BİZ TEKNOPARK KURUYORUZ

NKÜTEK'yi kurduklarını açıklayan ÇTSO Başkan Vekili Ertan Selvili, "Bizim üniversite çalışmamız yok. Teknopark çalışması içerisindeyiz. Kuruluş işlemleri tamamlandı" dedi ve ekledi: "Biz sanayi kentiyiz. Bize teknisyen lazım. Fakülte kurulacaksa teknik fakülte olmalı."

BİZ TEKNOPARK KURUYORUZ
23 Temmuz 2012 Pazartesi 09:23

Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut'un müjde diye bir gazeteye açıkladığı 'Veliköy'e İletişim Fakültesi' kurulmasına ilişkin yayımladığımız "Dağ Fare Doğurdu" başlıklı haberimize ilk yorum Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (ÇTSO) geldi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Selvili, "Bizim üniversite çalışmamız yok. Biz fabrikaların teknolojilerini geliştirmelerini sağlayacak Teknopark kuruluşuyla ilgileniyoruz. Bir fakülte kurulacaksa bu teknik fakülte olmalı" değerlendirmesinde bulundu.

TEKNİK FAKÜLTE OLMALI

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ertan Selvili, Türkiye'nin en önemli Organize Sanayi Bölgesi'ne sahip olduğumuzu hatırlatarak, İletişim Fakültesi kurulmasıyla ilgili Çerkezköy Gazetesi'ne şu değerlendirmede bulundu: "Bizim üniversiteyle ilgili bir çalışmamız yok. Teknopark çalışmamız var. Namık Kemal Üniversitesi ile birlikte Teknopark kurmak için çalışıyoruz. Amacımız fabrikaların ürünlerini tahlil edecek labaratuarlar ve bilgi teknolojileri geliştirecek çalışmalar yapacak bir teknopark kurmak. Bize ara tekniksiyen lazım. Karaağaç'ta Belediye'nin yapmak için mücadele verdiği sanat okuluna destek verilsin. Çerkezköy'de 300-400 fabrika var. Bunlara teknik personel lazım. Üniversite sonraki iş. Önce teknik elamanları yetiştirmeliyiz. Ama bunun üstünde fakülte olacaksa bu tabiiki teknik fakülte olmalı. İletişim Fakültesi'ne gerek yok."

NKÜTEK TEKNOPARK KURULDU

Teknopark üzerinde duran Ertan Selvili, uzun süreden beri yürüttükleri Teknopark'ın da tüzel kişiliğinin oluşturulduğunu açıkladı. 'Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş' adıyla kurulan kısa adı NKÜTK Teknopark'ın resmen kurulduğunu açıklayan Ertan Selvili, ortak ve Yönetim Kurulu Üyeleri hakkında bilgi verdi. Namık Kemal Üniversitesi Kampüsü içerisinde 14 bin 132 metrekare alana kurulacak olan NKÜTK Teknopark'ın en büyük ortağı Namık Kemal Üniversitesi. Yüzde 86.70 ortaklık oranıyla ilk sırada yer alan Namık Kemal Üniversitesi'ni Yüzde 4.98 ile Tekirdağ Belediyesi takip ediyor. Tekirdağ İl Özel İdaresi, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Ticaret Borsası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 1.38'lik oranlarla NKÜTK'ya ortaklıkları bulunuyor.

İŞTE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

8 ortaklı NKÜTEK'nın yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalkılıç, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Tever, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, İsmail Güleroğlu, Osman Sarı, Cengiz Günay, Prof. Dr. Şefik Kurultay,  Prof. Dr. Bülent Ekrem.

İŞLETME FAKÜLTESİ KURULACAKTI

Şehir dışında olduğu için yerine Ertan Selvili'nin vekalet ettiği ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Çerkezköy Gazetesi'ne telefon aracılığıyla çok önemli açıklamalar yaptı. İletişim Fakültesi kurulacağı hakkında çıkan haberleri duyduğunu ve çok şaşırdığını dile getiren Dursun Ali Tever, "Bizim daha önce Üniversite Rektörümüz Sayın Osman Şimşek ile yaptığımız görüşmelerde böyle birşey yoktu. Rektör Bey, Veliköy'e kesinlikle bir İşletme Fakültesi kurulacağını söylemişti. Biz bu fikri benimsemiştik.

Ancak şu an İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yürüten sayın Mustafa Yel'in başka bir teklifi olmuştu. Buraya Namık Kemal Üniversitesi'ne bağlı bir fakülte yerine Balkan Üniversitesi'ni kurmayı önermişti. Bu öneri hepimiz tarafından daha çok benimsendi. Hatta sayın Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de Üniversite kurulması halinde daha fazla yer verebileceklerini söylemişti. Konuşmalarımız arasında 'Önce İşletme Fakültesi kurulur daha sonra üniversite için bir başlangıç olur' düşüncesi de vardı. Üniversiteyle ilgili bizim bildiklerimiz bu kadar. İletişim Fakültesi'ne sıcak bakmıyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.