Buyur buradan geç

Geçtiğimiz günlerde, Kapaklı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada Çerkezköy-Kapaklı çevreyolu orta refüjünde vatandaşın karşıdan karşıya geçmek için tahrip ettiği çitler onarıldı, boşluk alanlara yeni çitler örüldü

Buyur buradan geç
01 Mart 2015 Pazar 18:25

 REFÜJDEKİ ÇİTLERE ONARIM VE TAMAMLAMA ÇALIŞMASI

Vahit İnce Üstgeçidi’nden, Eski Oto Sanayi’ye kadar yapılan çalışmada vatandaşların karşıdan karşıya geçmek için tahrip ettiği çitlerde iyileştirme çalışmaları yapıldı. Yıldızkent’de ve Bahçelievler Mahallesi’nin Oto Sanayi’ye yakın olan kısımlarında ikamet eden vatandaşlar, kendilerine yaklaşık 150-200 metre uzakta kalan ve o güzergahtaki tek üstgeçit olan Vahit İnce Üstgeçidi’ne yürümek yerine, karşıdan karşıya geçmek için orta refüjdeki tel örgüleri aralayarak kendilerine tehlikeli ama daha pratik bir çözüm bulmuşlardı. Hayati açıdan büyük risk taşıyan bu duruma Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü el attı ve o güzergahta bulunan orta refüjdeki aralık alanları yeni çitlerle kapattı.

PROJE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE’DE

Bu iyileştirme çalışmalarının arkasından akıllarda yeni bir soru işareti oluştu. Üstgeçide uzak olan insanlar karşıdan karşıya nasıl geçecekler? Kapaklı Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü’nden alınan bilgilerden, Kapaklı Belediyesi’nin mevcut Vahit İnce Üstgeçidi’ni daha modern ve üstgeçide uzak yerlerde ikamet eden vatandaşlar için daha kullanışlı bir hale getirecek projelerinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye’sinde olduğu, bu projenin hayata geçmesi için Büyükşehir’in çalışmalar yaptığı öğrenildi.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VERMİYOR

Vahit İnce Üstgeçidi’ne uzak kalan Yıldızkent Durağı mevkisinde herhangi bir üstgeçit projesinin olmadığını belirten Kapaklı Belediyesi Etüt ve Proje Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bu iki istikamet arasında başka bir üstgeçit yapılmasına izin vermediği bilgisini verdi.

HERKESİN İHTİYACINA KARŞILIK VEREN ÜSTGEÇİT LAZIM

Yapılan tel örgüler sayesinde artık canını tehlikeye atamayacak olan vatandaşlar, bundan sonra karşıdan karşıya geçmek için kendilerine ne kadar uzak olursa olsun Vahit İnce Üstgeçidi’ni kullanmak durumundalar. Mevcut üstgeçidin uzaklarında kaldığını ve sadece belli bir bölgede ikamet edenlere kolaylık sağladığını belirten halk, yetkililerden ya yeni bir üstgeçit yapılmasını ya da Vahit İnce Üstgeçidi’nin daha kullanışlı hale getirilmesini istediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osi - 9 yıl önce
allah rızası için yaya çizgilerinide çizinde bizde yolumuzu bilelim