Çerkezköy YGS sınav merkezi oldu

Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel, Metin Akgün ve Ak Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerine YGS müjdesini verdi

Çerkezköy YGS sınav merkezi oldu
03 Ocak 2017 Salı 08:36

Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlçemiz Çerkezköy, Tekirdağ il merkezine yaklaşık 70 km mesafede olup, öğrencilerimizin YGS sınavına girmek için bu mesafeyi sabah çok erken saatlerde yola çıkmalarına rağmen trafik sorunu nedeniyle ÖSYM sınavlarına sürekli geç kalmakta ve bu nedenle mağduriyetler yaşamaktadırlar.

LYS'DE ÇERKEZKÖY'DE YAPILABİLİR

Çerkezköy ilçesinde YGS sınavına girecek öğrenci sayısı 2500 olup, Kapaklı ilçesinde 350 öğrenci, Saray ilçesinde ise 600 öğrenci sınava girecektir. Bu toplamda 250.000 nüfusumuzu ilgilendiren km Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi ile ÖSYM nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda, Çerkezköy ilçemiz YGS'de sınav merkezi olmuştur. LYS'de ise ÖSYM yetkilileri başvuru sayısına göre yeniden değerlendirme yapacak, yeterli sayıda başvuru olması durumunda LYS'de Çerkezköy’de yapılacaktır.

BAŞARILAR DİLİYORUZ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr.Ömer Demir Bey'le yaptığımız görüşmede öğrencilerin YGS başarısına göre 2. aşama sınavında da sayı ve talep arttığı taktirde (LYS) Çerkezköy’de yapılabileceğini söyledi. O zaman öğrencilerimize düşen çok başarılı olarak LYS'nin de Çerkezköy'de yapılmasını sağlamaktır. Bu anlamda Mart ayında yapılacak YGS'de öğrencilerimize üstün başarılar diliyoruz"
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.