‘Bunun ayıplanması için demokrasi istiyoruz’

Dağlıca ve Iğdır’da meydana gelen hain terör olaylarının ardından Çerkezköy’de düzenlenen teröre lanet Şehitlere saygı yürüyüşünün sonunda Eylül cafe kimliği belirsiz bir grup tarafından taşlı sopalı saldırıya uğramıştı. Yaşanan olayın ardından kafe sahibini ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, zarar gören işletme için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiği esnada birkaç kişi yürüyüşü Başkan Akay’ın düzenlediğini ifade ederek kendisine sert çıkışta bulundu. Herkesi sağduyulu olamaya davet eden Vahap Akay, “Türkiye de biz birlik, beraberlik ve demokrasi istiyoruz. Bu mu demokrasi, bunun ayıplanması için demokrasi istiyoruz. Yürüyüşün düzenleyicisi de biz değiliz” dedi

‘Bunun ayıplanması için demokrasi istiyoruz’
10 Eylül 2015 Perşembe 16:24

SAKİNLİĞİMİZİ KORUMAMIZ GEREKİYOR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk ile birlikte Teröre lanet Şehitlere saygı yürüyüşü esnasında taş ve sopalarla büyük zarara uğratılan Eylül Cafe’yi ziyaret etti. İşletme sahibi  ile  sohbet ederek kendisine geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Akay, “Birilerinin istediği bu ama biz bu oyunlara gelmemeliyiz. Sağduyulu hareket etmeliyiz. Burada sen yıllardan beri esnaflık yapan bir kardeşimizsin. Biz üstümüze düşen sorumlulukla hareket edeceğiz. Bunun hiçbir şekilde açıklanabilir bir tarafı yok. Sakin olacağız ve bu sakinliğe devam edeceğiz” dedi.

 

ZARARA UĞRATILAN ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

 

Başkan Vahap Akay’ın konuşması esnasında kafe bahçesinde bekleyen bir kişi başkan Akay’a sert bir dille ‘bu insanlara sokağa çeken siz misiniz.” serzenişinde bulunurken, Başkan Akay ise, “ben buraya bir belediye Başkanı olarak geldim ve zarara uğratılan esnafımız için de elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Ben Sinan kardeşimizle konuşurken sen neyin ne olduğunu bilmeden yorum yapmayacaksın. Herkes haddini bilecek. Biz elimizden geleni yapacağız” cevabını verdi.

 

ORTAK BİR NOKTADA BULUŞACAĞIZ

 

Bir başka vatandaş ise, ‘Siz neden sakinleştirmediniz. Ben oradaydım. Neden böyle bir yürüyüş düzenliyorsunuz.” çıkışında bulunurken, yeniden konuşan Vahap Akay, “Sakinleştirmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Yürüyüşü de düzenleyen biz değiliz. Biz buraya bu sıkıntıyı gördüğümüz için geldik ve uzak kalmıyoruz.  Türkiye de biz birlik, beraberlik ve demokrasi istiyoruz. Bu mu demokrasi, bunun ayıplanması için demokrasi istiyoruz. Burası Sinan kardeşimizin yıllardan beri esnaflık yaptığı yer. Bu görüntüyü hoş karşılayabilmek mümkün mü. Olayları birbirine katarsak işin içinden çıkamayız. Hedef olduğu belli ve bunu anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve hepimiz ortak bir noktada buluşacağız. Onun için buradayız” ifadelerini kullandı.

 

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

 

Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasının sonunda ise, “buradan başka bir bakışla oradan başka bir bakışla çatışma noktasına gelirsek bu işin içinden çıkamayız. Derdim bunu anlatmak ve bunları anlatırken de samimiyetle konuşuyorum. Biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız” diyerek işletme sahibine geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.