Çanlar kimin için çalıyor?

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin sonuçlarının açıklanmasının ardından AKP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tekirdağ genelindeki oylarında büyük bir yükseliş gözlenirken, bu durum akıllara 9 ay sonra yapılması planlanan Yerel Seçimleri getirdi. AKP’nin özellikle Çerkezköy ve Kapaklı’da adeta fark attığı seçimlerin ardından gözler iki ilçenin de CHP İlçe Teşkilatlarına çevrildi.

Çanlar kimin için çalıyor?
27 Haziran 2018 Çarşamba 14:16

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler CHP Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Teşkilatlarına çevrildi.

AKP YÜKSELİŞTE
24 Haziran seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Çerkezköy ve Kapaklı’da AKP oylarında bir önceki seçimlere oranla ciddi anlamda yükseliş olduğu gözlendi. Ortaya çıkan bu tablo, kamuoyunda 9 ay sonra yapılacak olan Yerel Seçimlerde CHP’nin işinin oldukça zor olacağı yorumlarına neden oldu.

ÇERKEZKÖY’DE FARK 12 BİNE YAKIN
24 Haziran sonuçlarının açıklanmasının ardından Çerkezköy’de AKP 36 bin 771 oy alırken, CHP sadece 25 bin 61 oy aldı. Cumhurbaşkanlığı oylamasında ise AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan 46 bin 602 oy alırken, CHP adayı Muharrem İnce 32 bin 199 oy alabildi.

KAPAKLI’DA DA TABLO AYNI
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Çerkezköy’de ortaya çıkan tablonun bir benzeri de Kapaklı’da ortaya çıktı. Kapaklı’da AKP 29 bin 263 oy alırken, CHP sadece 19 bin 105 oy aldı. Cumhurbaşkanlığı oylamasında ise AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan 35 bin 938 oy alırken, CHP adayı Muharrem İnce 23 bin 542 oy alabildi.

BELEDİYELER SALLANTIDA
Ortaya çıkan tablo CHP kulislerinde Belediye Yönetimlerinin sallantıda olduğu şeklinde yorumlanırken, iki ilçenin de CHP İlçe Teşkilatlarından henüz bir açıklama yapılmadı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.