CHP’li kadınların yol haritası belli oldu

Kadın Kollarının yerel seçimler öncesi izleyeceği yol haritasını ‘7 ayda 7 ilçe, 7 ayda mahalle 7 ayda sandık’ olarak açıklayan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, “Bu çalışmada, Türkiye’nin kadın profilini çıkarmak, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak, bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ulaşmak, yöre halkıyla buluşmak ve yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluşturabilmek amacını taşıyoruz” diye konuştu

CHP’li kadınların yol haritası belli oldu
17 Ocak 2013 Perşembe 08:13

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Kadın Kolları, Salı günü yaptığı basın açıklamasıyla birlikte, parti Kadın Kolları’nın yerel seçimler öncesi izleyeceği yol haritasını açıkladı. Bu bağlamda, CHP Kadın Kolları’nın tüm ülke genelinde ortak bir basın açıklaması yaptığını hatırlatan CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, “CHP Kadın Kolları, Türkiye’nin kadın profilini çıkarmak, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak, bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ulaşmak, yöre halkıyla buluşmak ve yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluşturabilmek amacıyla çalışmalar yapıyor” açıklamasında bulundu.
7 AYDA 7 BÖLGE ÇALIŞMASININ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ
Türkiye’nin kadın profilini çıkarmak, kadınlara yönelik yerel ve genel kadın politikalarının oluşturulmasına ve geliştirilmesine katkı sunmak, bölgesel sorunlar ve çözüm önerilerine ulaşmak, yöre halkıyla buluşmak ve yerel seçimler öncesi güçlü bir kadın örgütü oluşturabilmek amacıyla Kadın Kolları MYK ve Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan öncülüğünde başlayan CHP’li Kadın Kolları Anadolu Yolları’nda 7 ayda 7 bölge çalışmasının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Şayka Çalışkan, “Bu çalışma kapsamında düzenlenen 8-9-10 Kasım 2. İl Başkanları eşgüdüm toplantısı ile bölge çalışmalarında etkinliği arttırmak, örgüt içinde iletişim ve eşgüdüm sağlamak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu arttırmak, umudu, inancı ve güveni örgütlemek amacıyla 7 ayda 7 bölge çalışmasının 7 ayda il, 7 ayda ilçeler çalışması ile güçlenmesine karar verdik” diye konuştu.
ÇALIŞMALARIN ORTAK HALE GETİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ
Bu doğrultuda, ortak hedef, ortak söz, ortak eylem ve ortak davranış biçimi geliştirmenin öne çıktığına dikkat çeken Çalışkan, “Dolayısıyla il ve ilçelerde yapılacak çalışmaların arttırılması ve eş zamanlı olması önemli hale gelmektedir. Bunun için 7 ayda 7 bölge çalışması 7 ayda illere, 7 ayda ilçelere uygulanabilecek hale getirilmiş ve illerin 7 aylık çalışma plan programları İl Başkanları toplantısında hazırlanmıştır” ifadelerine yer verdi.
SONRA 7 AYDA 7 İLÇE, 7 AYDA MAHALLE 7 AYDA SANDIK ÇALIŞMASINA GEÇİLECEK
Bu çalışmadan sonra 7 ayda 7 ilçe, 7 ayda mahalle 7 ayda sandık çalışmasına geçileceğini dile getiren Çalışkan, “Burada hedef, seçimlerin iki ana unsuru olan ‘Kadınlar’ ile ‘Sandığı’ bir araya getirecek bir çalışmayı en etkin biçimde gerçekleştirmektir” dedi.
ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ
Çalışkan, Türkiye’nin dört bir yanında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda yürümekten onur duyan CHP’nin tüm İl, İlçe Kadın Kolu Başkanları ve üyeleri ile birlikte tek ses, tek yürek olduklarını belirterek, “Tüm ilçeler ‘Yerel seçimlere giderken 7 ayda ilçeler’ çalışmasını başlatıyoruz. Gidilmedik yer, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Çalışmalarımız boyunca ana vurgumuz eşit temsil eşit katılım talebimizi arttırmak, kadının sesini çoğaltmak ve bu sesi paylaşmak olacak. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara karşı umudu, inancı ve güveni örgütlemek birinci görevimizdir” cümlelerine yer verdi.
BOLLUK BEREKET VE BARIŞ İÇİN KADINLAR SİYASETE
Çalışkan son olarak, ülkemizin her şeyden çok birliğe, bütünlüğe, sevgiye ve saygıya ihtiyacı olduğuna vurgu yaptıktan sonra, “Daha mutlu, daha huzurlu bir hayat için tek ses, tek güç, tek yürek olmaya ihtiyaç var. Bu güç kadınlardan gelecek. Anadolu’nun kadınlarından gelecek. Başaracağız. Sol açık, yola çık. Haydi kadınlar barış, bolluk, bereket için siyasete” çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.