Çerkezköy’ün çalınan 10 yılını geri kazandırma gayretindeyiz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 6 milyon 107 bin TL (KDV hariç) bedelle ihalesi yapılan Çerkezköy Ambardere ve Kavak Dere Atıksu Kolektör Hattı’nın temeli düzenlenen tören ile atıldı

Çerkezköy’ün çalınan 10 yılını geri kazandırma gayretindeyiz
22 Şubat 2018 Perşembe 13:26

11 BİN METRE ŞEBEKE HATTI YAPILACAK
Fatih Mahallesi Ambardere Mevkii’nde 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı karşısında bulunan alanda düzenlenen temel atma töreni 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Çerkezköy Ambardere ve Kava Dere Atıksu Kolektör Hattı inşaatı kapsamında Ambardere’de şebeke hattı bulunmayan özellikle okullar bölgesinin atıksu şebekesinin inşa edileceğini belirterek, “Mevcut ve yeni yapılacak şebeke hatları, inşa edilecek toplayıcı kolektör hattı ile Şehit Teğmen Akın Akın Caddesi’ndeki mevcut hatta bağlanarak, Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak. Bu iş kapsamında 11 bin metre çeşitli çaplarda (Q200, Q300. Q400) şebeke hattı ve Q500 mm kolektör bağlantısı yapılacak” dedi.
4 YILDA 500 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI
Kavak Dere Atıksu Kolektör Hattı inşaatı kapsamında ise Kapaklı Bahçelievler Mahallesi, Çerkezköy KİPA mevkii ve Emlak Konutları mevkiinin atık sularının inşa edilecek Q600 mm çapında ve 2 bin 700 metre Kavak Dere Kolektör Hattı ile Çerkezköy Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlanacağını belirten TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, 30 Ekim 2017 tarihinde yer tesliminin yapıldığı işin şu anda fiziki gerçekleşmesinin yüzde 10 civarında olduğunu ve yaz ayları sonunda tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. TESİK olarak Çerkezköy’e şu ana kadar yapılan ve devam eden işler olmak üzere toplam 50 milyon 634 bin TL’lik bir yatırım yaptıklarını söyleyen Şafak Başa, TESKİ’nin il genelinde 4 yılda 500 milyon TL’lik bir yatırım yaptığını ve 2 bin 45 kilometrelik bir altyapı çalışması gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.
TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı kısa bir selamlama konuşması yaparak, yatırımlardan dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ’ye teşekkürlerini iletti.
AMBARDERE’NİN KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, hizmet maratonunda 4 yılı geride bırakmaya hazırlandıklarını belirterek, “Bugün TESKİ’nin Çerkezköy’ün geleceğine yapacağı yatırım için bir aradayız. Ambardere’nin çok uzun zamandır kanalizasyon sorununu, ‘Yaptık, yapıyoruz’ vaatleri ile geçiştirilen sorununu çözüyoruz. Aynı ihale içerisinde Çerkezköy’ün Kava Deresi var. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nden geçen, bir tarafında sanayi kuruluşlarının, bir tarafında yaklaşık 20 bin vatandaşımızın yaşadığı Kavak Dere var. Sanayi kuruluşlarının kaçak deşarjlarının olduğu, kötü kokuların mahalleyi sarıp sarmaladığı, pis kokular ve sinek sorunlarının olduğu bir yer vardı. Şimdi bu sorunun çözümü için önemli bir yatırım yapıyoruz” dedi.
20 BİN NÜFUSA NEFES ALDIRIYORUZ
Devlet Su İşleri tarafından ıslah edilmesi gereken Kava Dere’nin 1. etap çalışmasının Büyükşehir Belediyesi’nin 6 milyon TL’lik yatırımı ile yapıldığını, ayrıca ikinci etabının ihalesinin de yapıldığını belirten Başkan Akay, “Bugüne kadar DSİ tarafından görmezden gelinen, 20 bin nüfusu olumsuz etkileyen Kavak Dere’yi Büyükşehir Belediyesi ıslah ediyor. Bugün TESKİ kolektör hattı ile dereye olan deşarjları ortadan kaldırıyor ve 20 bin nüfusa biz nefes aldırıyoruz” ifadelerini kullandı.
SU BASKINLARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ
Yapılan yatırımların, Çerkezköy’ün geleceğine atılan adımların vatandaşa doğru tarif edilmesi gerektiğini vurgulayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ’nin bugüne kadar yer altına yaptığı yatırımları, gömdüğü boruları vatandaşa anlatacaklarını belirterek, “Çerkezköy denince akla Çorlu Suyu ve Çerkezköy’ün mahallelerinde gerçekleşen ani su baskınları ile dere taşkınları akla geliyordu. 2002 yılında, 2012 yılında, biz göreve geldikten sonra 2014 yılında ani su baskınları ve dere taşkınları ile anılan bir Çerkezköy vardı. Saatte 30-35 kg yağış ile Çerkezköy’de ani su baskınları ile onlarca, yüzlerce ev sular altında kalıyordu. Şimdi bulunduğumuz bu alana botlarla, teknelerle gelindi, Ambardere’ye ulaşıldı. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız göreve geldiğinde Çerkezköy’ün en temel sorunu olan bu sorunu çözmek için, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ni, Gazi Osman Paşa Mahallesi’ni bu durumdan kurtarmak için yaklaşık 7 milyon TL’lik bir yatırımı toprağın altına gömdü ve ani su baskınlarının önüne geçti.
SIKINTILARI GÖRMEZDEN GELDİNİZ
30-35 kilogram yağışlar ile ani su baskınlarına maruz kalan Çerkezköy, geçtiğimiz yıllar içerisinde 50-60 kilogram yağışı gördü fakat bana mısın demedi. Her şeye itiraz edenlere, kulp bulmaya çalışanlara artık biz anlatmıyoruz, vatandaş cevabını veriyor. 10 yıl boyunca ani su baskınlarını görmezden geldiniz. Çorlu Deresi’nin yaşattığı sıkıntıları görmediniz, bakmadınız. Vatandaş sular altında kaldığında yanında olmadınız. Bunları unutmayacağız, her defasında hatırlatacağız” diye konuştu.
ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİNE YATIRIM YAPTIK
Kızılpınar Mahallesi’nin nüfusunun 40 bini aştığını, kanalizasyonunun yaklaşık 20 yıl evvel 3-4 bin nüfuslu bir mahalle iken yapıldığını belirten Başkan Akay, “Korkmadan, cesaretle yaklaşık 10 milyon TL’lik bir yatırım ile TESKİ kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmasını başlattı. Şu anda iş yüzde 80 seviyelerinde tamamlandı. Bununla beraber aynı ihale içerisinde Çerkezköy’ün Çorlu Deresi’ne, Pınarça Deresi’ne, Kavak Dere’ye akan kanalizasyonlar ortadan kalktı. DSİ tarafından arıtma tesisi yapıldı ama parasını TESKİ ödüyor. Bu önemli yatırımlar Çerkezköy’ün geleceğine yapıldı. Bizler bu sorunları görmezden gelmeyerek, Çerkezköy’ün geleceğine yatırım yaptık” dedi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’ya Çerkezköy’e yapılan yatırımlar için teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün genelinde devam eden yatırımları da anlatarak, Kapalı Pazar Yeri inşaatının yüzde 70-80 seviyelerine geldiğini ve Haziran başında yeni pazarın hizmete açılacağını; Veliköy Düğün Salonu’nun 9 Mart’ta; Zabıta, KGS, TEDES Binası’nın da önümüzdeki aylarda faaliyete geçeceğini söyledi.
YOL SİRKÜLASYON PROJESİ’Nİ HAYATA GEÇİRDİK
29 Ekim Spor Kompleksi içerisine 1000 kişilik tribünü bulunan bir stat ve güreş alanı yaptıklarını belirten Başkan Akay, “Binlerce gencimiz ve çocuğumuz buradan faydalanıyor. Büyük bir kararlılıkla Yol Sirkülasyon Projesi’ni hayata geçirdik. Bu Çerkezköy’ün trafik sorununun gelecekte çözümlenmesinin birinci adımıydı. 2018 yılında, 2019 ve sonrası adına hangi hedefleri ortaya koyacağımızı da vatandaşlarımız ile paylaşacağız” açıklamasını yaptı.
ONU SÖKECEK ARKADAŞ VARSA, BUYURSUN GELSİN SÖKSÜN
2017 yılında 110 adet yeşil alanda düzenleme yaparak park olarak vatandaşın hizmetine sunduklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bölgenin en büyük çocuk oyun parkını Çerkezköy’e kazandırdıklarını ve adını 23 Nisan Çocuk Parkı koyduklarını belirterek, Çerkezköy-Kızılpınar arasındaki yolun aydınlatıldığını kaydetti. Bu yolun Karayollarına ait bir yol olduğunu belirten Başkan Akay, “Karayollarına ‘Biz bu yolu aydınlatacağız’ dedik. Yatırımı yapacağız, işletme maliyetini üzerimize alacağız dedik. O da bunun bir bedeli var dedi ve sadece bir imza izni için 180 bin TL talep ettiler. Parayı hesaplarına yatırdık, yatırımı gerçekleştirdik. 2 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım ile 3 bin 640 metre mesafeyi aydınlattık. İkinci etabını da yapacağız Veliköy’e kadar. Aydınlatma direklerimize bir Türk Bayrağı ve Sevdamız Çerkezköy logosu koyduk.  İki sevdamızı da o direklere yazdık. Geçtiğimiz aylarda Karayollarından bir telefon geldi. Dedim ‘Herhalde Allah razı olsun’ diyecekler. Ancak arayan Karayolu görevlisi arkadaşımız ‘O Türk Bayrağı tamam ama o Sevdamız Çerkezköy yazısını sökeceksiniz’ demiş. Ben de onu sökecek arkadaş varsa, buyursun gelsin söksün dedim. Hala bekliyorum. Sevdamız Çerkezköy yazısından rahatsız olan o arkadaşı Çerkezköy’e buradan davet ediyorum” dedi.
VATANDAŞIMIZ HER ŞEYİN FARKINDA
Büyük mücadeleler ve sabırla yürüttükleri görevde beşinci yıla girmek üzere olduklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Vatandaşımız her şeyin farkında. Çalışan kim, 10 yıl boyunca yatan kim bunların farkında. Biz bugüne kadar Çerkezköy’ün bütün dertlerini, sıkıntılarını paylaşarak, bugüne kadar görmedikleri, söz verip öteledikleri bütün yatırımları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
ALLAH HERKESE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYI NASİP ETSİN
Çerkezköy’ün çalınan 10 yılını geri kazandırma gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Akay, bu bakış açısı ile 2018 yılına girdiklerini belirterek, “2018 yılı Çerkezköy Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi’nin attığı temellerin filizlendiği, ortaya çıktığı, vatandaşla buluştuğu yıl olacak. Yer altı ve yer üstü yatırımlarının bittiği, nasıl ortaya getirildiğinin teker teker anlatılacağı yıl olacak. Kültür Merkezi’nin temel atma töreninde ‘Allah herkese verdiği sözü tutmayı nasip etsin’ demiştim. Buradan yeniden tekrarlıyorum. Allah herkese verdiği sözü tutmayı nasip etsin. Büyükşehir Belediye Başkanımız söz verdi tutuyor, biz söz verdik tutuyoruz. Söz verenlerle, söz vermeyenlerin kimler olduğunu Çerkezköy’de yaşayan, nefes alan herkes farkında. Bugün yapılan yatırım Çerkezköy’ümüze, Tekirdağ’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek sözlerini tamamladı.
YAPTIKLARIMIZA SAYGI DUYSUNLAR
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ardından kürsüye gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise her ilçeye potansiyeline göre yatırım yaptıklarını ifade etti. “Biz Tekirdağ’ın 11 ilçesinin tamamında hizmet yapıyoruz ve her ilçeye ayrı ayrı potansiyeline göre yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ne söz verdiysek, onu yerine getiriyoruz. Önemli olan söz vermek değil, yerine getirmektir. Sabah Süleymanpaşa ilçemizin iki mahallesindeydim. Daha sonra Hayrabolu ilçemizin iki mahallesini ziyaret ettim ve Muratlı’ya geldim. Burada Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının başlatmış olduğu büyük ‘Mera Islah Projesi’ kapsamında gübre dağıtımı ve atımı töreni gerçekleştirdik. 30 büyükşehir içerisinde böylesine büyük çaplı bir proje yapan belediye yok. Tekirdağ’ın 300 bin dönüm merasının yüzde 50’sini hizmet süremizde iyileştirmiş olacağız. Biz bu projeleri hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışırken, kentimizin siyasi temsilcileri her konuşmasında, sadece biz yerel yönetimlere yüklenmeye çalışıyorlar. Her konuşmalarında sadece yerel yönetim var. Ben onlara sadece şunları söylüyorum; gölge etmesinler yeter. Geri kalan bize ait, yeter ki gölge etmesinler. 11 İlçeye 11 okul yaptık. Çok ilginçtir, ‘Gerek var mıydı?’ diye yorumlar yapılmış. Bu ilimize ve ülkemize bir çivi dahi çakan kim varsa saygı duyuyoruz. Yerel yönetim olarak, yaptıklarımıza saygı duysunlar. Böyle bir siyaset olmaz. Ben bu yatırımın hayırlı olmasını diliyor, nice yatırımlarda ve açılışlarda buluşmak üzere, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Ambardere ve Kava Dere Atıksu Kolektör Hattı’nın temeli atıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.