Bugün başkaldıran basın mensuplarının günüdür

Basında sansürün kaldırılışının 103. yıldönümü dolayısı ile bir açıklama yapan Tekirdağ CHP Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi Dr. Candan Yüceer, "24 Temmuz aydınlık Türkiye'nin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın camiasında sansürün kaldırılışının 103. yılıdır. Bugün aynı zamanda onurlu bir mücadelenin ve özgürlüğün kısıtlanmasına karşı başkaldıran basın mensuplarının günüdür" dedi

Bugün başkaldıran basın mensuplarının günüdür
26 Temmuz 2011 Salı 00:00

DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI OLMAZ
"Halkın bireysel ve toplumsal düşüncelerini açıklayabilmeleri ve paylaşabilmeleri güçlü ve bağımsız basın kuruluşları ile mümkündür" diyen CHP milletvekili Dr. Candan Yüceer, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasi ve insan haklarından bahsetmenin mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:
BASIN DEMOKRASİNİN EN BÜYÜK GÜVENCESİ
"Hak ve özgürlükleri bağımsız olarak uygulayan tarafsız basın, demokrasinin en büyük güvencesidir. Maalesef, basın mensupları ve basın kuruluşları karşılaştıkları sorunlar nedeniyle bu günü bayram havasında yaşayamamaktadırlar. Basın kuruluşlarının 24 Temmuzu bayram gibi kutlayabilmeleri için siyasi iradeye büyük görevler düşmektedir.
ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDENDİ
Ülkemizde basın özgürlüğü mücadelesini gazetecilerimiz çok ağır bedellerle ödemişlerdir. Basın mensupları bu mücadelede hayatlarını kaybetmiş, ağır cezalar almış ve mesleklerinden ayrılmak zorunda kalmışlardır. Ne yazık ki bugün bu koşullar hala değişmemiştir. Yerel ve bağımsız basına saldırılar günümüzde de devam etmektedir. Bir ülkede basının özgür olması için önce gazetecilerin özgür olması gerekmektedir.
BASIN BAYRAMINI KUTLADI
Gerek ulusal, gerekse yerel basının gözümüz, kulağımız, bizler ile halk arasında bir köprü olduğunun bilinci ile; tüm baskı ve sıkıntılara karşın görevlerini yürütebilmek için var güçleriyle çalışan tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Basın Bayramlarını kutluyor, görevleri başında yaşamlarını yitiren basın mensuplarını saygı ile anıyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.