Çevreye Rahatsızlık Veren Ağıllar Yıkılıyor

Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha meclis kararı ile ilçe merkezindeki ağılların yıkımına başlandı.

Çevreye Rahatsızlık Veren Ağıllar Yıkılıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
07 Ağustos 2021 Cumartesi 11:21

Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha meclis kararı ile kontrollü sosyal hayat döneminde ilçe merkezi ve civar mahallelerde vatandaşların toplu yaşadığı mesken alanlarda büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan ağıllarının yıkımına başlandı.


 
Koronavirüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyon temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hazını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun öneri ile bir çok tedbir kararı uygulamaya geçti. Toplu yaşam alanları ile iç içe yapılan hayvan besiciliği, başta koku, hayvansal atıklar, sinek popülasyonunun artması, zararlı böceklerin ve kemirgenlerin barınmasını kolaylaştırma gibi temel olumsuzlukları beraberinde getiriyor.
“AĞILLARIN YIKIMINA BAŞLANDI”
Kapaklı Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzıssıhha meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda içerisinde bulunduğumu kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensibi olan temizlik büyük bir önem taşıyor. Bu doğrultuda Kapaklı ilçe merkezi ve civar mahallelerinde vatandaşların toplu yaşadığı mesken alanlarda ruhsatsız ve kaçak başta olmak üzere büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvanların barındığı ağılların yıkımı bugün itibari ile başladı. Kapaklı İlçe Jandarma Komutanlığı, Kapaklı Belediyesi ve Kapaklı Kaymakamlığı ekiplerinin nezaretinde alınan karara istinaden ağılların yıkımı gerçekleştiriliyor.
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ruhsatsız ve kaçak olarak yapılan ağılların yıkımı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“İlçemizde bir değişim ve dönüşümü yaşıyoruz. Daha modern, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Kapaklı’yı inşa etmek ve şehir kimliğine dönüştürmek için attığımız adımlarda ilçemizin farklı mahallelerindeki ağıllar hem görüntü hem de çevre kirliliğine sebebiyet vermesi vatandaşlarımızı da ciddi anlamda rahatsız etmekte. Vatandaşlarımız bu konu ile ilgili belediyemize yoğun şekilde şikayetlerde bulunuyor. Bununla beraber konu ile ilgili Kapaklı Kaymakamlığımız tarafından oluşturulan İlçe Umumi Hıfzıssıhha meclisi kararı ile imara aykırı ve çevre kirliliğine sebebiyet veren ağılların yıkımına başlanmış durumda. Bu alanların temizlenmesinin ardından Kapaklımızı istediğimiz modern şehir görüntüsüne kavuşturmuş olacağız”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.