Çerkezköy Belediyesi 15 bin adet aşure dağıttı

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da 15 bin kase aşure dağıtıldı

Çerkezköy Belediyesi 15 bin adet aşure dağıttı
12 Ekim 2016 Çarşamba 16:50

15 BİN KASE AŞURE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öğle namazı çıkışı camilerde ve Belediye Meydanın’da vatandaşlara aşure ikram edilirken, Muharrem ayının birlik ve beraberliğimizin daha çok pekişeceği bir ay olması temennisinde bulunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak Muharrem ayı dolayısı ile her yıl yaptığımız gibi bu yıl da aşure dağıttık. 15 bin kase yaptırdığımız aşurelerin 12 bin tanesini ilçemiz genelinde bulunan camilerde öğle namazı çıkışında, 3 bin adedini ise Cumhuriyet Meydanı’nda dağıttık. Ayrıca ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile Çerkezköy K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na da aşure dağıttık” dedi.

ÖNEMLİ VE HÜZÜNLÜ BİR YERİ VAR

Muharrem ayının İslam tarihinde önemli ve hüzünlü bir yeri olduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Muharrem ayının 10’uncu günü olan Aşure Günü’nün bizim için bir başka önemi de Kerbela olayıdır. Hazreti Hüseyin’in şehit edildiği bu olay da Aşure Günü’ne denk gelmiş, bu günü vicdan sızlatıcı, ıstırap dolu bir gün haline dönüştürmüştür” dedi.

BİRLİKTE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Bu gün ortak paydada buluşma günüdür” diyen Belediye Başkanı Vahap Akay, ülkemizin ve milletimizin zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini de belirterek, “Allah bütün milletimize birlik beraberlik nasip etsin. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Belediye olarak milli günlerde olduğu gibi dini günleri de vatandaşlarımızla birlikte yaşamaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.