CHP Kadın Kolları görev değişimine gitti

22 Temmuz'da yapılan Genel Seçimlerde oylarını önemli oranda arttıran Çerkezköy Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı'nda Kadın Kollarında görev değişimi yapıldı.

CHP Kadın Kolları görev değişimine gitti
17 Ağustos 2007 Cuma 08:32

Bir süredir CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığı'nı sürdüren Hülya Taşkın, görevini Süheyla Kısmet'e bırakırken, Süheyla Kısmet Başkanlığı'nda oluşan Kadın Kolları Yönetimi'nde şu isimler görev aldı:

Ayfer Dönmez, Beyhan Ergin, Candan Dönmez, Rağbet Erol, Hülya Namal, Semra erbil, Elif Öztürk, Pınar Nişikli, Fikriye Çelikel, Meryem Doğan, Sena Özdemir ve Gülhan Can, Yeni Yönetim Kurulu'nu oluşturan CHP Kadın Kolları Başkanı Süheyla Kısmet ve ekibi daha sonra Bahçeağıl köyü'ne giderek, yardıma muhtaç ve kimsesiz iki vatandaşı ziyaret ettiler ve çeşitli hediyeler verdiler.

DİNAMİK BİR YÖNETİM OLUŞTURULDU

Cerkezköy CHP İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilen Süheyla Kısmet, oluşturulan yeni oluşumun dinamik, çalışkan, hiçbir olumsuz etkiden yılmayarak, Atatürk devrimleri ışığında herkese elinden gelen yardımı ve sağlayacak bireylerin gücü ile oluşturulduğunu kaydetti.

ÖNCELİKLİ HEDEF KADINLAR

Öncelikli hedeflerinin toplumun bazı kesimlerinde ikinci sınıf insan muamelesi gören kadınların bilinçlenmeleri olduğunu belirten Kadın Kolları Başkanı Süheyla Kısmet, şunları söyledi: "Öncelikle hedefimiz; maalesef toplumun bazı kesimlerinde bugün bile ikinci sınıf muamele gören kadınlarımızı bilinçlendirmek, onlara kendi ayaklarının üzerinde durabilmeleri için yol göstermektir. Bunun için bazı kurumların ve kişilerin de desteğini sağlayacağız.

Örneğin bulundukları bölgelerde el sanatları kursları açılması için girişimlerde bulunarak, anne ve çocuk sağlığı ve aile planlaması konusunda gönüllü hekimlerimizden ücretsiz eğitim talep edip, bunların gerçekleşmesini sağlamak.

KÜTÜPHANE KURMAYI HEDEFLİYORLAR

Kadının toplumdaki yerinin ne kadar önemli olduğunu anlatmak da bizim için çok önemli. Kadınlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak ve etrafının farkında olan kadınların çoğalmasını sağlamak için bulundukları yerlerde, gönüllülerin sağlayacağı kitaplarla kütüphane kurmayı hedefliyoruz.

Okuyan kişi çağdaş dünyaya adım adım yaklaşandır. Çağdaş kadın, önce kendi ailesinde sonra da toplumda önder olandır.

ÖNCÜ OLACAĞIZ

Bugünün çocuklarının, yüce Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençlerimizin sorunları da bizim ilk hedeflerimizdendir. bu nedenle Okul Aile Birlikleri ile irtibata geçip, çocuklarımızın sosyal yönde gelişmelerini sağlayacak aktivitelerin gerçekleşmesinin öncüsü olacağız.

Özet olarak; Bizler, çağdaş, aydınlık yarınların yılmaz bekçileriyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet bağımsızlığı yolunda hiç durmadan yürüyeceğiz."

ESKİ YÖNETİME TEŞEKKÜR

Konuşmasının son bölümünde Kadın Kolları eski Başkanı Hülya Taşkın ve ekibine de verdikleri hizmetlerden ötürü çok teşekkür eden CHP Kadın Kolları Başkanı Süheyla Kısmet, "Kendilerine ve yönetimine partimize verdikleri emek, ayırdıkları zaman için çok teşekkür ediyorum. İnşallah kendilerinden aldığımız bu bayrağı biraz daha ileriye arkadaşlarımla birlikte, el birliği ile taşıyacağız" dedi.

BAHÇEAĞIL'A ZİYARET

CHP Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilen Süheyla Kısmet ve Yönetim kurulu Üyeleri devir teslim töreninin ardından Bahçeağıl Köyü'ne giderek, burada yaşayan yoksul ve kimsesiz vatandaşı ziyaret ettiler.

EMİNE TEYZE ZİYARET EDİLDİ

Bahçeağıl Muhtarı Rıdvan Sunar'ın eşi ile birlikte önce 87 yaşındaki Emine Çelik isimli yaşlı teyzeyi ziyaret eden CHP'li bayanlar, Emine Teyze'nin elini öptükten sonra halini, hatrını sordular ve yanlarında getirdikleri erzakları Emine Teyze'ye verdiler.

AYFER ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİ

Emine Teyze'nin ardından yine Bahçeağıl'da özürlü babası ve abisi ile birlikte yaşayan Ayfer Erdil (43) adlı özürlü bayanı ziyaret eden CHP'lı bayanlar, yanlarında getirdikleri eşyaları ve elbiseleri de Ayfer'e verdiler.

KISMETİM AÇILIR TEMENNİSİ!

Elbiseleri görünce çok sevinen Ayfer isimli özürlü genç, CHP'li hanımları görünce "Bir haftadır sizleri bekliyordum. Benim pantolonlarımı getirdiniz mi?" diye sorunca CHP'li hanımlar, "Evet getirdik" dediler. Daha sonra Ayfer'e elbiselerin nasıl giyeneceğini gösteren CHP'li hanımlar, Ayfer'in "Belki bu elbiseleri giyince kısmetim açılır, evlenirim" temennisi üzerine, "İnşallah açılır Ayfer" diye temenni de bulundular.

CHP Kadın Kolları Başkanı Süheyla Kısmet ve Yönetim Kurulu'nun yaptığı ziyarete CHP'den Milletvekili Adayı olan Fedahi Güven'in eşi Mürvet Güver ile Kadın Kolları eski Başkanı Hülya taşkın da katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.