Bu zafer, ‘Hak verilmez, alınır’ diyenlerin zaferi!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yılı Çerkezköy’de büyük bir coşku ve heyecan ile kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Çerkezköylü vatandaşlar Büyük Zaferin tadını doyasıya çıkardı

Bu zafer, ‘Hak verilmez, alınır’ diyenlerin zaferi!
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Eylül 2019 Perşembe 12:06



Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile düzenlenen 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 30 Ağustos Cuma günü 20.45’te gerçekleştirilen Fener Alayı’na binlerce Çerkezköylü katılırken, Çerkezköy Belediyesi önünde toplanan coşkulu halk, ellerinde meşaleler ile marşlar söyleyerek, Kent Park’a yürüdü.
BAŞKAN AKAY HİTAP ETTİ
Fener Alayı Korteji’nin Kent Park’a varmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile hazırlanan video gösterildi ve ardından kürsüye Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay gelerek, Kent Parkı dolduran binlerce vatandaşımıza hitap etti.
ANADOLU TOPRAĞI UYANIYOR
Konser alanını dolduran coşkulu kalabalığı selamlayarak ve kutlamalara katılımından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Akay, “Saat 5’e 5 var, dağlar aydınlanıyor. Bir yerlerde bir şeyler yanıyor. Gün ağardı ağaracak, kokusu tütmeye başladı; Anadolu toprağı uyanıyor. Bir anda, kalbi bir şahin gibi göklere salıp ve pırıltılar görüp. Ve çok uzak, çok uzak bir yerlere çağıran sesler duyarak. Bir müthiş ve mukaddes macerada ön safta, en ön sırada, şahlanıp ölesi geliyor insanın” diyerek sözlerine başladı.
SAAT KAÇ?
“Topçu Evvel Mülazımı Hasan’ın yaşı yirmi birdi. Kumral başını gökyüzüne çevirdi, kalktı ayağa. Baktı, yıldızları ağaran muazzam karanlığa. Şimdi bir hamlede o kadar büyük, öyle şöhretli işler yapmak istiyordu ki!” diye konuşmasına devam eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bütün ömrünü ve hatırasını ve yedi buçukluk bataryasını ağlanacak kadar küçük buluyordu. Yüzbaşı sordu:
-Saat kaç?
-BEŞ.
-Az sonra demek…
VATAN, TOPRAK VE HÜRRİYET İÇİN!
98955 tüfek ve Şoför Ahmet’in 3 numaralı kamyonetinden yedi buçukluk şınayderlere, on beşlik obüslere kadar bütün aletleriyle vatan uğrunda yani toprak ve hürriyet için ölebilmek kabiliyetleriyle birinci ve ikinci ordular Baskına hazırdılar. Alaca karanlıkta, bir çınar dibinde beygirin yanında oturan sarkık, siyah bıyıklı süvari çizmeleriyle atladı atına. Mavi gözlü Başkumandan baktı saatine.
TOPÇU ATEŞİYLE BÜYÜK TAARRUZ BAŞLADI
-Beş otuz…Başladı topçu ateşiyle birlikte Büyük Taarruz…”
Büyük Usta Nazım Hikmet’in mısralarında Büyük Taarruzu böyle anlattığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasını şöyle sürdürdü:“Şanlı zaferimizin yıldönümünde meydanları dolduran tüm hemşerilerimizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bugün 30 AĞUSTOS. Dumlupınar’da tarihin akışını değiştiren cesaretimizin ve inancımızın 97. Yıldönümü.
BÜYÜK ZAFERİN YILDÖNÜMÜ
Bugün bir milletin en temel hakkı olan tam bağımsızlığın bedelini kanla ödediği, emperyalizme karşı tek vücut olup direndiği büyük zaferin yıldönümü. Bugün bir halkın millet olma mücadelesinin, uyanışının, birleşmesinin, ayağa kalkıp destanlaşmasının yıldönümü. Bugün karanlıklar içerisinde hiçbir aydınlık ümidi yokken, dünya yüzünde son Türk Devleti’ne vücut veren muhteşem emeğin yıldönümü.
COŞKU VE HEYECANIMIZ BÜYÜK
Şimdi 97 yıl sonra, yıldönümünde coşku ve heyecanımız büyük. Büyük zaferimizi kutluyoruz!.. Gururluyuz… Ve bir görevimizde bu büyük zaferi küçümseyenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere bir kez daha hatırlatmak.
GERÇEK BİR HALK DESTANI TARİH YAPRAKLARINA KOLAY YAZILMADI
Bugün 30 Ağustos.  ‘İYİ BİL, İYİ TANI’ diye bir kez daha burada haykırmak görevimiz. Çünkü tarih, mücadele etme azminin sembolü olan bu büyük zaferi kolay yazmadı. Emperyalizmin boyunduruğundan kurtulmak için ilk defa sömürgeciliğe karşı durabilmek için yazılan gerçek bir halk destanı o yapraklara kolay yazmadı.
BU ZAFER HEPİMİZİN
Tarihler dize geldi bugün. Dumlupınar’da kulaklar çınladı bugün. Hatırla Afyon Ovası’nı! Hatırla Sakarya’yı! Bugünü hatırla! Adın gibi iyi bil. 30 Ağustos bugün iyi tanı. Bu zafer hepimizin!”30 Ağustos’un hepimizin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin zaferi olduğunu vurgulayan Başkan Akay konuşmasını şöyle tamamladı:
MEHMETÇİĞİMİN ZAFERİ
“Bu zafer Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta milletinin istikbalinin peşinde koşanların zaferi. Bu zafer ‘Hak verilmez, alınır’ diyenlerin. Bu zafer boyun eğenlerin değil direnenlerin, bu zafer cepheden cepheye mermi taşıyan anaların, kızıl ufuklarda gencecik canını feda eden kınalı kuzuların, MEHMETÇİĞİMİN zaferidir.
ONURUMUZA ZAHİP ÇIKACAĞIZ
Bu tarih bizim gururumuz! Bu tarih bizim onurumuz. ONURUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ!.. İşte bizler dünyada hiçbir millete nasip olmayan ve bu şanlı zafer ile yeniden vatan yapılan bu toprakların bu kahramanlık destanına sahip çıkacağız.
KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİ HAYKIRACAĞIZ
‘Hattı müdafaa yoktur, sattı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanı ile ıslanmadıkça terk olunamaz’ diyenleri. O sathı terk etmeyerek canlarını feda eden, bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizi haykıracağız.
VE ANLATACAĞIZ!
Ve anlatacağız; Sisli, serin ve karanlık gecede ağır ağır Kocatepe’ye çıkan mavi gözlü Başkomutanın işareti ile duyulan bir tek top sesini, Sonra top sesi ile zangırdayan Kocatepe’yi anlatacağız. Özgürlük mücadelesinin oluk oluk İzmir’e aktığını; Dağlarda yanan ateşleri, parıldayan yıldızları anlatacağız.
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü HAYKIRACAĞIZ!
Süvari birliğinin dörtnala girdiği İzmir’i, al yıldızlı bayraklarla donanmış caddelerini, dağlarında çiçekler açan İzmir’i anlatacağız. Afyon Ovası’nda bir devin sessizce nefes alışını ve sonra ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diye haykıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü haykıracağız.
DİYOR Kİ ŞAİR MISRALARINDA;
‘Bir tutkudur Mustafa Kemal.
Nice sevdalara değişilmeyen.
Yitirilmiş Kasımlarda açan umuttur.
Bir baştır vazgeçilmeyen.
Bir türküdür Mustafa Kemal.
Suskun ağızlarda söyleşir durur.
Çaltı Burnundan gözetir denizi.
Köroğlu’nda bağdaş kurup oturur.
Bir inanıştır Mustafa Kemal.
Yurdun dört yönünde bir çağdır yaşayan.
Sarmış kolları ile çepeçevre ulusu.
Sakarya boylarından Akdeniz’e taşıyan.
Bir anlamdır Mustafa Kemal.
Bel Kahveden dürbünü ile seyrediyor İzmir’i.
Özgürlük diyor, al atının üstünde.
Kırıyor kılıcı ile tutsak eden zinciri.
Ve bir bayraktır Mustafa Kemal.
Çekilmiş kalelere rüzgarda dalgalanan
Bozkırın bağrında yol alan kağnılara
Işık tutan, güç veren, yol bulan.’
İşte bizler; Bu gururlu zafer gecemizde, yeniden aydınlık yarınlarımıza ışık tutan, bize güç veren, kurtuluş destanımızın baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün izinde yürüyeceğimizi hep birlikte haykıracağız. Zafer Bayramımız kutlu olsun.”
MABEL MATİZ UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın coşkulu konuşmasının ardından ünlü sanatçı Mabel Matiz sahneye çıkarak, birbirinden güzel eserlerini Çerkezköylüler için seslendirdi. Çerkezköylülere unutulmaz anlar yaşatan ünlü sanatçı MabelMatiz’eÇerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından çiçek takdim edildi ve Çerkezköy’e unutulmaz bir gece yaşattığı için teşekkür edildi.
PROGRAM İKİNCİ GÜNDE DE DEVAM ETTİ
31 Ağustos Cumartesi günü Kentpark’ta devam eden Çerkezköy Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Piyano Dinletisi gerçekleştirilirken, Çerkezköy Belediyesi Mahalle Evlerinin El Sanatları Sergisi açıldı. Ayrıca 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Tavla Turnuvası düzenlendi.
TAVLA TURNUVAMIZIN ŞAMPİYONU SEVDA ÇAKIR OLDU
Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan Tavla Turnuvası’nın şampiyonu finalde rakibi Cemal Durmuş’u yenen Sevda Çakır oldu
Çerkezköy Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Tavla Turnuvası’na toplam 64 tavla meraklısı katılırken, Kentpark’ta gerçekleştirilen turnuvada tüm rakiplerini geride bırakan Sevda Çakır şampiyon oldu. Finalde rakibi Cemal Durmuş’u yenen Sevda Çakır, şampiyonluk kupasını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın elinden alırken, turnuvayı 2. bitiren Cemal Durmuş ve 3. olan Gökay Keleşoğlu’na da kupaları ve ödülleri Belediye Başkanımız Vahap Akay tarafından verildi.
BAŞKAN AKAY TEŞEKKÜR ETTİ
Çerkezköy Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Tavla Turnuvası’na katılan sporculara teşekkür eden ve turnuvanın galibi Sevda Çakır’ı tebrik eden Başkan Akay, “Turnuvamıza katılan tüm sporcuları tebrik ediyor ve kutluyorum. Son derece centilmence ve dostluk içerisinde geçen turnuvamızın kazananı Sevda Çakır hanımefendi oldu. Kendisini ayrıca tebrik ediyor ve kutluyorum” dedi.
ÇOCUKLARA HEDİYELERİ TAKDİM EDİLDİ
Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde Çerkezköy Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 312 çocuk için Kent Park’ta Sünnet Şöleni düzenlendi.
Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında bu yıl 6’ncısı düzenlenen Sünnet Şöleni’nde, erkekliğe ilk adımlarını atan çocuklar, animasyon ve sihirbaz gösterileri ile gönüllerince eğlendiler. Programda sünnet olan 312 çocuğa Çerkezköy Belediyesi tarafından kol saati ve futbol topu hediye edildi. Programa katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, sünnet işlemlerinin gerçekleştirildiği Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan’a teşekkür plaketi takdim etti.
İNŞALLAH YAVRULARIMIZIN MÜRÜVVETLERİNİ DE GÖRÜRSÜNÜZ
Çerkezköy Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu yıl toplam 312 çocuğu hiçbir karşılık beklemeden sünnet ettirdiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sünnet olan tüm çocuklarımıza kol saati ve futbol topu hediye ettik. Bugün erkekliğe ilk adımlarını atan tüm çocuklarımıza sağlıklı ve mutluluk dolu bir hayat diliyorum. Sünnet olan yavrularımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Anne ve babalarının da inşallah yavrularının mürüvvetlerini de görmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Sünnet Şöleni’nde sünnet olan çocuklarımıza etkinlik boyunca ücretsiz patlamış mısır ve dondurma ikramında bulunuldu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra sünnet olan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sünnet Şöleni’nde sünnet olan çocuklarımıza etkinlik boyunca ücretsiz patlamış mısır ve dondurma ikramında bulunuldu. Başkanımız Vahap Akay daha sonra erkekliğe ilk adımlarını atan çocuklarımızla hatıra fotoğrafı çektirdi.
KALBEN’DEN UNUTULMAZ BİR KONSER
Festivalin 2. gününde Streetball Turnuvası müsabakaları da devam ederken, 2. günün finalinde ünlü sanatçı Kalben sahne alarak Çerkezköy halkına unutulmaz bir konser verdi. Söylediği birbirinden güzel parçalar ile Çerkezköy halkını coşturan Kalben’e, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından çiçek teşekkür edilerek, çiçek takdim edildi.
3. GÜN
Çerkezköy Belediyesi 2. Kültür ve Sanat Festivali üçüncü gün etkinlikleri kapsamında 1 Eylül Pazar günü saat 15.30’da Bisiklet Şenliği gerçekleştirildi. Binlerce bisiklet sevdalısı Çerkezköylü Kent Park’ta toplandıktan sonra hep beraber Uçurtma Şenliği’nin yapılacağı Kuşbahçe Mevkii’ne kadar pedal çevirdiler.
MAVİ GÖKYÜZÜNÜ UÇURTMALAR KAPLADI
Son derece renkli ve güzel görüntülerin yaşandığı Bisiklet Şenliği’nin ardından saat 16.00’da Kuşbahçe Mevkii’nde Uçurtma Şenliği başladı. Çerkezköy Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtılan yüzlerce uçurtma gökyüzünü kaplarken, alanı dolduran çocuklar, aileleri ile birlikte keyifli anlar yaşadılar.
BAŞKAN AKAYTEŞEKKÜR ETTİ
Bisiklet ve Uçurtma Şenliği’ne katılan, çocuklar ve gençler ile birlikte pedal çeviren ve uçurtma uçuran Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “2019-2010 Eğitim ve Öğretim Yılı başlamadan önce kentimizin çocuklarına, gençlerine yönelik düzenlediğimiz Bisiklet ve Uçurtma Şenliğimize katılım son derece güzel oldu. Katılan tüm çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederken, tüm öğrencilerimize derslerinde üstün başarılar diliyorum” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.