılpınar Mahallesine 80 kilometre kazı yapıldı. Çerkezköy Belediyesi, TESKİ’nin altyapı çalışmasını tamamlayarak teslim ettiği cadde ve sokaklarda bekletmeden üst yapı çalışmalarına başlıyor. Kızılpınar’da yerleşim alanı içinde 17 cadde ve 287 sokak bulunmaktadır. 17 caddeden 10’u tamamlanırken,  63 tane de sokak da tamamlandı. Bunların 22 tanesine asfalt, 12’sine kuru beton, 18’ine demirli beton yol çalışması yapılmıştır. 11 tanesinde ise çalışmalar bitecektir. Kızılpınar’da Büyükşehir Belediyesi tarafından caddeler yapıyor. Kanalizasyon borusu döşenen yolların fotoğrafını çekerek, ‘belediyecilik bu mu?’ diyerek şuursuzca açıklama yapıyorlar. Bu çalışmaların planını İller Bankası yaptı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ya da Çerkezköy Belediyesi değil. Millet yapılan çalışmaların farkındadır. Bugün Kızılpınar’da 55 sokağın beton yol ihalesi var. İhalenin ardından Nisan başı itibari ile TESKİ’nin teslim ettiği 55 sokağı daha yapacağız. Büyükşehir Belediyesi de kalan 7 cadde için ihaleye çıktı. Nisan-Mayıs ayında 7 caddeyi yapacak” dedi.
BAHANELERİN ARKASINA SAKLANAN BECERİKSİZLERE DE SESLENMEK İSTİYORUM
Kızılpınar’daki yol çalışmaları için İller Bankası’ndan 15 milyon TL borçlanma talebinde bulunduk. Temmuz - Ağustos’ta çalışmalarını tamamlayacağız. Kızılpınar Mahallesi ile yatıp kalkanlar o zaman vatandaşa ne anlatacak? Bizler bahanelerin arkasına sığınmıyoruz. Bahanelerin arkasına saklanan beceriksizlere de seslenmek istiyorum. Geçmiş dönemde Kızılpınar’ı yöneten beceriksizler bunun faturasını sandıkta ödediler. Kızılpınar’a bu döneme kadar yapılan yatırımlar 80-90 milyon TL’yi bulmaktadır. İşi siyasete dökerek, sadece atıp tutarak Çerkezköy’e nasıl zaman kaybettirdiklerini de bilmekteyiz. Kızılpınar’ı siz yönettiniz, geçmiş dönemde imar planı düzenlediniz. Bunun altyapı projesini neden koymadınız? Bu anlayışla belediyecilik yapmaya çalışanlara millet faturayı ödetti. Bu tutumun nedeninin farkındayız.
HİZMET ETME ANLAYIŞINDAN ÖDÜN VERMEDEN, DURMADAN ÇALIŞIYORUZ
Bugüne kadar verdiğimiz sözlerin birçoğunu yerine getirdik. İçimizde bunun rahatlığı vardır. Bunlar milletin memnuniyetinin de farkındalar. Geçmiş yıllarda Kızılpınar’ı hangi şartlarda teslim aldığımızı da biliyorlar. Bunları kimse unuttu da sanmasın. Borç yükünü dengeleyerek hizmet etme anlayışından ödün vermeden durmadan çalışıyoruz. Kimse Kızılpınar Mahallesi üzerinden bize bir şey söylemeye ve vurmaya kalkmasın. Kızılpınar’da alt yapı, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları Temmuz 2016’da başladı. Bu çalışmaların ardından Kızılpınar 70-80 yıl altyapı ile ilgili sorun yaşamayacak. Kızılpınar büyüdükçe, yerleşim alanları dışında da çalışmalar devam edecek.” dedi.
ENGEL OLMAK YERİNE DESTEK OLUN
Belediyeyi borçlu devraldıklarını belirten fakat serzenişinin yatırım borçlarına değil de kamu borçlarına yönelik olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediyelerde yatırım borcu olabilir. Bizim serzenişimiz 49 milyonluk kamu borcuna. 2004-2014 yılları arasında kamu borcu ödenmemiş. Biz bir yandan hizmet etmeye çalışırken bir yandan da bu borçları ödüyoruz. Çerkezköy’e hizmet etmek isteyenlerin bir şeylere engel olmak yerine, belediyenin yatırımlarına köstek olmak yerine destek olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bağlık Viyadüğü Projesi hazır ve ihaleye çıkacak. Ancak 3 aydır Karayolları’ndan bir imza beklemekteyiz. Para isteyen, yatırım isteyen yok. Yatırım yapmaya da zaten niyetleri yok. Çerkezköy’ü haritada görmüyorlar. Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getirecek 15 milyonluk yatırım için bir yazının imzasını bekliyoruz. Çerkezköy bunu mu hak ediyor? Zamanındaki beceriksizliklerinden gocunmayacaklar, destek olacaklar. İmzayı bekleyen Bağlık Mahallesi’ndeki 15 bin insandır” ifadelerini kullandı.
BU, ÇERKEZKÖY’ÜN MESELESİDİR
Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içerisine yapılması planlanan kömürlü termik santral konusuna da değinen Başkan Akay, “Termik santral konusunu siyasetin, her şeyin dışında tutuyorum. Bu iş ne Çerkezköy Belediyesi’nin ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne de Ak Parti’nin meselesidir demeden, ‘Bu, Çerkezköy’ün meselesidir’ dedim. Termik santral meselesi, siyasete malzeme olamayacak kadar hayati bir mesele. Buna herkes sahip çıkmalı. Sahip çıkmayanları eleştirdiğim zamanlar oldu, eleştireceğim zamanlar da olacak ama bunu siyasetin bir argümanı haline getirmedim, getirmeyeceğim” diye konuştu.
KUSURA BAKMASINLAR BEN AKLIMLA OYNATMAM
Kahramanmaraş Afşin’e giderek termik santral ile ilgili anlatılmayan gerçekleri gördüğünü belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ben, akıllı kömürün ne olduğunu sorduğumdan beri ilanlarda akıllı kömür ifadesini göremiyorum. Bu kömürü akıllı kömür diye izah etmek aklımızla oynamaktır. Kusura bakmasınlar ben aklımla oynatmam.” ifadelerini kullandı.
ZARARI VAR AMA SİZ KARŞI ÇIKMIYORSUNUZ
Gazetecilerin AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in termik santralle ilgili “Zaralı olsa biz de yapılmasını istemezdik” sözlerini hatırlatması üzerine de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “’Zararı olsa karşı çıkmaz mıyız?’ diyorsunuz. Zararı var ama siz karşı çıkmıyorsunuz. Depolanacak kömürün tozlarından Çerkezköy’ün zarar görmeyeceğini söyleyebilirler mi? Akılsız kömürden çıkacak cürufu Çerkezköy’e zarar vermeden kaybedebilecekler mi? Meriç Nehri’nde suyu buraya nasıl getirilecek? Çerkezköy’ün yer altı suyunu kullanacaklar. Bu kar mı zarar mı? Kömür yıkadıktan sonra suyu nereye gönderecekler? ‘Termik santralin zararı yok’ demek geleceğimiz için bir vebaldir” dedi.
AHMET AYDENİZ’LE GÖRÜŞECEK
Geçtiğimiz hafta MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in yaptığı açıklamada “Biz her şeyin masaya yatırılmasından yanayız. Gelin hep birlikte yaptırmayalım. Bu sadece CHP İlçe teşkilatı ya da Çerkezköy Belediyesinin problemi değildir. Belediye Başkanı Vahap Akay partimize gelip çayımızı içerse, elindeki bilgileri bize sunar ise kol kola gider arazide bekler yaptırmayız” sözlerini kullanması ile ilgili de konuşan Akay, “Benden fikrimi isteyen herkese giderim. Basın açıklamasından sonra MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’i de arayacağım. Tereddütlerimi ve gözlemlerimden aldığım sonuçları herkese anlatırım” açıklamalarında bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ünal Fırat - 6 yıl önce
Başkanım siyasette 10 doğruyu bir yanlış silebiliyor. Çerkezköy belediye arkasındaki sokak ve bisiklet yolu cadde ve sokakları daraltılmıştır. (Tek yön Atatürk heykeli genişliği trafik oluşturmaktadır) Bu sebeplerle orada araçları bulunan ve gün içinde o yolları kullanmak isteyen halk ve o cadde sokak esnafları ciddi şekilde madur olmuşlardır. Esnaf kendini karantinada halk ise park etme yolu kullanma özgürlüklerinin elinden alındığını düşünmektesir. Burnunuzun dibinde bu yaşanırken Kızılpınar yatırımlarını halka anlatamazsınız. Anlatsanızda sonuç alamazsınız algı ve ön yargılar böyledir. Danışmanlarınızı iyi seçin ve tekrar kararlarınızı gözden geçirin.