Çerkezköy’ün gururu milli takımda

Çerkezköy’ün Taekvando’da ki gururu Kübra Kepenek, Marmaris’te düzenlenen Türkiye Taekvando Şampiyonası’nda 33 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Elde ettiği şampiyonluğun ardından milli takıma seçilen Kepenek, antrenörü Bilal Güzel ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ziyaret etti

Çerkezköy’ün gururu milli takımda
25 Mayıs 2015 Pazartesi 17:40

 FİNAL MAÇINI 14-3 KAZANDI

33 Kiloda şampiyon olan Kübra Kepenek, hocası Güzel Spor Kulübü Antrenörü Bilal Güzel ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Bilal Güzel, Marmaris’te güzel bir turnuva geçirdiklerini ifade ederek, “Oynadığımız altı maçın hepsini kazanarak Türkiye Şampiyonu olduk. Final maçımızı da 14-3 kazandık. Aldığımız maçlarda da çok farklı skorlarla tamamlandı. Kübra’nın maçlarını izleyen gözlemciler ve federasyon temsilcileri Kübra’nın başarılarını yakından takip ediyorlar” dedi.

AVRUPA ŞAMPİYONASI TEMMUZ AYININ BAŞINDA OLACAK

Bilal Güzel, Kübra’nın üst üste üçüncü kez elde ettiği Türkiye şampiyonluğun ardından milli takıma seçildiğini belirterek, “33 kiloda üst üste üç kez şampiyon olan Kübra Kepenek direkt olarak Avrupa şampiyonasına gidecek. Fransa’da gerçekleştirilecek olan turnuva öncesi Kübra 7 Haziran’da kampa gidecek. Kamptan sonra da milli sporcu olarak devam edecek. Avrupa Şampiyonası ise Temmuz başında olacak. Orada derece yapan sporcu dünya şampiyonasına gidecek” açıklamasında bulundu.

DÜNYA ŞAMPİYONASINA GİDECEK

Güzel konuşmasının devamında ise, “Türkiye taekvando da Kore ve İran’dan sonra dünyada üçüncü sırada bulunuyor. Uzak doğu felsefesini Türkler çok güzel oturtturdu. Kübra kızımızda Avrupa şampiyonasında derece elde edip dünya şampiyonasına gidecektir. Milli takımda derece elde ederse maddi olarak devlet katkı sağlayacaktır. Sosyal imkanlar çerçevesinde ise hem burslar alacak hem de özel bir okulda eğitimini sürdürecek” diye konuştu.

AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU

Avrupa şampiyonasında derece elde edeceklerini sözlerine ekleyen Bilal Güzel, “12-15 Şubat tarihleri arasında Antalya’da yapılan Uluslararası Avrupa Açık Taekwondo Turnuvası’nda (Turkish Open) turnuvasında Kübra Kepenek Avrupa 3.’sü oldu. Avrupalılar Türkiyeliler kadar başarılı değiller. Avrupa şampiyonasının Temmuz ayının başında olması hedefleniyor. Kübra Kepenek henüz 13 yaşında ve ileride daha da büyük başarılarına ortak olacağız. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a bizlere verdiği desteklerden ötürü sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞARILARI BİZİ GURURLANDIRIYOR

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, Kübra Kepenek’i tebrik ederek, “Kübra’nın başarıları ile her zaman gurur duyduk. Üst üste üç kez Türkiye şampiyonası olması hepimizi gururlandırdı. Kübra’nın antrenörü Bilal Güzel’in de Avrupa şampiyonasında mücadele edecek Kübra kızımızın yanında olması gerekiyor. İnşallah Bilal hoca ile birlikte Kübra kızımızın maçlarını izlemeye gideceğiz. Bilal Güzel’in emeği Kübra’nın üzerinde çok fazladır. Kübra’nın da ona ihtiyacı vardır. Kübra Kepenek inşallah oradan da madalya ile gelecektir. Biz buna sonuna kadar inanıyoruz” dedi.

KÜÇÜK ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Türkiye şampiyonu olan Kübra Kepenek’i başarısından dolayı küçük altın ile ödüllendirdi. 

Haber: Feyza İşcan Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.