Büyükşehir’in öncelikli hedefi Bağlık Viyadüğü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla, Çerkezköy’de görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi

Büyükşehir’in öncelikli hedefi Bağlık Viyadüğü
25 Ekim 2017 Çarşamba 11:53

ÇOK MEMNUN OLDUM
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, düzenlediği programda şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle burada görev yapan basın mensubu arkadaşlarımın 21 Ekim Dünya Basın Gününü kutluyorum. Ben her ayın 11 gününün her birini tam gün olarak ilçeye ayırıyorum ve bugün de Çerkezköy’de çalışma günüm. Sayın Başkan’a bugün burada olacağımı söyledim ve o da böyle bir toplantı tertiplemeyi düşündüğünü iletti. Ben de çok memnun oldum. Uzun zamandır Çerkezköy basınıyla toplu halde bir araya gelmemiştik.
BASININ OLMADIĞI YERDE ‘KRAL ÇIPLAK’I OYNARSINIZ
Konuşmama başlamadan önce samimi duygularımla bir şeyler söylemek istiyorum. Buradaki yerel internet, yazılı ve görsel medyada çalışan arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu 3,5 yıl içerisinde yaptığınız olumlu ve olumsuz yorumların hiç birinde en ufak bir hakaretvari, küçük düşürücü veya kurumu yıpratıcı beyanat ve haberlerinizi görmedim. Bunun için ayrıca özel bir teşekkür etmeyi borç biliyorum. Çünkü basını çok seviyoruz. Basın olmazsa olmazımız. Basının olmadığı yerde ‘kral çıplak’ı oynarsınız. Özellikle Süleymanpaşa’da ne yazık ki birkaç arkadaştan yana sıkıntım var. Tenkitleri hakaret boyutlarına varıyor. Sabah bir tanesi yorum yapmış, lafı bana ‘bunak’ demeye getiriyor. Bu basın değil. Bunu söylemek istiyorum. Bu yüzden sizlere çok teşekkür ediyorum ve bütün sevgi ve gönül dostluğumu kabul etmenizi diliyorum.
3,5 YIL GEÇTİ AMA NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMADIM
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na başlayalı 3,5 sene bitti. Mesai saatlerimizi aşmamıza rağmen bu sürenin nasıl geçtiğini anlamak mümkün değil. Bu 3,5 sene çok hızlı geçti. 30 Mart 2014’ten sonra 8 Nisan’da mazbatamı almıştım. O 8 gün geçmek bilmedi. Mazbatayı aldığım günden bu yana da 3,5 yıl geçti ama nasıl geçtiğini anlamadım. Ama bu yılların dolu dolu geçtiğine emin olun. 1 senesinin çok verimli geçtiği söylenemez. İlk 150 günden sonra adım adım oluşturduk. Sistemin oturması, sitemi tanımak derken biraz zaman geçti.
VATANDAŞLARA KARŞILAŞACAKLARI ZORLUKLAR ANLATILMADI
Halkımızı büyükşehre güzel hazırlamadık. Bunun kabahati herkesin. Büyükşehirle birlikte nelerle karşılaşılacağının vatandaşa anlatılması gerekiyordu. 23 tane belde belediyesi var. Vatandaşlar alışmışlar belediye sistemine ama anlatamadık onlara. 1 gecede bitti. En önemlisi de köyler. Oradaki tam bir travma. Köylü olarak yattılar, sabah kalkınca şehirli oldular. Onlar da dedi ki ‘Madem beni şehirli yaptın, Çerkezköy’ün en güzel mahallesinde ne varsa ben de ondan istiyorum’. Bu insanlar haklılar bu isteklerinde. Ama vatandaşlara karşılaşacakları zorluklar anlatılmadı. Özellikle 6360 sayılı kanun, yönetmeliği olmayan tek kanun. Böyle olunca da vatandaş sizden hizmet bekliyor. ‘Sen Büyükşehir Belediye Başkanısın. Düğmeye basacaksın, her şey olacak’ diyorlar. İyi de o Başkanın büyük olması için belirli bir zamanın geçmesi gerektiği onlara anlatılmadı.
YETKİ KARMAŞASI
Kurulum aşamasında en sıkıntılı kısım şuymuş: ‘Yetki karmaşası’. İlçe Belediyelerinin sorumlu olduğu yerler ve Büyükşehir Belediyesinin sorumlu olduğu yerler… Örneğin eskiden Tekirdağ’daki İlçe Belediye Başkanları, hizmetin yüzde 100’ünü yapıyorlardı. 30 Mart 2014’ten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı gelip yüzde 70’ini üzerine alıyor. Mesela Çerkezköy’e geliyor ve ‘Şu caddeler senin, bu caddeler benim’ diyor.
DAHA FAZLA İYİ OLMAK ZORUNDAYIZ
TESKİ’nin bugüne kadar 41 projesi içerisinde 410 trilyonluk bir yatırımı var(bu rakamlara 2018 – 2019 dahil değil). Yeni bütçe Kasım ayında Meclise gelecek. Büyükşehrin de yaklaşık 65 projede 710 trilyonluk yatırımı var. Yeni kurulan diğer 14 Büyükşehir Belediyesiyle mukayeseli çalışıyorum. Bunlara baktığımız zaman iyi bir yerde olduğumuzu görüyorum. Ama tabii ki biz daha fazla iyi olmak zorundayız. Vahap Başkanım da ben de hırslıyız. Başkanımın da hem gençliğinin hem de Çerkezköy’e olan büyük bağlılığını ortaya koyduğumuz zaman hizmet kendiliğinden geliyor.
YATIRIM PLANLARINI GÖRÜŞECEĞİZ
TESKİ olarak bugüne kadar Çerkezköy’e 125 trilyonluk yatırım gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde yapacaklarımız var. 1-2 hafta içerisinde de Belediye Başkanlarımızla bir araya gelerek önümüzdeki yatırım planlarımızı görüşeceğiz.
KİLOMETREKAREYE ORTALAMA 500 KİŞİ DÜŞÜYOR
Çerkezköy’ün bir de şöyle bir özelliği var: 144 bin 500 nüfusunun yaklaşık olarak yüzde 15’i Çerkezköy doğumlu. Geri kalan yüzde 85’i göçle gelen insanlar. Buradaki herkesin ‘Çerkezköy’ bilinci altında birleşmesi gerekiyor. Bunun dışında Çerkezköy’ün nüfusu her sene 8-10 bin artıyor. Çorlu – Çerkezköy – Kapaklı grubunda kilometrekareye ortalama 500 kişi düşüyor. Şarköy – Malkara – Hayrabolu grubunda ortalama 45 kişi düşüyor. Orada tarım – hayvancılık; burada sanayi… Bir yandan da Ereğli’den Şarköy’ün çıkışına kadar turizm… 8 tane liman var, 9’uncusu dünyanın en büyük limanlarından bir tanesi. 13 OSB bir de Avrupa Serbest Bölgesi var. Tekirdağ bu yüzden herkesin ilgisini arttıran bir bölge.
ÇERKEZKÖY’ÜN EN BÜYÜK ŞANSI VAHAP AKAY’DIR
Çerkezköy sorunları ötelenmeden ve zamanında giderilmesi ve yatırımları arzulandığı şekilde gerçekleşmesi gereken bir ilçemiz. Çerkezköy’ün bu dönemki en büyük şansı gecesini gündüzüne katarak çalışan Vahap Akay’dır. Meclise geldiğinde Çerkezköy’ü savunmalarını dinlediğinizde gurur duyuyorsunuz. 2017 Çerkezköy yılı olacak diye söz vermiştik. 2018 – 2019 da bunun devamı olacak. Devam etmek zorundayız. Çerkezköy’ün hayatını kolaylaştırmamız lazım.
ÖNCELİKLE BAĞLIK VİYADÜĞÜNÜ HALLETMEK İSTİYORUZ
En önemli projelerden biri olan Bağlık Vüyadüğünü hayata geçirmek istiyoruz. Onda da son aşamaya gelindi. Emlak Konutları Kavşağı da vardı. ‘Karayolları bunu yapacak’ diye bize hükümet kanadından söz de verildi. İki Milletvekili dostumuzdan da söz almıştık. Sonra ne oldu bilmiyorum ama yapmayacaklarsa 2018 – 2019’da yeniden gözden geçireceğiz. Ama öncelikle Bağlık Viyadüğünü halletmek istiyoruz. Tepe Emlak Konutları Kavşağı konusunda Metin Bey’le görüştüm ve kendisinden destek istedim. O da sağ olsun Bakan Bey’le görüştü ve bize ümit de verdi. Ama son zamanlarda orada da bir dönüş var. Biz hizmetlerimizi politik mesele yapmıyoruz. 2019’da hepsi ortaya çıkacak.
TEK YÖN SİSTEMİ OTURMUŞ GÖRÜNÜYOR
Atatürk ve Öztrak Caddelerimizin durumuna baktım. Biz merkez ilçede senelerin Hükümet Caddesi’ni tek yöne çevirdik. Tabii vatandaşların alışması zor oluyor ama buradaki gözlemlerime göre sistem oturmuş görünüyor.
TERMİK SANTRALE KARŞI ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
Tekirdağ Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. 2 ay sonra 2017 adrese dayalı nüfus kayıt sistemi açıklanacak. Tekirdağ 1 milyon nüfusu aşan iller arasına giriyor. Bu nüfus artışıyla beraber yeni yatırımlar geliyor. Ancak üzüldüğüm bir nokta var. Arazilerin bu kadar verimli ve değerli olan bir yere termik santral yapmak istiyorlar. Sayın Vahap Başkan bu konu ile ilgili çokça mücadele verdi. Biz de onun bu mücadelesinde her zaman yanındayız. Termik santralin buraya yapılmaması için elimizden gelen bütün yasal gücümüzü kullanacağız.
BİR SEL TAŞKININI ÖNLEYEMİYORLAR
Bir konuyu daha vurgulamak istiyorum. Geçmişte metrekareye 55-60 kilogramlık yağışlarda Hükümet Caddesi’nin olduğu yeri iki defa sel bastığını düşünürsek bu önemli noktaya değinmem gerekiyor. Aynı partidensiniz, iktidar partisindensiniz ve burada 2 dönem belediye başkanısınız. Şurada bir sel taşkınını önleyemiyorlar. Biz bununla ilgili çok büyük bir yatırım yapmadık. Gerek Sakatlar Derneği’nin oradan yaptığımız ana tahliye kısmıyla gerekse Hükümet Caddesi’nin orda ve başka bölgelerde yaptığımız birkaç kanal düzenlemelerinin ardından metrekareye 80 kilogramlık yağış gördük ama bir sorun yaşanmadı. Bunun mutluluğu içerisindeyiz. İktidar partisinden 2 dönem belediye başkanlığı yaptığınız dönemde bu olan Çerkezköy’ün gündeminden kalkması gerekiyor. 
ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Tekrar aday olup olmayacağımı söylemek için henüz erken. Önümüzdeki sürece görmemiz lazım. Bugüne kadar ‘Aday olur muyum, olmaz mıyım?’ diye hiç düşünmedim. Çalışmalarımızı hep bu bilinçle yaptık. ‘Şunu yaparsam oy kaybederim’ diye düşünmedim hiç. Gerekirse oy kaybederiz ama vatandaşın leyhine ne varsa onu yaparız. Yeter ki vatandaş memnun olsun. Bunun da kararını 2019 seçim süreci başlarken konuşacağız. Hem halkımıza hem de Genel Merkezimizin, örgütümüzün kararına saygı göstereceğiz.
ÇERKEZKÖY’ÜN, HAK ETTİĞİ YATIRIMI ALDIĞINI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Yaptığımız çalışmalarda Çerkezköy ihtiyacı olan yatırımları hemen hemen almıştır ama daha da almaya ihtiyacı vardır. Onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.
KENT PARK PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR NASIL İLERLİYOR?
Kent Park projemiz 11 ilçemiz içinde en değerli en gözde projemiz. 30 Ağustos 2018’de açılışını yaparak Çerkezköy’ün görüntüsünü değiştireceğiz.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.