Bu ülke bizim ortak paydamız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ile eski ilçe başkanlarından Metin Dönmez, Birol Öztürk ve Hasan Demir Nisan ayında yapılması öngörülen yeni anayasa referandumu için ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yeni anayasa referandumunun memleket meselesi olduğuna dikkat çeken CHP’liler sahaya inerek vatandaşlara konuyu detaylı bir şekilde aktaracaklarını belirttiler

Bu ülke bizim ortak paydamız
30 Ocak 2017 Pazartesi 16:44

TÜM BAŞKANLAR BİR ARADA
CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda yapılan toplantıya CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, eski İlçe Başkanlarından Metin Dönmez, Birol Öztürk ve Hasan Demir, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca ve Yönetimi ile CHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra Çerkezköy Belediyesi CHP’li Meclis Üyeleri katıldı.
TÜM BAŞKANLARI DAVET ETTİM
Toplantının açılış konuşmasını CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı gerçekleştirdi. Metin Dönmez’in kendisini arayarak, Nisan ayında yapılması öngörülen yeni anayasa referandumu için bir açıklama yapacağını söylediğini ifade eden Camcı, “Açıklamanın yapılacağı yerin parti binamız olmasını istedim. Eski başkanımızın bu duyarlı davranışından yola çıkarak da diğer eski başkanlarımızın hepsini aradım ve davet ettim.” dedi.
BU MESELE MEMLEKET MESELESİDİR
Gündemin anayasa değişikliği olduğunu belirten Camcı, “Ben bunu rejim değişikliği olarak ifade ediyorum. Bu bizim ya da bir başka partinin meselesi değil. Bu bizim ya da bir başka parti başkanının meselesi de değil. Bu mesele memleket meselesidir. Bu konuda tüm ilçe başkanlarımın da duyarlı olduğunu görüyorum.” ifadelerini kullandı.
DİKTA REJİMİ ORTAYA ÇIKACAKTIR
Her gecenin bir sabahı; o sabahın da bir sahibi olduğunu söyleyen Camcı, “Bu sabahın sahibi de biziz. Bizi anayasa değişikliğine tamamen karşıymışız gibi göstermeye çalışıyorlar. Çağın gereklerine göre anayasalarda tabii ki değişiklikler yapılabilir. Ancak bu anayasa teklifi tam olarak kabul edildiği takdirde dikta rejimi ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.
“HAYIR”
18 yaşındaki vatandaşların milletvekili seçilebilmesinden, anayasa teklifi kabul edildiği takdirde Devlet Başkanı’nın tek sözüyle feshedilebilecek olmasına rağmen milletvekili sayısının 600’e çıkarılmasına kadar mantığa sığmayan pek çok ibarenin bulunduğuna dikkat çeken Camcı, referandumda ‘Hayır’ diyeceğini ve o güne kadar sahaya inip vatandaşlara yeni anayasa paketinin neler getireceğini anlatacağını söyledi.
BİZİM AMBLEMİMİZ VATANDIR
Ülkenin şimdiki vaziyeti hakkında da konuşan Camcı, “Ekonomik kriz bitti mi? Terör bitti mi? İşsizlik bitti mi? İstikrar var mı? Eşit gelir dağılımı var mı? Gelecek endişesi taşımayan var mı? Adalet var mı? Basın özgürlüğü var mı? Eğitim öğretim bilim ve akıl yolunda mı? Huzur var mı? Hayır yok. Anayasa değişirse bunların hepsi düzelecek mi? Hayır.” diyen Camcı, “İnsanlara bunu anlatacağız. Partimiz bir karar aldı. Bu konuyla ilgili sahaya indiğimizde parti amblemimizi takmayacağız. Bizim amblemimiz vatandır.” ifadelerini kullandı.
BURADA HAYIRLI BİR İŞ İÇİN TOPLANDIK
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’nın ardından eski başkanlardan Metin Dönmez de kısa bir konuşma yaptı. “Hayırlı günler. Burada hayırlı bir iş için toplandık. Hayırlısıyla hayırlı günler göreceğiz.” Diyerek konuşmalarına başlayan Dönmez, “Bu vatana hizmet etmek bizim görevimiz.” dedi.
AYRIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
Şu anki en büyük sıkıntının insanların ayrımcılığa sürüklenmesi olduğunu kaydeden Dönmez, “Şimdi de inançlılar ve inançsızlar olarak ayırmaya çalışıyorlar. ‘Hayır’ diyecek olanlar inançsız mı oluyor? Ülkenin geleceğinden korkar hale geldik. Her sabah uyandığımızda ‘Acaba gece bir felaket oldu mu?’ endişesini taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
BİZİM ÜLKEMİZ 3. DÜNYA ÜLKESİ DEĞİL
Şu an fiili olarak başkanlık sistemiyle yönetildiğimizi söyleyen Dönmez, “Anayasayı bu fiiliyata uydurmaya çalışıyorlar. Gelişmiş ülkelerin hiçbirinde başkanlık sistemi yok. Sadece Amerika’da var ama onların da parlamentosu kuvvetli. Bizde öyle değil ki. Bizim ülkemiz 3. dünya ülkesi değil.” diye konuştu.
BU ÜLKE BİZİM ORTAK PAYDAMIZ
Hiç kimse bu sistemin iyi bir şey olduğuna beni inandıramaz diyen Dönmez, “Belediye Başkanı bile meclis üyeleri olmadan karar alamıyor. Ülke bu anayasayla dikta rejimine doğru gidiyor. Bunun bilincinde olarak insanlarımıza bilgi verelim. Bu ülke bizim ortak paydamız. Gece gündüz bu konuda çalışmalar yapmalıyız.” dedi.
ŞİMDİ İSE ÜLKE GASP EDİLİYOR
Ülkede 75 yılda yapılan borcun Ak Parti iktidarı döneminde 4’e katlandığını söyleyen Birol Öztürk de, “KPSS, Anayasa Değişikliği, Ergenekon ve son olarak da FETÖ olmak üzere dönem dönem bir sürü insanı mağdur ettiler. Bu insanların mağduriyetleri giderildi mi? Hayır. Dönem dönem insanların hakları gasp edilmişti. Şimdi ise ülke gasp ediliyor. Türkiye Cumhuriyeti tek adam için kurulmadı. Bu, Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşların davası. Duyarlılığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
BU TÜRKİYE’NİN VARLIĞIYLA İLGİLİ BİR MESELE
Son olarak CHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Hasan Demir de bir konuşma yaparak, “Türkiye önemli bir sıkıntının eşiğinde. Bu sınavda herkes üzerine düşeni yapmalı. Herkes sağduyulu bir şekilde vaziyeti vatandaşlara anlatmalı. Bu Türkiye’nin varlığıyla ilgili bir mesele. Türkiye’de birlik ve beraberliğimizi devam ettiremezsek ırak ve Suriye’ye döneceğiz. Bu anlayışı savunuyorsak yan yana oturmayı, aynı sofrayı paylaşmayı, omuz omuza yürümeyi bilmemiz gerekiyor.” dedi.
AKIL KARI DEĞİL
Referandumda CHP’nin kazanacağını söyleyen Demir, “Aksi takdirde bu intihar olur. Kalbi Türkiye için atan herkesin bilinçli davranması gerekiyor. 12 Eylül Anayasası’nda tabii ki değişiklikler yapılabilir. Ama bunu dikta rejimi haline getirmek akıl karı değildir. Bu  ülkenin tek parça halinde kalabilmesi için ‘Hayır’ dememiz gerekiyor. Mesele Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu veya Devlet Bahçeli değil. Bunlardan sonra başa kim gelecek? Bunu kimse düşünüyor mu? Bu ülke meselesidir. Kendi ülkemizin değerlerine sahip çıkmalı ve bu haksızlıklara karşı ‘Hayır’ demeliyiz.” diye konuştu.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Trakyalı - 7 yıl önce
Ülkemin insanı normal yollarla anayasa hiç görmediğı için hayırcıların bünyesi kabul etmedi tabi onlar halka sormadan HAYİR deme hakkı vermeden dil kıyafet ezan değiştirmeye darbelerle anayasa yapmaya itiraz edenleri aşmaya alışık olan bir partinin mensupları
Avatar
kerim - 7 yıl önce
Ülke gasp ediliyormuş geçin onları...CHP ne yapmış Ülkeye herşeye muhalefet...
Misafir Avatar
?? - 7 yıl önce @kerim
Ulen 15 senedir ülkeyi siz yönetiyorsunuz 1950 den bu yana ülkeyi sizin kafanız yönetiyor siz ne yaptınız 1950 ye kadar adamların yaptığı herşeyi satmaktan başka? kaç milyar dolar borcumuz var dolar 1 kuruş artınca ülkenin 1 senelik gayri safi hasılası uçuyor n kattınız ülkye? salak salak cahep cahepe diyene kadar 15 sene ne yaptınız? gelen kandırdı giden kandırdı ilkokulu bitirememiş hoca bozuntusuna koca ülkeyi kaptırıp kandırıldık dediniz ya!