Büyükşehir Hizmet Kervanı Kapaklı’da toplandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Hizmet Kervanı’nın 8. durağı Kapaklı oldu

Büyükşehir Hizmet Kervanı Kapaklı’da toplandı
17 Ekim 2014 Cuma 08:15

KAYMAKAMLIĞI ZİYARET ETTİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ‘Hizmet Kervanı’ ile her ay farklı İlçeleri ziyaret etmeye devam ediyor,.Ekim ayında Kapaklı’yı ziyaret etti. Dün sabah Kapaklı Kaymakamlığına gelen Albayrak ilk olarak Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Tekirdağ’ın coğrafyası ve büyüyen Kapaklı’nın vizyonu hakkında görüştü.

TEKİRDAĞ’DA YERİNİZ AYRI
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaretinde Kapaklı’nın Tekirdağ’da ayrı yeri olduğunu belirterek, “Tekirdağ’da önemli konuma sahip olan Kapaklı ilçemizin yüzde 6’lık bir büyüme hızı var. Bu  oranla en çok büyüyen ve göç alan İlçe konumunda yer alıyor. Aynı şekilde Kapaklı’yı seven ve Kapaklı’ya çok fazla önem veren Belediye Başkanı var. Bizde bu görevde çok güzel bir Tekirdağ ve çok güzel bir Kapaklı yapacağız” dedi.

YENİ BELEDİYENİN SIKINTILARI VAR
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Hizmet Kervanı projesinin ilçeler anlamında çok faydalı bir proje olduğunu ifade ederek Başkan Albayrak’a teşekkür etti. Kaymakam Gürbüz, Kaymakamlık Hizmet Binası ve personel konusunda sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, “Sizlerin de desteği ile Kapaklı ciddi anlamda yaşanılacak ve burada Kapaklı’lı olma bilinci yayılacak.  Çiçeği burnunda Kapaklı’nın çiçeği burnunda Kaymakamı olmak ayrı bir mutluluk verici. Yalnız hizmet binası anlamında ve personel yetersizliği konusunda sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

KAMU KAMPÜSÜ PROJEMİZ VAR
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Kaymakam Gürbüz’ün konuşmasının ardından, kaymakamlık binasını meclis komisyonlarına havale ederek çalışmalarının başladığını kaydetti. Mandalı, “Kapaklı Kaykamamımızın isteği doğrultusunda mecliste görüşmeler yapıldı. Yapılan her hizmette Başkanlar yada başında ki kişilerle hatırlanır ama bizler takım oyunu gerçekleştiriyoruz.. Hükümet konağı için 150 dekarlık bir alan oluşturuldu fakat bu alanda sadece hükümet konağı değil, Belediye Başkanlık binası, Büyükşehir Belediye Hizmet Binası gerekirse İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası da oluşturularak bir kamu kampüsü oluşturacağız” ifadelerine yer verdi.

KARAAĞAÇ ENTEGRE OLDU
Konuşmasının devamında Karaağaç Mahallesi ile ilgili de konuşan Mandalı, “Karaağaç Kapaklı ilçemize entegre olmuş bir mahalledir. Belde olduktan sonra mahalle olarak bize bağlanmasının ardından dışlanmış olarak görüyorlar, öyle bir durum yok. Ulaşım konusunda sıkıntıları vardı o konuda Meclis gündemine ışık hızı ile alınarak karara bağlandı. Karaağaç Mahallesi’nden Kapaklı merkeze direkt minibüsler olacak bunun çalışmasıda başladı.

HASTANE YAPIMINI OSB ÜSTLENDİ
Başkan Mandalı yapılan hizmetlerden de bahsederken Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Devlet Hastanesi’nin kaldırılacağını ve yeni hastane yapılacağını belirtti. Mandalı, “Sağlık alanında 30 dekarlık bir yer ayrıldı. Bu mevcut alana Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  hastaneyi kuracağız. OSB Müdürlüğüne ait olan yerde müdürlük şuanki hastaneyi orada istemiyor. Bizim sınırlarını belli ettiğimiz alana Organize Sanayi Bölgesi de hastanenin yapımını üstlendi. Bu durumda biz yeni hastane ile beraber kendilerine ait yeride Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne vereceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tarafsız - 10 yıl önce
Yapma be kadir başkan kadrolaşma konusuna keşke hiç girmeseydin.zabıta,itfaiye,ulaştırma daire başkanları,teski genel müdürü tesçilli olmak üzere tüm daire başkanları chp li.bunu bilmezden gelmek,inkar etmek sana bir şey kazandırmaz.chp li olmayanı elinizden gelse belediyeye sokmayacaksınız tek doğru budur.
Avatar
nerede? - 10 yıl önce
teski genel müdürü hocayı bekledik neden gelmedi acaba??????
Avatar
vergi mükellefi - 10 yıl önce
sayın albayrak;chp lilere sorduğum sorulara cevap alamadım,sen sorarsan belki cevaplarlar.sorular:1-ramazan ayında kaç paket erzak dağıtıldı? 2-erzaklar kimden kaça alındı?3-erzakları veren şirket ç.köyde kime mal veriyor?4-şirket belediyeye erzak paketlerini verirken ç.köyde mal verdiği esnafa komisyon verdi mi?5-atatürk caddesi orta refüj boyama işini kimler kaça yaptı?6-teskinin kazı işlerini kim yapıyor?7-aylık teski ye kaç liralık fatura kesiyor?8-teski nin kazı işlerini neden hep aynı kişi yapıyor?9-belediyenin doğrudan teminlerinin (ihale kanunu 22-d) tümü neden belediye sitesinde yer almıyor?10-şeffaflık için tüm doğrudan teminlerin belediye sitesinde yayınlanması gerekirken bazıların yayınlanmamasına kim karar veriyor?11-yayınlanmayan doğrudan teminlerin chp lilere dağıtıldığı doğru mu?