Çerkezköy’ün karla imtihanı

Cuma günü Çerkezköy’de başlayan ve 2 gün boyunca etkisini kaybetmeyen kar yağışı Çerkezköylü vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yoğun kar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda araç sürmek imkansız hale gelirken, Çerkezköy Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sonucunda Cuma günü akşam saatlerinde sıkıntılı bölgeler rahatladı.

Çerkezköy’ün karla imtihanı
09 Ocak 2017 Pazartesi 10:52

İLK SAATLER SIKINTILI GEÇTİ
6 Ocak Cuma günü saat 16.00 civarında Çerkezköy’de başlayan ve Cumartesi akşam saatlerine kadar devam eden yoğun kar yağışı hayatı felç etme noktasına geldi. Cadde ve sokaklarda hızlı bir şekilde birikmeye başlayan kar bazı bölgelerde araç kullanmayı imkansız hale getirirken, Çerkezköy Belediyesi’nde oluşturulan kriz masasının ardından yapılan çalışmalarla yollar Cuma akşam saatlerinde araç trafiğinin sağlanabileceği bir hale getirildi. Cadde ve sokak kaldırımlarında da yapılan temizliklerle yayaların da mağduriyeti en aza indirildi.
ÇALIŞMALAR 135 PERSONELLE GERÇEKLEŞTİ
Çerkezköy’ü etkisi altına alan kar ve tipi nedeni ile Çerkezköy Belediyesi alarm durumuna geçerken, ekipler, vatandaşların olumsuz etkilenmemeleri için 3 greyder, 11 kepçe (8 adet kiralık), 1 tuzlama, 1 solisyon, 1 kar küreme ve tuzlama, 3 açık kasa kamyonet araç ve 20 personel ile çalışmalara başlayan Teknik Hizmetler Müdürlüğü ekiplerine; 1 küreme ve tuzlama, 1 açık kasa kamyonet ve 90 personel ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri; 1 kepçe, 1 açık kasa kamyonet, 2 traktör, 1 sepetli vinç ve 25 personel ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri;  1 greyder, 1 tuzlama aracı ve 1 açık kasa kamyonet ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi destek oldu.
300 TON TUZ VE 15 TON SOLİSYON KULLANILDI
Çerkezköy Belediyesi yetkililerinden alınan bilgilere göre karla mücadele çalışmaları kapsamında 300 ton tuz, 15 ton solisyon kullanılırken, kış lastiği ve patinaj zinciri olmadan yola çıkan araçlarda mahsur kalan vatandaşlar da Çerkezköy Belediyesi ekipleri tarafından kurtarılarak, güvenli şekilde evlerine teslim edildi.
HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Kar yağışının yoğun olduğu Cuma ve Cumartesi günleri karla mücadelede görev yapan tüm personele Pazar günü Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından bir öğle yemeği verildi. Çerkezköy Belediyesi Teknik Hizmetler Müdürlüğü’nde gerçekleşen kahvaltı programında ekiplere teşekkür eden Başkan Akay, “Hepinize özverili ve gayretli çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Kar ve tipide Çerkezköy halkının mağdur olmaması, yolların açık kalması için olağanüstü bir çalışma gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
 
  
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
baglık - 7 yıl önce
kar ve tipide bağlık mahallesini de unutmasak iyi olur
çevre yolu köprü altı su doluyor sonra buz tutuyor illaki biri dereye düşüncemi çare bulacaklar