Boytek, patlamayla ilgili basın açıklaması yaptı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermekte olan Boytek adlı firmada sabah saatlerinde yaşanan patlamayla ilgili BOYTEK REÇİNE BOYA VE KİMYA SAN. TİC. A.Ş.’den açıklama geldi

Boytek, patlamayla ilgili basın açıklaması yaptı
12 Nisan 2017 Çarşamba 12:21

YAZILI BİR AÇIKLAMA GELDİ
 
BOYTEK REÇİNE BOYA VE KİMYA SAN. TİC. A.Ş’den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
SINIRLI BİR BÖLÜMDE YANGIN OLUŞTU
 
12 Nisan 2017 saat 06:30 sularında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bulunan polyester reçine üretimi yapılan firmamızda niteliğini araştırdığımız teknik bir problem sonucu üretim bölümümüzün sınırlı bir bölümünde yangın oluşmuştur. Firmamıza ait yangın söndürme sisteminin anında devreye girmesi ve Çerkezköy OSB itfaiyesinin hızlı müdahalesiyle yaklaşık yarım saat içerisinde yangın söndürülmüş olup, soğutma çalışmalarına devam edilmektedir.
 
DUMANIN ANALİZİ YAPIDI
 
Yangın sonucunda oluşan dumanın analizi, AFAD ve yetkili kurumlar tarafından da yapılmış olup, toksik etki yaratacak herhangi bir kimyasal bulgusuna rastlanmamıştır.
 
HASTANEYE BAŞVURANLARIN DURUMU İYİ
 
Olayın vuku bulmasının ardından maruziyet altında kalan sınırlı sayıda kişinin bölgemizde bulunan hastanelere başvurduğu bilgisi alınmıştır. Hastane yetkililerinden alınan bilgi çerçevesinde, bu kişilerin basit solunum sıkıntıları sebebiyle hafif tedavi altına alındıkları ifade edilmiştir.
 
SOĞUTMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
 
Yangının meydana geldiği bölümde itfaiye yetkilileri tarafından soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca kamu yetkilileri tarafından olaya ilişkin araştırma sürdürülmektedir.
 
ÖZÜR DİLERİZ
 
Boytek Reçine Boya ve Kimya Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu olarak, en büyük tesellimiz, meydana gelen bu olayda herhangi bir can kaybı olmamasıdır. Buna rağmen konuya ilişkin oluşan endişeler sebebiyle tüm kamuoyundan, sanayicilerimizden ve bölgemizde çalışan bütün çalışanlardan özür dileriz.
 
HASSASİYETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ
 
Firmamızda meydana gelen bu olumsuz hadiseye ilişkin hassasiyetlerinden dolayı bütün kamu idarecilerimize ve bölge müdürlüğümüz yetkililerine teşekkür ediyoruz.
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat - 7 yıl önce
Birilerinin olmesimi gerekli bu fabrikanin kapanmasi icin, yaziklar olsun baska ne diyelim
Avatar
Emre - 7 yıl önce
Oncelikle gecmis olsun firma adina.can kaybi olmamasi cok sevindirici ama bukadar masum olmamali bu yangin sonrasi dizan dumanin cevreye verdigi zarar.detayli arastirmasi ve incelenmesi gerekir