Çerkezköy'e verilen değer bu mu?

Son aylarda çeşitli nedenlerle Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki doktorların birçoğunun görevi bırakması nedeni ile Devlet Hastanesi'nde müthiş bir doktor sıkıntısı yaşanırken, şu ana kadar hiç bir atama yapılmaması hastaları ve hasta yakınlarını çileden çıkarıyor.

Çerkezköy'e verilen değer bu mu?
11 Temmuz 2007 Çarşamba 08:37

VATANDAŞ TEPKİLİ

Son üç ay içerisinde Çerkezköy Devlet Hastanesi'ndeki görevlerinden istifa eden doktor sayısı 10'u bulurken, özellikle Genel Cerrahi, Kadın Doğum ve Ortepedi branşlarında Devlet Hastanesi'nde tam bir kaos yaşanıyor. Bu branşlarda hizmet almak için hastaneye giden vatandaşlar, yeterli sayıda doktor olmadığı için hizmet alamazlarken, tepkilerini Hastane Yönetimi'ne ve Kaymakamlığa ulaşarak ortaya koyuyorlar.

NEDEN ATAMA YAPILMIYOR?

Son 3 ay içerisinde istifa eden doktorların yerlerine yenilerinin atanmamasının ve görevlendirilmemesinin nedenini merak eden vatandaşlar, "Tekirdağ Merkezde 11 tane Kadın Doğum Uzmanı varken, bizim Hastanemizde sadece 2 tane var. Yine Tekirdağ'da 3 tane Ortepedi Uzmanı varken biz de ise şuanda geçici görevle 1 tane Ortepedi Uzmanı var. Genel Cerrah sayısı ise şuanda sadece 1 tane, 1 tane de geçici görevle bir doktor gelmiş durumda. Tekirdağ ve Çorlu'da ise bu sayılar 6-7'yi buluyor.

ÇERKEZKÖY'ÜN EKSİĞİ NEDİR?

Çerkezköy'ün Çorlu'dan, Tekirdağ'dan eksiği nedir? Burada yaşayanlar insan olarak kabul edilmiyor mu? Bizim Hastanemize neden doktor görevlendirilmiyor. Hani AK Parti Milletvekilleri her fırsatta, 'Çerkezköy'ün bizim gönlümüzdeki yeri ayrı' diyorlardı. Madem öyle bunu göstersinler, lafla bu işler olmuyor." dediler.

POLİKLİNİK SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşanan doktor sıkıntısı yüzünden daha önceki aylarda 2 bin ile 2 bin 500 arasında poliklinik yapan Devlet Hastanesi'nin son aylarda polikilinik sayısı 1200 ile 1400 arasına düşerken, Devlet Hastanesi'ne gelen birçok vatandaşın hizmet alamadan geri döndüğü öğrenildi.

İZNE ÇIKARLARSA NE OLACAK?

Yaz ayları ile birlikte tatil sezonunun da başlaması nedeni ile bazı doktorların da izne ayrılacak olmaları düşünüldüğünde önümüzdeki günlerde Hastaneyi daha sıkıntılı günler beklerken, izin için müracaat eden doktorlara Hastane Yönetimi'nin izin verip vermeme noktasında kararsız kaldığı da gelen bilgiler arasında.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde son 3 aydır peşi sıra yaşanan istifalar en çok vatandaşları vurdu. Devlet Hastanesi'ne hizmet alabilmek için giden vatandaşlar, yeterli sayıda doktor olmadığı için sağlık hizmeti alamadan evlerine dönmenin burukluluğunu ve sinirini yaşıyorlar. Son 3 ayda 10'a yakın doktorun Hastane'den ayrılması ile sarsılan Devlet Hastanesi'ne İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı hala doktor görevlendirmiş değil. Bu durum sağlık hizmeti almak için hastaneye gelen vatandaşları olumsuz etkiliyor.

KİMLER AYRILDI?

Devlet Hastanesi'nden son 3 ay içerisinde Nöroloji Uzmanı Dr. Levent Kor, KBB Uzmanı Dr. Kamil Yüceer, Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayhan Akbıyık, Üroloji Uzmanı Dr. İlkay Kırkağaç, Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevzat Koç, Ortepedi Uzmanı Dr. Recep Çalışkan, Genel Cerrah Dr. Ayhan Arslan ile Ortepedi Uzmanı Abdurahman Çiftçi ve Genel Cerrah Dr. Erkan Akalın'ın ayrıldığını belirten vatandaşlan, yakın bir zamanda Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Başkent'in de ayrılacağının konuşulduğunu belirterek, "Bu kadar doktor ayrılmasına ve bunun bilinmesine rağmen neden kimse bir önlem almadı? Yetkililer uyuyorlar mı? 10 tane branşlarında kendisi ispatlamış, yıllardır Çerkezköy'de çalışan doktor ayrılıyor, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Bunların yerine geçici görevli sadece birkaç doktor gönderiliyor.

GELİP, GÖRSÜNLER

Şuanda gelsin yetkililer özellikle Kadın Doğum ve Ortepedi Poliklinikleri'nde yaşanan sıkıntıları görsünler. Vatandaşların neler çektiğini görmek isteyen varsa Hastaneye gelip, görebilirler" dediler.

ÜVEY EVLATMIYIZ?

Tekirdağ'da 11 tane Kadın Doğum Uzmanının, 4 tane Ortepedi Uzmanının, Çorlu'da ise 8 tane Genel Cerrah'ın olduğunu öğrenen vatandaşlar, tepkilerini daha da arttırırlarken, "Çerkezköy halkının suçu ve günahı nedir, bunu çıkıp birileri açıklasın. Tekirdağ ve Çorlu'da doktor sıkıntısı yaşanmıyor, Malkara mecburi hizmet kapsamına alınıyor fakat Çerkezköy'e üvey evlat muamelesi yapılıyor. Herkese doktor var, sağlık hizmeti var ama Çerkezköy halkına gelince yok. Bunun hesabını vatandaşlar olarak günü geldiğinde sorarız" dediler.

ÇERKEZKÖY AYRICALIKLIYMIŞ!.

İktidar partisine tepkilerini de dile getiren vatandaşlar, "AK Parti'nin milletvekilelri ve kurmayları hep 'Bizim gönlümüzde Çerkezköy'ün yeri ve önemi apayrı diyorlardı. Gerçekten de öyleymiş!.. Baksanıza böyle giderse hastanenin kapısına kilit vurulacak, vatandaş muayene olmaya doktor bulamayacak" dediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.