Bir Güneştir Cumhuriyet

Fen Bilimleri Okulları tarafından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 28 Ekim Cumartesi günü Çorlu Orion AVM’de,29 Ekim Pazar günü ise Tekirdağ Tekira AVM’de düzenlenen “Bir Güneştir Cumhuriyet” adlı oratoryo Çorlu ve Tekirdağ halkı tarafından büyük bir coşku ve beğeni ile izlendi.

Bir Güneştir Cumhuriyet
01 Kasım 2017 Çarşamba 14:18

GÖSTERİNİN İLK AYAĞI ORİON’DA GERÇEKLEŞTİ
Yarım asrı aşkın süredir eğitim camiasında faaliyet gösteren Fen Bilimleri Okulları’nın Çorlu Kampüsü öğrencileri tarafından sunulan oratoryo ilk olarak 28 Ekim Cumartesi günü Çorlu Orion AVM’de sahnelendi. Cumhuriyet’in ilanına kadar aşılan zorlukların şiirsel bir dille anlatıldığı oratoryoda Amasya Genelgesi, Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi ve İlk Meclis Binalarının maketleriyle zenginleştirilmiş bir görsellik hakimdi. Gösterinin sonunda Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarından olan kadının toplumdaki yeri muhteşem bir vals gösterisi ile simgelenirken Türkiye Cumhuriyeti’nin Tapu Senedi önünde Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya söz veren öğrencilerin sahnesi büyük bir coşku yarattı.
COŞKU SELİ TEKİRA’DA DEVAM ETTİ
İzlendiği ilk gün Çorlu’da büyük beğeni toplayan gösteri 29 Ekim Pazar günü ise Tekira AVM’de sahnelendi. AVM’nin en yoğun olduğu saatlerde izleyicileri ile buluşan gösteri sahnelenirken tüm AVM ziyaretçileri bu coşkulu gösteriye dikkat kesildi.
Oratoryonun son bölümü zeybek gösterisi ile taçlanırken öğrenciler hep bir ağızdan “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nı okudu. İzleyicilere dağıtılan bayrak ve balonlar ile bayram yerine dönen Tekira AVM’de Tekirdağ halkı bayram coşkusunu duygu seli ile yaşadı. Öğrenciler tarafından yapılan ve gün boyu AVM sergi alanında sergilenen Cumhuriyet Temalı resimler, seramik eserler ve maketler ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.
GÖSTERİ TEŞEKKÜR KONUŞMASI İLE SON BULDU
Çorlu Fen Bilimleri Okulları Kampüs Müdürü Gülçin Dündar izleyen tüm ziyaretçilere katılımlarından ötürü; öğrenci ve öğretmenlerine ise emeklerinden ötürü teşekkür ederken tüm Tekirdağ halkının bayramını kutladı. Gösteriden sonra basın mensupları ile sohbet eden Dündar “Cumhuriyetimizin 94.yılında 94 öğrencimizle “Bir Güneştir Cumhuriyet” diyerek çıktık yola… Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi öğrencilerimizin yüreklerindeki Cumhuriyet aşkı ile yansıtmaya çalıştık bundan sonra da Fen Bilimleri Okulları olarak bu aşk ile ülkemiz için çalışmaya; vatansever, çağdaş, akılcı, ilkeli gençler yetişmeye yetiştirmeye devam edeceğiz.” diyerek etkinliğe katılan tüm Tekirdağlılara ve basın mensuplarına teşekkür etti.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.