Çerkezköy TSO’dan üyelerine online belge ve tahsilat hizmeti

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı üyeler, bundan sonra kendilerine lazım olacak Faaliyet Belgesi (Sicil Kayıt Sureti) Oda’ya gelmeden sistem üzerinden online olarak alabilecekler

Çerkezköy TSO’dan üyelerine online belge ve tahsilat hizmeti
14 Haziran 2017 Çarşamba 11:45

ŞİFRELERİNİ KULLANMALARI YETERLİ OLACAK
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odasına kayıtlı üyeler bundan sonra kendilerine lazım olacak faaliyet belgesini (Sicil Kayıt Sureti) odaya gelmeden sistem üzerinden online olarak alabilecekler. Üyelerin bu işlem için şifre belirlemeleri ve kendi şifrelerini kullanmaları yeterli olacak. Firmalar online tahsilat işlemi için sistem üzerinden borç durumlarını sorgulayabilecek ve online tahsilat işlemi yapabilecekler.
 
KOZUVA KONUYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPTI
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva online belge ve tahsilat hizmetiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Online hizmet günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz de bir yazılım ile Elektronik Belge Dağıtım Sistemine (EBDS) dâhil olmuştur. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de bu yenilik ve kolaylığı üyelerimizin istifadesine sunmak için bir çalışma yaparak Elektronik Belge Dağıtım Sistemini odamızda uygulamaya başladık. Şu andan itibaren EBDS sistem Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında hayata geçirilmiş olup üyelerimiz diledikleri yerden 7/24 e-imzalı belge talep ettiklerinde, dakikalar içinde sistem üzerinden e-imzalı belgelerini alabilecekler. Üyelerimiz beraberinde aidat sorgulaması ve ödemesi de yapabilecekler.” 
 
NASIL ALINACAK?
 
Üyelerin e-imzalı olarak Faaliyet Belgesi (Sicil Kayıt Sureti) alabilmesi için sisteme sadece firma yetkilisinin kayıt olması gerekiyor. Ayrıca firma yetkilisinin cep telefonu numarası TOBB.net sisteminde de kayıtlı olmalıdır. Söz konusu yetkilinin cep telefonuna SMS ile şifre ulaştırılmaktadır. Bu kayıt işleminden sonra sisteme giriş işlemi, kayıt anında, belirtilen e-posta adresi ve SMS ile gelen şifrelerle yapılabilmektedir.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.