Birlik ve beraberliğe ihtiyaç var

Kısa bir süre önce yeni yönetimini oluşturan MHP Kapaklı İlçe Teşkilatı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Kısa süreli sohbetin ardından CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için belirlediği çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu konusuna değinen Mandalı, “Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olan bu coğrafyada yaşayan kimliği, düşüncesi, görüşü ne olursa olsun kucaklayabilecek bir Cumhurbaşkanı olduğunu zaten ifade ettiğini görüyoruz. Onu bu söylemlerinden sonra bizlerde elimizden geldiği kadar desteklemek zorundayız. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var” dedi.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç var
24 Temmuz 2014 Perşembe 07:26

 
KAPAKLI’NIN İLERİ TAŞINMASI ADINA ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret ederek yeni oluşan yönetimini tanıttı. MHP İlçe Yönetim Kurulu olarak nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirten Çetin, yeni oluşan yönetimle birlikte Kapaklı’nın daha da ileriye taşınması adına ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini ifade etti.
EKMELEDDİN BEY’İN DESTEKLENMESİ GÜZEL BİR KAYNAŞMA
MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çetin’in ardından söz alan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ise, yaptığı açıklamada, “Türkiye de gözle görülür üç parti var. Bunlarda AKP, CHP ve MHP’dir. Diğer partiler zaten zaman zaman isim değiştirerek kendisini partisel anlamda bir yerlere taşımaya çalışıyor. Ama resmiyette üç tane partinin olduğunu görüyoruz. Türkiye şu anda hayırlısıyla bir yerlere doğru gelirken de, Kapaklı da yeni oluşan MHP teşkilatı da başta başkan olmak üzere yönetim kurulu arkadaşları tebrik ediyorum. CHP ve MHP olmak üzere yukarıda alınmış bir karar var. Alınmış kararla ilgili de genelde yol haritasında da Ekmeleddin Beyi destekleyeceklerini ifade ediyorlar. Bu güzel bir kaynaşmadır” dedi.
SANKİ KORSAN BİR ÇATIŞMA VAR
Yaşanan kaynaşma hakkında da fikir beyan eden Mandalı, “Seçilecek olan Cumhurbaşkanı herhangi bir partinin cumhurbaşkanı değil. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olan bu coğrafyada yaşayan kimliği, düşüncesi, görüşü ne olursa olsun kucaklayabilecek bir Cumhurbaşkanı olduğunu zaten ifade ettiğini görüyoruz. Onu bu söylemlerinden sonra bizlerde elimizden geldiği kadar desteklemek zorundayız. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Suriye’de etnik çatışmalar var. Bu etnik çatışmaların Irak’a sıçradığını ve en sonunda da İsrail ile de ticari ilişkilerimize baktığımızda da neredeyse üst tavan olduğunu görüyoruz. Ama söylemlerimize baktığımız zaman sanki korsan bir çatışma olduğunu gördüğümüzü özellikle vurgulamak istiyorum. Tavşana kaç tazıya tut misali bir siyaset olduğunu görüyorum” açıklamasında bulundu.
BİZDE Kİ SİYASET TAVŞANA KAÇ TAZIYA TUT POLİTİKASIDIR
İrfan Mandalı konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Böyle bir siyaseti gerçek bir anlamda yapacak ve gerçek Müslüman alemini koruyacak olursak siyasi politikamızda çok net şekilde dik durmamız gerekiyor. Şu anda AKP’nin iktidarda olduğu dönemle İsrail ile yapılan ithalat unsurlarının üst seviyeye çıktığını özellikle vurguluyorum. Demek ki bizde ki siyaset tavşana kaç tazıya tut politikasını gösteriyor. Bunlar iyi politikalar değil. Türkiye’de kimse sen şundansın, Hristiyansın, Yahudisin, Ermenisin ve Müslümansın deme şansına sahip değildir. Biz zengin kültüre sahip insanlarız. İnsanları kucaklamayla ilgili görüşü düşüncesi beyanı dili dini ırkı ne olursa olsun bunları Türkiye coğrafyasında yaşıyor ve birlik beraberlik ile ilgili kaynaşma unsuruna sahip ise biz o vatandaşlarımıza hem zenginlik açısından hem sosyal açıdan hem de kültür açısından hepsine sahip çıkmamız lazım.”
ALLAH YOLLARINI AÇIK ETSİN
Türkiye’de etnik çatışmaların olmadığını dünyaya gösterilmesi gerektiğini savunan Mandalı, “Burada samimiyet ve dürüstlük çok önemli. Ben burada yeni oluşan MHP’li arkadaşları tebrik ediyorum. Allah onların yolunu açık etsin. Dün ve yarın olduğu gibi rabbim aynı şekilde görüşmelerimizi düşüncelerimizi birlikte götürmeyi nasip etsin” diye konuştu.
İKİ PARTİNİN BİRLEŞMESİ OLUMLU BİR DURUM
MHP Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, yeni oluşumla birlikte Kapaklı ilçesi için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini ifade ederek, “Kapaklının daha ileri gitmesi için çalışacağız. Şu anki hükümet zamanında komşularla sıfır sorun diyordu ama maalesef tüm komşularla problem içindeyiz bunlarda inşallah zaman içinde düzelir ve yeniden komşuluk ilişkilerimiz devam eder. Bizim de parti olarak düşüncemizde toparlayıcı bir parti olmak var. Uç parti değil merkezde bir parti olmak düşüncesindeyiz. İki partinin de birleşmesi olumlu bir durum” şeklinde konuştu.
CHP’Lİ OLARAK ASLA İÇ ÇATIŞMALARA GİRMEYİZ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı konuşmasının sonunda ise, Kapaklı’ya bağlanması gündemde olan Büyükyoncalı hakkında da görüş bildirerek, “Önümüzde ki hafta referandum olayı var. Bu konuyla ilgili ne başında, ne sonunda olmadığımızı ifade ettik. Ama tabi buradaki tamamıyla insanların iradesiyle alakalı bir durum var. Siz örgütlenin gidin Kapaklı’ya bağlanın deme lüksüne hiçbir zaman sahip olmadık. Vatandaşların teveccühü ve 3 bin üzerinde imza toplamışlar. Bunlarda bize imzaları getirdiler ve bizde yetkili olmadığımızı kendilerine ilettik. Karar vermemiz veya yürüyen hiyerarşiyle ilgili sizi şöyle, böyle yapalım deme şansına sahip olmadığımızı ifade ettik. Vali beye çıkmışlar ve görmüş olduğu lüzum üzerine Yüksek Seçim Kurulu kararıyla 27 Temmuzda referanduma doğru gidiyor. Büyükyoncalı Saray’da kalır ya da Kapaklı ya geçer onlar tamamıyla bağımsız düşüncelerine hasıl bir konu. Biz CHP olarak hem Saray Belediye Başkanı, hem de Kapaklı Belediye Başkanı olarak kesinlikle böyle iç çatışmalara girmeyiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.