CHP'DEN BÜYÜKYONCALI'YA İNCELEME

Cumhuriyet Halk Partisi, partisinden Belediye Başkanlığı yapan Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer için harekete geçti. CHP iki hukukçu milletvekilini görevlendirerek tutuklanan Necati Sezer ve Büyükyoncalı Belediyesi'ndeki imar yolsuzluğu iddialarını incelemeye aldı.

CHP'DEN BÜYÜKYONCALI'YA İNCELEME
20 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükyoncalı Belediyesi için harekete geçti. Hukukçu milletvekillerini görevlendiren CHP, partisinden Belediye Başkanı seçilen Necati Sezer ve Büyükyoncalı Belediyesi'ndeki imar yolsuzluğu iddialarını incelemeye aldı.
İKİ MİLLETVEKİLİ GÖREVLENDİRİLDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi hukukçu milletvekillerini Büyükyoncalı Belediyesi'ne yönelik yapılan adli operasyonları incelemek üzere görevlendirdi. CHP'nin hukukçu milletvekillerinden İstanbul Milletvekili ve Beyoğlu Eski Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Cengiz ile Artvin Milletvekili Avukat Uğur Bayraktutan Çerkezköy'e gelerek Büyükyoncalı'daki imar yolsuzluğu iddialarını incelemeye aldı. İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz ile Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'a Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer ile Emre Köprülü eşlik etti.
CHP'DEN BÜYÜKYONCALI BELEDİYESİ'NE ÇIKARMA
Pera Pastanesi'nde basın mensuplarıyla birlikte kahvaltı yapan CHP İstanbul Milletvekili Ercan Cengiz, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer ile yine hukukçu olan avukat Emre Köprülü daha sonra Büyükyoncalı'ya geçerek Belediye'de incelemelerde bulundu. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Vahap Akay'ın da katıldığı incelemeyle ilgili açıklama yapan Milletvekili Dr. Candan Yüceer, "Partimiz Büyükyoncalı'daki durumun incelenmesi için hukukçu iki milletvekilimizi görevlendirmiştir. Bu milletvekillerimize yine hukukçu olan Tekirdağ Milletvekilimiz Emre Köprülü ve ben de eşlik edeceğim. Belediye'de yapacağımız inceleme sonrasında Saray'a geçeceğiz. Daha sonra Silivri'ye giderek Belediye Başkanımız ve buradaki diğer tutuklu Belediye görevlilerini ziyaret edeceğiz" dedi.
SUÇSUZ OLDUKLARINA İNANIYORUM
Büyükyoncalı Belediyesi'nde yapılan adli operasyonla ilgili şahsi düşüncelerini de paylaşan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, "Ben arkadaşlarımızın, Belediye Başkanımızın suçsuz olduğuna inanıyorum. İnşallah en kısa zamanda aklanıp çıkacaklar ve hizmete devam edeceklerdir. Tabii şu an için tam olarak bir değerlendirme yapmamız zor. Ancak durumu inceleyeceğiz. Bunun için zaten partimiz hukukçu milletvekillerimizi görevlendirmiştir. Burada önce gözaltına alınıp, sonra salınma var. Biliyorsunuz. Belediye Başkanımız yurt dışındaydı. Geldikten sonra gözaltına alındı. Sonra kefaletle serbest bırakıldı. Daha sonra tekrar gözaltına alınıp tutuklandı. Bütün bunları inceleyeceğiz. İmar yolsuzluğu olduğu idida ediliyor. İncelemelerimiz sonucunda daha sağlıklı değerlendirme yapabiliriz" diye konuştu.
YEMİN KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİLER
Gazetecilere 'Yemin krizi' ile ilgili olarak da kısa değerlendirmeler yapan CHP'li milletvekilleri 'Biz gerekeni yaptık' yorumunda bulundu. Tutuklu arkadaşlarına destek olmak için 'Yemin' etmediklerini hatırlatan CHP'li milletvekilleri Ak Parti'ye de göndermede bulundu. CHP İstanbul Milletvekili ve eski Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Cengiz, "İmzalanan protokole sadık kalıp kalmamak AK Parti'nin elinde. İktidarda CHP yok, Ak Parti var. Biz bir protokol imzaladık. Bunu yok sayacaklarsa, saysınlar. Burada seçilmiş herkesin Meclis'te bulunması için her türlü çabanın gösterileceği yazıyor" hatırlatması yaptı. Cengiz, "Bazı uygulamalar kanuni olabilir. Ama hukuki değil. Biz hukuk arıyoruz. Seçilmiş milletvekilini siz nasıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne göndermezsiniz?" dedi.
Milletvekili Candan Yüceer ise, BDP'li Sabahat Tuncel'in önceki dönemki tutukluluk durumunu hatırlatarak, "Sabahat Tuncel de cezaevinden Meclise gelmişti. Tuncel seçilir seçilmez tahliye oldu. Aynı durum söz konusu. Ama bu kez uygulanmıyor" dedi. Yemin krizine de değinen Milletvekili Yüceer söylenildiği gibi yemin etmemelerine 'Halktan tepki' gelmediğini belirterek, "CHP tabanı arkamızda durmuştur. Basının yönlendirmesiyle sokaktaki vatandaş tepki göstermiş olabilir. Ama denildiği gibi CHP seçmeni ve CHP tabanı bize tepki göstermemiştir. Tam aksine destek olmuştur" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.