Çetin Halk Gününde vatandaşlarla buluştu

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, yerel yönetimde katılımcılığı sağlamak, vatandaşlarımızın istek, şikayet ve taleplerini dinleyip, çözümler üretmek amacıyla düzenlenen "Halk Günü" buluşmaları kapsamında Bahçelievler Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Çetin Halk Gününde vatandaşlarla buluştu
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
16 Mart 2020 Pazartesi 10:59


Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu buluşmada tamamlanan, devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunan Çetin, vatandaşlarımızın ilettiği talep ve şikayetleri not ederek, daha yaşanılabilir Bahçelievler, daha yaşanılabilir Kapaklı için durmadan, yorulmadan çalıştıklarını belirtti.
BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU
Göreve geldiği günden bu yana her fırsatta vatandaşlarla buluşan ve yerel yönetim konusunda görüş alışverişinde bulunan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Halk Günü" Buluşmaları kapsamında 11 Mart Çarşamba akşamı saat 19.00'da Bahçelievler Mahallesinde vatandaşlarımızla bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve birim müdürlerinin de hazır bulunduğu buluşmada bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, tamamlanan, devam eden ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.
ACİL OLAN İHTİYAÇLARI  GİDERMEYE GAYRET EDİYORUZ
Çetin, "31 Mart akşamı Trakya'da rekor sayılabilecek bir oyla, yüzde 54'lük bir oyla Cumhur İttifakı adayı olarak vatandaşımızın helal oylarıyla göreve geldik. Onların bize verdiği oyların hakkını ödeyebilmek için, onların başını öne eğdirmemek için gece gündüz çalışma sözü verdik. Gerçekten de göreve geldiğimiz günden bugüne gecem gündüzüm birbirine karışmış vaziyette. Hem vatandaşı dinlemeye, hem belediyenin içindeki yapıyı anlamaya ve sorunlarını çözmeye gayret ettik. Türkiye'de genel bir alışkanlık var. Belediyenin seçim zamanı hizmet yapma alışkanlığı var. Seçime kısa bir süre kala bütçe üzerinde bir yatırım planlaması, masraf ile belediyemizin ciddi bir borçlanmaya girdiğini, bu borçlanma tablosuyla gelir-gider tablosunun hayal ettiğimiz hizmetleri gerçekleştirmenin zor olduğunu gördük. 2018 yılında başlayıp, 2019  yılında da kendini çok ciddi bir şekilde hissettiren ekonomik krizle karşı karşıya kalındı. Hükümetimizin de aldığı kararla yüzde 70'i tamamlanmayan yatırımlar durduruldu. İlçemizde de bazı okullarımızın inşaatı yarım kaldı. Yerel anlamda belediye olarak bizleri de sıkıntıya soktu. Belediyelerin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan inşaat sektörü Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de durdu. Dalgalanmanın getirdiği sıkıntıyla en büyük gelir kaynağımız olan inşaat kalemi de bizim elimizden gitti. Yapabileceğimiz nelerdir diye durum değerlendirmesi yaptık. Elimizde birkaç arsamızın olduğunu tespit ettik. Bunları daha gelir getirecek projelerle değerlendirip kaynağımızın artmasını sağlayıp vatandaşlara hizmet etmeyi hedefledik. İller Bankası'ndan alacağımız borçlanmayla bazı projelerimizi hayata geçirebileceğimizi öğrendik. Birim müdürlerimizle birlikte tasarruf tedbirleri aldık. Göreve geldiğimizde yüksek bütçe açığı aldığımız önlemlerle, mevcut çekilmiş kredilerin yapılandırılmasını yaparak, ödediğimiz kredi taksitlerimizi azalttık. Kapaklı'nın acil olan ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz. " dedi.
EN ÖNEMLİ SORUNU ALTYAPI
Açıklamalarını sürdüren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Kapaklı'nın en önemli sorunu altyapı. Bizim hem içme suyu, hem kanalizasyon ciddi sıkıntılarımız var. Bunların yenilenerek yollarımızın da kaliteli hale gelmesi için Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ ile yoğun bir görüşme trafiği yaptık. Görüşmeler neticesinde Pınar Bulvarı'nın altyapı çalışmaları başladı. Yaşar Doğu, Dumlupınar ve Yeni Cami caddesine girdik ancak yolu yarılamadan alt yüklenici ödeme alamadığı gerekçesiyle işi durdurdu, iş makineleri sattı. Umduğumuz gibi bir sorun alamadık. Konuyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile bir görüşme gerçekleştirdik. Kapaklı'nın altyapısıyla alakalı acil durumu ilettik. İlçe olarak en önemli sorunlarımızın büyükşehir ve TESKİ kaynaklı altyapı olduğunu kendisine defalarca söylüyoruz, söylemeye de devam edeceğiz. Geçen yıl bazı bölgelerimizde asfalt çalışmaları yaptık. Kısıtlı imkanlarda yaptığımız yollarda dahi kısa bir süre sonra arızalardan dolayı TESKİ'nin müdahaleleri sonucunda yaptığımız çalışmaları yama atmak zorunda kalındı. Bugün Kapaklı'nın her tarafının yollarını ciddi paralar harcayarak yapsak da eğer altyapı yapılmadığı müddetçe heba olacak, ziyan olacak, paramız boşa gidecek. Geçen 10 ay boyunca bu konuya işaret etmeye çalıştım. İvedilikle planlanıp, yapılmasını istedim. Bahçelievler Mahallesi'ndeki su deposu geçtiğimiz yıl faaliyete geçti. Üçüncü katlara su çıkma sorunu nispeten çözülmüş oldu. TESKİ'den aldığım bilgiler doğrultusunda su kapasitesinin artırılması noktasında kuyu çalışmaları yapılıyor." diye konuştu.
KAPAKLIYA POZİTİF AYRIMCILIK BEKLİYORUZ
Dere ıslah çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Çetin, "Derelerimizin ıslah edilmesi konusuyla ilgili sivrisinek ve pis kokulardan kurtulması için DSİ ve büyükşehir ile gerekli girişimleri yaptık. Geçmiş dönemde de bu benzer sorunlar büyükşehre defalarca yazılıp rapor edilmiş. Ancak ne hikmetse büyükşehir Kapaklı'yı görmezden gelmiş. Kadir Başkan ile ağabey-kardeş içerisinde bir diyalogumuz var. Kapaklı'ya bu dönem mutlaka pozitif ayrımcılık yapmasını saygı ve sevgi içerisinde ifade ettim. Planlama çerçevesinde Kapaklı'yı bu sefer altyapısıyla ilgileneceklerini ifade ettiler. Sabırla bekliyoruz." dedi.
GELECEK SENE FAALİYETE GEÇİRECEĞİMİZE İNANIYORUM
Kapaklı Devlet Hastanesi ile ilgili son bilgileri paylaşan Başkan Çetin, "Kapaklı Devlet Hastanesi ile ilgili 10 aydır devam eden bir süreç var. Bıkmadan, usanmadan, bürokrasiyi aşarak, her kapıyı çalarak, kısa bir süre önce külliyede bekleyen evrakı imzalattırdık. Dosya şu anda valilikte. İnşallah valilik çok kısa bir süre içerisinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalayacak ve devlet hastanesinin bu sene temelini atıp, gelecek sene faaliyete geçireceğimizi umuyorum." diye konuştu.
ÖDENEK AYRILMASI DURUMUNDA İLK YAPILACAK İHALE OLACAK
Yıldızkent Kavşağı ile ilgili olarak ise Başkan Çetin, "Ulaştırma Bakanlığı'na ciddi bir talepte bulunuyoruz. Bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Şu anda Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde Trakya'ya yapılacak yatırımlar arasında Yıldızkent Kavşağı Projesi birinci sırada. Ödenek ayrılması durumunda ilk yapılacak ihale olacak. Hızlıca bu projede hayata geçecek." dedi.
24 DERSLİKLİ BİR OKULUMUZU KAZANDIRACAĞIZ
Çetin açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Sürekli göç alan, nüfusu genç olan bir ilçeyiz. Her yıl yeni derslikleri ilçemize kazandırmamız gerekiyor. Bu anlamda Kapaklı'da bir ilki gerçekleştirdik. Sanayicilerimizi ziyaret ediyoruz. Girişimlerimiz doğrultusunda Koçak Farma Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak 21 derslikli okulun tamamını yapmayı kabul etti. Salı günü Valiliğimizde protokolünü imzaladık. İlçemize hayırlı olsun. Yine bir yatırımcı ile görüşme halindeyiz. Bahçelievler Mahallesi Barış Manço Bulvarı'na yakın bir alana 24 derslikli bir okulumuzu daha kazandıracağız."
KALDIRIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ
"Kısıtlı olan imkanlarımızla sınırsız olan beklentileri nasıl çözeriz" düşüncesiyle hareket ediyoruz. Tüm bunları mazeret olarak değil, bir bilgilendirme amacıyla söylüyorum. Samimiyetle bunları anlatıyorum. De Facto yanında kalan bir alana Küçük Sanayi Sitesi kazandırarak belediyemize kaynak oluşturmak istiyoruz. Bu kaynakla da birkaç projemizi hayata geçireceğiz. İller Bankası'nda kredi limitimizi yükselttik. 75 kilometre asfalt ihalesi gerçekleştirerek sıkıntılı olan yolları asfalt ile kaplayarak daha kaliteli hale getirmeye çalışacağız. Bu yaz ara sokaklarda kaldırım seferberliği başlatarak ciddi çalışma planladık.
EN KISA SÜREDE MİLLET BAHÇESİ'Nİ İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ
Bahçelievler Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi arasında kalan Karagöz Gölü Dere yatağına Millet Bahçesi kazandıracağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile o bölgeyi Haziran ayında inceledik. Plan değişikliği gerekli olduğunu, plan değişikliğinin yapılması halinde devlet kanalıyla Millet Bahçesi yapılabileceğini öğrendik. Plan tadilatının yapılmasıyla ilgili girişimde bulunduk.  Bu konu Kasım ayından beri büyükşehir meclisinde komisyonlarda bekliyordu. Bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında komisyonun aldığı karar mecliste onaylanarak plan revize edildi. Plan dosyasını alıp hızlıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gidip yapılmasını talep edeceğiz. En kısa sürede Millet Bahçesi'ni ilçemize kazandıracağız. Burası ailelerimizin gidebileceği nezir bir yaşam alanı olacak.
TERMAL SU ÇIKARTIRSAK İLÇEMİZE ÖNEMLİ BİR DEĞER KATACAK
Bazı özel yatırımlarla ilgili girişimlerimiz devam ediyor. İlçemize özel bir üniversite kazandırma çalışmalarımız var. Ayrıca Kazak Gölü'nün kuzey istikametinde kalan bir alanda termal su olabileceği düşüncesiyle MTA yetkilileriyle görüştük. İnşallah orman içinde termal su çıkartırsak ilçemize önemli bir değer katacak."
ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLARIMIZA DA UYGUN, ASANSÖRLÜ BİR ÜST GEÇİT OLACAK
Başkan Çetin açıklamalarının ardından vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Üstgeçitle ilgili gelen sorulara Başkan Çetin, "Bahçelievler Mahallesi ile İsmetpaşa Mahallesi'ni birbirine bağlayan üst geçit ile ilgili büyükşehrin bir projesi var. Eğer onlar yapmazsa biz kaynak bularak mevcut üst geçidin bir alt sokağında, Millet Bahçemizle bağlantılı bir üst geçit planlıyoruz. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza da uygun, asansörlü bir üst geçit olacak." yanıtını verdi.
HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİ YAPMA DÜŞÜNCEMİZ VAR
Sokak hayvanları ile ilgili gelen soruya ise "Kanun bir köpeğin alınıp bir yerde hapsedilmesine izin vermiyor. Yasa eğer küpesi varsa yakala, kısırlaştır, tedavisini yap, 3 hafta müşahede altında tut ardından aldığın yere bırak diyor. Bu mevcut yasadan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı çevre ilçelerdeki belediyeler bu köpekleri toplayıp buraya bırakıyorlar. Zaten sokak köpekleri bu bölgede doğup büyüdüyse zarar vermiyor. Ama dışarıdan gelen köpekler buradaki köpeklere ve vatandaşlara saldırıyorlar. Uzun süre aç olunca saldırganlıkları atıyor. Devletimiz  bu konuda bir komisyon kurdu. Komisyon başkanı da Tekirdağ Milletvekilimiz Mustafa Yel. Kapsamlı bir çalışma yapıyorlar. Onlara yaşam hakkı vermek ve vatandaşların mağduriyetini gidermek anlamında çalışma yürütüyorlar. Biz Yanıkağıl bölgesinde 100 dönümlük bir arazinin ormandan tahsisini istedik. Oraya Hayvan Rehabilitasyon Merkezi yapma düşüncemiz var. Ancak yasanın çıkıp bize yol göstermesini bekliyoruz. Birimlerimiz bu konuda sürekli çalışmalarını gerçekleştiriyor." yanıtını verdi.
Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin ulaşım konusunda sıkıntıları ile ilgili olarak ise Başkan Çetin, "Mahalle sakinlerimizin İsmetpaşa Mahallesi, Çerkezköy ve fabrikalara Yıldızkent Kavşağı'na girmesine gerek kalmadan ulaşabilmesi için bir projemiz var. Çerkezköy'den Kapaklı'ya girişteki köprüde bir çalışma yapacağız. Bu konuda Yıldızkent Projesi ile birlikte harekete geçeceğiz." diye konuştu. Program sonunda Başkan Çetin, katılım gösteren tüm vatandaşlara teşekkür ederek, daha yaşanılabilir Bahçelievler, daha yaşanılabilir Kapaklı için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.