CHP'den Öğe'ye cevap!

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Ülger, İlçe Başkanlığı’nda yaptığı yazılı basın açıklamasında, AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin TESKİ ile alakalı yapmış olduğu açıklamalara cevap verdi. Ülger’in yapılan açıklamada, “AKP İlçe Başkanı Sayın Abdullah Öğe’ye, böyle bir açıklama yapması için eline bir kağıt tutuşturulduğunda, ilk önce okumasını, araştırmasını ve bilgi sahibi olduktan sonra bir açıklama yapmasını öneriyoruz” ifadeleri yer aldı

CHP'den Öğe'ye cevap!
27 Temmuz 2015 Pazartesi 18:28

 ŞEHİTLERİMİZE BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı’nda yapılan açıklamada yakın zamanda verdiğimiz şehitlere ve kaybedilen vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Ülger, “İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde geride kalan 13 yıllık AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikalar ülkemizi Ortadoğu bataklığına sokmuştur. Analar ağlamasın, komşularla sıfır sorun adı altında uygulanan yanlış politikalar sonucunda Suruç’ta 32 evladımızın barbarca katledilmesi ise başlayan ve her gün başka bir yerden vatan evlatlarının şehit haberleri yüreklerimizi yakmaktadır. Bu terör olayların hayatını kaybeden asker, polis ve sivil vatandaşlarımızın hepsine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Böyle bir gündem içerisinde ülkesini seven herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

Olası bir erken seçim durumunu göz ardı etmediklerini ve çalışmalarını bPuna göre yürüttüklerini belirten Ülger, “Bu arada koalisyon görüşmeleri devam ediyor. Biz de CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi olarak bütün senaryoları düşünüyoruz. Koalisyon görüşmeleri sonuç vermez, erken seçime gidilirse biz CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Örgütümüzle beraber, yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KAMUOYUNU YANILTMAYA YÖNELİK BİR AÇIKLAMA”

AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklaması üzerine araştırmalar yaptıklarını ve Abdullah Öğe'nin kamuoyunu yanıltmaya yönelik ithamlarda bulunduğunu söyleyen Ülger, “25.07.2015 tarihinde Çerkezköy Haber Gazetesi ve Marmara Haber Gazetelerinde AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe tarafından yapılan ‘TESKİ’ye acemi suçlaması’ ve Çerkezköy bakış Gazetesi’nde ‘Fark etmeyene 10 bin 568 TL fark edene 1026 TL’ başlıklı haberler çıkmıştır. Yapılan açıklamaların doğruluğu ilçe örgütümüz tarafından araştırıldığında yine eksik bilgi ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklama olduğu görülmüştür.” dedi.

ELDE EDİLEN VERİLERİ AKTARDI

Yaptıkları araştırmalar sonucu elde ettikleri verileri basın mensuplarıyla paylaşan Ülger, “Öncelikle şunu belirtelim; 14 Mayıs 2015 tarih ve 2015/22 sayılı olağan TESKİ Genel Kurulunda kabul edilen değişiklikler ile birlikte ‘Tarifeler Yönetmeliği ve 2015 Yılı Mali Bütçesi Su ve Atıksu Ücretleri ve ücrete tabi işler tarifesinde” belirtilen Altyapı, Su ve Kanalizasyon Katılım Bedelleri tüm TESKİ Şube Müdürlükleri tarafından 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya konulmuştur.’ dedi ve ekledi:  “Abone İşleri Daire Başkanlığının 09 Temmuz 2015 Tarih ve 687 sayılı Alt yapı Katılım bedeli başlıklı ‘Yapı ruhsatı alınırken TESKİ tarafından alınması gereken Kanal Katılım Paylarının hesaplanmasında; 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 89 Maddesi A bendi gereği; Harcamalarda Katılma Payları, Bina ve Arsalarda vergi değerinin % 2’sinin geçemez’ denilmektedir.”

“TESKİ’YE 9 ADET BAŞVURULU YAPILMIŞ”

Yürürlüğe giren bu uygulamaların ardından TESKİ Genel Müdürlüğü’ne 9 adet başvuru yapıldığını belirten ülger, “Bu tarihten itibaren TESKİ Şube Müdürlüğüne 9 adet başvuru yapılmış ve sonuçlandırılmıştır. Başvuruların tamamında Kanal Katılım Ücretleri arsa cephesine göre matbu evrak düzenlenerek hesaplanma yapılmış; ayrıca müracaatı yapılan bu başvuruların Bina ve Arsaların vergi değerleri de hesaplanarak % 2 değeri bulunup ilgili 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 89 Maddesi A bendi gereği Kanal Katılım Payı uygun olan hesap bedeli müracaat sahibinden alınmıştır.” açıklamalarını yaptı.

KENDİSİNİ VE PARTİSİNİ KAMUOYU ÖNÜNDE KÜÇÜK DÜŞÜRÜYOR

Yapılan bu araştırmalar neticesinde edindikleri bilgiler sonucunda AKP Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin geçen hafta yapmış olduğu basın açıklamasına cevap veren Ülger, “Hiçbir araştırma yapmadan yapılan bu itham ciddiyet sahibi bir siyasetçinin yapabileceği bir açıklama değildir. AKP İlçe Başkanı Sayın Abdullah Öğe’ye, böyle bir açıklama yapması için eline bir kağıt tutuşturulduğunda, ilk önce okumasını, araştırmasını ve bilgi sahibi olduktan sonra bir açıklama yapmasını öneriyoruz. Bu tip yalan yanlış kulaktan duyma bilgiler ile yapılan açıklamalar kendisini ve partisini kamuoyu önünde küçük düşürmekte, siyaset kurumunun da saygınlığını zedelemektedir. Büyükşehir Belediyesinden ve TESKİ’den biz nasıl bu bilgileri aldıysak, vatandaşlarımız gibi kendileri de istedikleri her türlü bilgiyi ve belgeyi alabilirler. Çerkezköy’e katkı sağlamak adına yapılan her eleştiriye açık olduğumuzu defalarca bildirdik. Unutulmasın ki makamlar gelip geçicidir. Biz siyaseti Çerkezköy’e ve Tekirdağ’a hizmet için yapıyoruz. Tek derdimiz, sevdamız Çerkezköy. Saygılarımızla…” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.