Çerkezköy’de 50 milyon dolarlık temel atma

135 ülkede satılan ürünleriyle geniş bir tedavi alanında 88 yıldır faaliyet gösteren Recordati, Türkiye’deki 5. yılındasÇerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 50 milyon ABD Doları tutarındaki yatırımla kuracağı tesisin temelini attı. 2017 yılında faaliyete geçecek tesis, yaklaşık 130 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak.

Çerkezköy’de 50 milyon dolarlık temel atma
28 Mayıs 2014 Çarşamba 08:05

Özel ve lisanslı ürünleri ile nadir hastalıklar da dahil olmak üzere geniş bir tedavi alanında faaliyet gösteren Avrupa’nın önde gelen ilaç firmalarından İtalyan sermayeli Recordati, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde geniş bir tedavi alanına yönelik ürünler için yeni üretim tesisinin temelini attı. Temel atma törenine T.C. Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Süleymanpaşa İlçesi Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu, Kapaklı İlçesi Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, T.C. Başbakanlık yatırım Ajansı Daire başkanı Arda Ermut, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Recordati Group Başkan Yardımcısı Arnaldo Restelli katıldı.
 
Recordati İlaç A.Ş. Genel Müdürü İsmail Yormaz açılış töreninde gerçekleşen konuşmasında şunları söyledi; "Recordati’nin, yeni üretim tesisinde toplam kapalı alanın; ofis alanları, üretim alanları, depo ve sevk/kabul alanları, enerji merkezi ve sıvı/katı atık alanları ve bunlara bağlı teknik alanları olmak üzere yaklaşık 18.000 m2 olması planlanmaktadır. Bug yeni üretim tesisinin öngörülen temeli atılan tesisimizin tamamlanma tarihi Aralık 2015’tir. Ancak Aralık 2015 tesisisin; inşaat, makinaların kurulumu kalifikasyonu, havalandırma, saf su, basınçlı hava gibi Bakanlığın denetleme esnasında istediği validasyon çalışmalarının finallenmesinin planlandığı bitiş tarihidir. Sağlık Bakanlığı’nın denetlemesi için hazır olunmasına yönelik planlanan tarih Şubat 2016’dır; başka deyişle fiili imalata geçiş tarihi Sağlık Bakanlığı’ndan alınacak olan“alternatif üretim yeri izin belgesi tarihi olacaktır.”
 
TÜRKİYE’YE ÇOK ÖNEM VERİYORUZ
 
Recordati Group Başkan Yardımcısı, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Arnaldo Restelli konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bugün toplamda 656 personelimiz ve 82 formda 46 ayrı ürünü ile Türkiye ilaç pazarında faaliyet gösteren firmamız, IMS satışlarında 2013 yılı sonuçlarına göre değer bakımından 27., adet bazında ise 18. sırada yer alıyor. Türkiye’deki yan kuruluşumuzu önümüzdeki yıllarda Grup için kilit gelişim faktörlerinden biri olarak kabul ediyoruz ve bu doğrultuda Çerkezköy’deki yeni tesisimiz, Recordati Grup’un genel büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye pazarını ne kadar önemli gördüğünün daha ileri düzey bir büyük göstergesidir. Üretim kapasitemizi iki katına çıkarmayı hedeflediğimiz bu yeni tesiste, arazi araştırmaları  çalışmalarından başlayarak bu ana kadar  bizlere vermiş olduğu büyük ve nazik destekleri için Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’na teşekkür etmek isterim.”
 
TÜRKİYE FIRSAT
 
Başbakanlık Yatırım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında; “Recordati, bu tesis ile uluslararası yatırımcılara bir mesaj vererek, Türkiye’nin yatırım kararı açısından ne denli doğru bir merkez olduğunu bir kez daha teyit etti. Bu yatırım, uluslararası yatırımcılar nezdinde Türkiye’de var olan fırsatlara bir kez daha dikkat çekecek” şeklinde konuştu.
 
T.C. Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas temel atma töreni sırasında yaptığı konuşmada Türkiye’nin yatırım alma kapasitesini artırmasına dikkat çekerek üçüncü binyıla girerken, sağlık alanında yapılan reformlarla Türkiye’nin emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Agah şunları söyledi; “Dünyada çok hızlı büyüyen ve köklü bir firma olan Recordati’nin doğrudan yatırım için ülkemizi tercih etmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye, bugün sağlıkta  dönüşümde hizmete erişim ve hizmet kalitesinin artırılması adına gerçekleştirdiği çalışmalarla, Dünya Sağlık Örgütü tarafından rol model ülke olarak adlandırılan bir ülke konumunda. İlk doğrudan yatırımınızın ardından yeni yatırımlarınızın yolunu açmak konusunda her türlü desteğe açık olduğumuzu belirtmek isterim. Bakanlığımız, dünyada büyümenize ivme katacak yatırımlarınızın teminatıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.