Bölgenin sorunları dile getirilecek

TOBB tarafından Ankara’da düzenlenecek olan Sanayi ve Ticaret Şurasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili Bakanlara bölge sorunları raporu sunulacak.

Bölgenin sorunları dile getirilecek
08 Ağustos 2014 Cuma 07:31

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na katılmak üzere Ankara’ya gitti.
Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TOBB tarafından bu yıl 7.si düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bakan ve bürokratlarında katılacağı Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na katılarak bölge sorunları raporunu iletecek.
7 Ağustosta yapılacak şura öncesi, TOBB Birlik Merkezi’nde yapılacak olan Marmara ve Trakya Bölge Toplantısı’na katılacak olan Helvacıoğlu, geçtiğimiz haftalarda Keşan ile İpsala oda ve borsaları tarafından hazırlanan 5 maddelik bölge sorunları raporunu da TOBB’a sunarak, bölgenin ticaret ve sanayi gelişimine engel olan sorunların çözümüne yönelik görüşmelerde bulunacak.
Şura ve Bölge Toplantısı öncesinde ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde de temaslarda bulunacak olan Mustafa Helvacıoğlu, Keşan, İpsala ve Enez sınırları içerisinde yardım, eğitim, sağlık ve destek amaçlı bir vakıf kurulabilmesi için atılacak adımlar konusunda Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelecek.
Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar ve ilgili bürokratların katılacağı 7. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda sunulmak üzere Keşan TSO, Keşan TB ve İpsala TB tarafından oluşturulan raporda ise; özellikle turizm yatırımcılarının önünü kesen 1/25’lik planların bir an önce hazırlanması, Hamzadere Barajı’nın tamamlanarak bölgede sertifikalı tohumculuk ve organik tarımın yaygınlaştırılması, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın hizmet bölgesi içinde yer alan Keşan, İpsala ve Enez Bölgesine Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarının desteklenmesi, Keşan’a doğal gaz getirilmesi ve emsallerinde KDV’nin %1 iken pirinçte KDV’nin halen %8 olması gibi önemli sorunlar ve bunlara dair çözüm önerileri olduğu bildirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.