Bu şebekeye dikkat!

Bir süredir Çerkezköy'de bulunan ve belirli aralıklar ile Çerkezköy'e gelerek yaptıkları duygu sömürüsü ile vatandaştan para almaya çalışan "Kadın Dilenci Şebekesi"ne dikkat edin.

Bu şebekeye dikkat!
18 Ağustos 2007 Cumartesi 08:26

BELİRLİ ARALIKLAR İLE GELİYORLAR

Belirli aralıklar ile Çerkezköy'e gelerek vatandaşın duygularını istismar eden kadın dilenci çetesi geçtiğimiz gün yine Çerkezköy'e demir attı.

Dükkan dükkan, ev ev, kapı kapı dolaşarak ev kirasını tamamlayamadıklarını ya da kimsesiz 3 çocuğuna ekmek parası istediklerini söyleyen bu kadınlar belirli aralıklar ile Çerkezköy'e gelerek vatandaştan para kopartmaya çalışıyorlar.

Uzun soluklu aralıklar ile Çerkezköy'e gelme sebepleri vatandaşa simalaranı unutturmak olan kadınların asıl amaçlarının kolay yoldan para kazanmak olduğunu belirten Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri bu tür kişilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

HABER VERİN YAKALAYALIM

Hep aynı ekip halinde Çerkezköy'e belirli zamanlarda gelen bu kadınların hep aynı söylemler ile vatandaştan para topladığını belirten Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri "Hep aynı bahaneler ile hep aynı bayanların belirli zaman aralıkları ile Çerkezköy'e gelerek, vatandaşların duygularını kullanıp kolay yoldan para kazanmaya çalıştıkları tespit edildi.

Öncelikle vatandaşlarımız bu tip kişilere kesinlikle itibar etmesinler ve para vermesinler. Devlet'in sosyal yardım kuruluşları var. Yardıma ihtiyacı olanlar zaten gidip oradan yardım istiyor. Ayrıca gerçek ihtiyaç sahibi sokak sokak, kapı kapı dolaşarak zaten para dilenmez. Bu kişiler vatandaşların duygularını sömürerek kolay yoldan para kazanma peşinde olan kişilerdir. Bu tür dilenci ve dilenci ekipleri görüldüğü taktirde vatandaşlarımız Belediye Zabıta Müdürlüğümüze ihbarda bulunsunlar ve bizde bu şahısları yakalayalım" şeklinde açıklamada bulundular.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.