Çetin’den zehir zemberek açıklamalar

Kapaklı Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Çetin, düzenlediği basın toplantısı ile hem Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı hem de Belediye yönetimi hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Çetin düzenlediği basın toplantısında Belediye’nin ahbap-çavuş ilişkileri ile yönetildiğini belirterek, “Belediye Başkanının Belediye’yi ahbap-çavuş ilişkileri ile hizmetten uzak bir anlayış içinde aile şirketi gibi yönetmesi nedeniyle böyle bir açıklama yapma gereksinimi duydum” derken, Meclis Üyesi olarak geride kalan 5 aylık dönemde yaşanan 5 konuya da açıklık getirdi

Çetin’den zehir zemberek açıklamalar
21 Ağustos 2014 Perşembe 17:18

BELEDİYE AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİLERİ İLE YÖNETİLİYOR
 
Kapaklı Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Çetin kendisine ait ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile önemli açıklamalarda bulundu. Çetin ilk olarak yaptığı açıklamada, “Meclis toplantılarında basın mensuplarının da şahit olduğu gibi AKP Meclis Üyelerimizin itiraz ettiği yada uygun görmediğimiz konularda ki eleştirilerimizi Belediye Başkanımız kendine has yakışıksız bir üslup ile cevap verip, oldu bittiye getiriyor. Belediye Başkanının Belediye’yi ahbap-çavuş ilişkileri ile hizmetten uzak bir anlayış içinde aile şirketi gibi yönetmesi nedeniyle böyle bir açıklama yapma gereksinimi duydum” diye konuştu.
 

KARAAĞAÇ PERSONELİ İLE KAPAKLI BELEDİYESİ MAHKEMELİK OLDU 

Yaptığı kısa değerlendirmenin ardından geride kalan 5 aylık zaman zarfında belirlediği 5 konuyu gazetecilerle paylaşan Mustafa Çetin, “Karaağaç Belediyesi döneminde çalışanlar ile yapılmış bir sözleşmeyi yok sayan Kapaklı Belediye yönetimi sözleşmeden doğan haklarını ve sosyal imkanlarını hiçe sayarak bu kişileri mağdur etmiştir. Devlette devamlılık esastır ve bu nedenle yasal haklarını geri almak için Karaağaç personeli ile Kapaklı Belediyesi mahkemelik olmuştur” dedi.

OY VERİLMEDİĞİ İÇİN Mİ CEZALANDIRILDILAR?

Çetin konuşmasının devamında ise, “Yıldırma politikasından sonuç alamayacağını gören Kapaklı Belediye Yönetimi, bu personellerle tek tek görüşerek pazarlıklar yapmıştır. Bu konuda hangi personelle, neyin karşılığında hesaplarına para yatırılmış ve gereksiz bir inatlaşmanın neticesinde kamu davası ile Kapaklı Belediyesi zarara uğratılmıştır. Bu çalışan personeller kendisine oy vermediğini düşündüğü için mi cezalandırılmıştır? Bunu kamuoyunun taktirine bırakıyorum” diye konuştu.

ARAÇLARIN NASIL KULLANILDIĞI MOBESE KAYITLARINDAN GÖRÜLEBİLİR

İkinci konu olarak da kiralanan makam araçları hakkında konuşan Çetin, “Kapaklı Belediyesi’nin taşeron firması aracılığıyla kiraladığı makam araçları Belediye personeli olmadığı halde, istediği saatte, istediği kişiye, hatta aile fertlerine tahsis edilip kendi özel işlerinde kullanıldığını görüyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları için tahsis edilmiş bu araçlar keyfi masraflar yaratılarak saltanat sürülmektedir. Bu araçların plakaları vasıtasıyla HGS sisteminden ve MOBESE kayıtlarından nasıl kullanıldığının tespiti mümkündür” ifadelerini kullandı.

YER SATIŞLARI ZORUNLU MUYDU?

Kapaklı’nın hızlı göç almasına da değinen Mustafa Çetin, “Kapaklı göç almasıyla birlikte ihtiyaçları da aynı hızla büyüyen ve kısa bir süre sonra bölgenin en büyük ilçesi olmaya aday bir yerleşim yeri olarak, çok daha fazla sosyal donatıya ihtiyaç duymaktadır. Böyle olduğu halde Kapaklımızın önemli yerleri Meclis’te oy çokluğu ile satışına karar verilmiştir. Biz ise grup olarak buna karşı çıktık. Buradaki muhalefetimiz siyasi değil, ahlak ve toplumsal değerleri göz önüne alınarak yapıldığının bilinmesini isterim. Buradaki yerlerin satışı gerçekten zorunlu mudur?” dedi.

SEÇİM MEYDANLARINDA BORCU OLMADIĞINI SÖYLEYEN BİR BAŞKAN VARDI?

Satışlardan elde edilecek gelirin Kapaklı’nın sorunlarını çözmeye yeterli olup olmadığını da soran Çetin, “Yoksa yine rant odaklı bir oldu bitti mi planlanmaktadır? Çünkü seçim meydanlarında kasasında 10 Milyon TL parası olduğunu ve borcunun olmadığını iddia eden bir Başkanımız vardı” açıklamasında bulundu.

UYGUN FİYATTAN RAHATSIZ OLANLAR 5 AY SONRA İHALEYİ İPTAL ETTİRDİ

Mustafa Çetin konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Seçime az bir zaman kala, geçtiğimiz Şubat ayında yapılan çöp ihalesi Kapaklı Belediyesi’nin son 10 yılda yaptığı en ucuz çöp toplama ihalesiydi. Bu ihaleye planlamadıkları bir firma katılarak onların oyununu bozmuştu. Bu uygun fiyattan rahatsız olanlar ne yapıp edip 5 ay sonra bu ihaleyi iptal ettirmeyi başardılar. Sonrasında yasadaki boşluklardan faydalanarak minareyi çalan kılıfını hazırlar misali doğrudan temin yolu ile çöpü 2 kat daha pahalıya toplamaya başladılar. Kendi değirmenine su taşımayan firmaları ihaleye almamak gibi bir anlayış ile Belediye bütçesi talan edilmektedir. Yaklaşık 40 gündür yeni çöp işini 2 kat pahalıya toplayan firmaya her hafta ödeme yapıldığı halde çalışanların maaşları ödenmemektedir.”

MAKAMLARIN GELİP GEÇİCİ OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR

Çetin yaptığı konuşmasında CHP’li Meclis Üyelerine de seslenerek, “Belediyenin kirli ilişkilerine sessiz kalan, dosyaları hazırlayan, ihaleleri yapan ve uygulamalara imza atan Belediye memurlarına ve vicdanının sesi ile değil, Başkanın güdümü ile hareket eden, onun işareti ile el kaldıran CHP'li meclis üyesi arkadaşlarıma sesleniyorum. Kapaklıda yaşayan herkesin, çoluğun çocuğun, yaşlının gencin, dulun yetimi ve hatta gelecek kuşakların hakkı olan her kuruşun hesabı iyi tutulmalı, geçmişten ders alınmalı ve bu makamların gelip geçici olduğu unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

KOMİSYONDA EVET DEMEMİZ YANLIŞTI

TESKİ tarafından su fiyatlarına yapılan zam artışı hakkında da konuşan Çetin, “Su artışıyla alakalı vatandaşlarımızın sitemleri ve tepkileri bizlere de ulaştı. Büyükşehir’de Plan Bütçe Komisyonu’nda CHP’li üyelerin çoğunluğu ve hatta Plan Bütçe Komisyonu Başkanı bizim Kapaklı Belediyemizin Meclis Üyesi bir kardeşimizdir. Maliyetleri onlar hesapladılar ve Meclise getirdiler. Mecliste de oldu bittiyle oylandı. Bizde ki oylama şeklinde de komisyonda görev yapan iki arkadaşımız Ömer Kılınç ile İbrahim Yerlioğlu onların verdiği bilgi doğrulusunda oy birliğiyle geçilmiştir. Bizim evet dememiz bir yanlıştı. Sonrasında da grup olarak bunu değerlendirdik ve tekrar Büyükşehirde Belediye Başkanı ile görüşmeler yaptık” diye konuştu.

SU FİYATLARI ARTIK DEĞİŞMEZ

Su zammıyla ilgili olarak her bölgeden itirazların geldiğini sözlerine ekleyen Mustafa Çetin, “İtirazlar üzerine yeniden revizyona gidildi. Fiyat artışının en büyük sebebi ise atık su fiyatının su fiyatının içine dahil edildiği bize izah edildi. Bundan sonra fiyatlarımız bu seviyede kalacak çünkü su fiyatlarının içinde arıtmayla alakalı olduğu için atık su bedeli de alınacak. Avrupa da bunun maliyetleri 30 cent buda 1 TL’ye tekabül ediyor. TESKİ bundan sonra hem su hem de kanalizasyon işlerini birlikte yürüteceği için oradaki giderleri su fiyatlarından tahsis edecek. Bu fiyat bundan sonra değişmez diye tahmin ediyorum” dedi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.