Çerkezköy Eylül ayı Meclislerini tamamladı

Çerkezköy Eylül ayı Meclislerini taÇerkezköy Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının 2. Oturumu Belediye Başkanı Vahap Akay Başkanlığı’nda Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılırken, bir önceki toplantıda Komisyonlara gönderilen görüşülerek karara bağlandı.mamladı

Çerkezköy Eylül ayı Meclislerini tamamladı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
05 Eylül 2020 Cumartesi 11:44


Çerkezköy Belediye Meclisinin Eylül ayı Meclis toplantısının ikinci oturumunda ilk olarak bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 20.08.2020 gün ve 43 sayılı 7 adet Belediye hissesinin satışı hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan ve bir önceki toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 20.08.2020 gün ve 42 sayılı Belediyeye ait taşınmazların Halkalı-Kapıkule demiryolu projesi kapsamında kamulaştırması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, 32 adet taşınmaz için belirlenen kamulaştırma bedelinin düşük olduğu gerekçesi ile Devlet Demiryolları’nın kamulaştırma talebi oy çokluğu ile ret edildi. Devlet Demiryollarının talebine CHP grubu ret oyu verirken, AK Parti grubu kabul oyu, MHP grubu çekimser oy kullandı.
3 ADET TRAFO YERİ PLANLARA İŞLENECEK
Devlet Demiryolları’nın kamulaştırma talebinin ret edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 24.08.2020 gün ve 74 sayılı Kızılpınar, Veliköy ve Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallelerindeki trafo yerleri hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy birliği ile 3 adet trafo yerinin 1/1000 ölçekli imar planlarına işlenmesi kabul edildi.
ASFALT TAMİR VE BAKIM ARACI ALINACAK
   Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantısının birinci oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün 237 Sayılı Taşıt Kanununun 10. Maddesine istinaden 1 adet Ford Traks şase üzerine asfalt tamir ve bakım aracı alınmasına izin verilmesi ve 2020 Belediye bütçesinin T Cetveline işlenmesi ile ilgili talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Belediye Meclis toplantısı bir önceki toplantıda görüşülen ve Tarife Komisyonu’na havale edilen Zabıta Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi’nce oluşturulan Kapalı Pazar Yeri’nde yönetmeliğe bağlı faaliyet gösteren esnafların Çerkezköy Belediyesi Pazar Yeri Yönetmeliğinin 16. Maddesine bağlı olarak gerçekleştirilecek olan mevcut kayıtlı esnaflarımızın devir işlemlerinde ödenecek bedelin tespiti hakkındaki talebi de görüşülerek, sebze reyonlarında metresi 4 bin TL, kuru gıda reyonlarında metresi 2.5 bin TL ve diğer reyonlarda 2 metresi 2 bin TL olması oy çokluğu ile kabul edildi.
   Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Meclis toplantıları tamamlanırken, Akay, Ekim ayı Meclis toplantısının 1 Ekim Perşembe günü yapılacağını açıklayarak, Meclis oturumunu kapattı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.