CHP’li Yüceer’in Çerkezköy ziyaretleri

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy’de oda, dernek, hemşeri dernekleri, sivil toplum örgütlerini ve yerel basını ziyaret etti. Yüceer, Çerkezköy ve Kapaklı arasına kurulmak istenen termik santralle ilgili, “Trakya’nın havasını, suyunu, toprağını, insanını zehirleyecek termik santrali istemiyoruz. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz” dedi.

CHP’li Yüceer’in Çerkezköy ziyaretleri
26 Mart 2018 Pazartesi 13:08

BAŞARILAR DİLEDİ
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi ile birlikte Çerkezköy’de oda, dernek, hemşeri dernekleri, sivil toplum örgütlerini ve yerel basını ziyaret etti. Yüceer’in ilk durağı Çerkezköy Ticaret ve Sanay Odası oldu. ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva ile bir araya gelen Yüceer, 1 Nisan’da yapılacak oda seçimi için başarılar diledi.
GAZİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Yüceer, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ile bira araya gelerek, sorunları dinledi. Gazilerin ülkemiz için onur abideleri olduğunu belirten Yüceer, gaziler arasındaki ayrımı asla kabul etmediklerini söyledi.
OY HIRSIZLIĞININ ZEMİNİ HAZIRLANDI
Çerkezköy İlçe Örgütünde siyasi gündemi değerlendiren Yüceer, Meclis’te iki partinin ittifak adı altında, temsilde adaleti ve seçim güvenliğini yok sayan, mühürsüz oylara yasal kılıf hazırlayan Anayasa’ya aykırı ‘ittifak’ düzenlemesini gece yarısı operasyonuyla Meclis’ten geçirdiğini söyledi. İttifak adı altında oy hırsızlığının zemininin hazırlandığını, milyonlarca yurttaşın iradesinin geçersiz kılınmak istendiğini kaydeden Yüceer, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Sivaslılar Derneği, Malatyalılar Derneği, Erzincanlılar Derneğini de ziyaret etti.
GÜNDEM TERMİK SANTRAL
Yüceer, Çerkezköy ve Kapaklı arasına kurulmak istenen termik santralle ilgili, “Çerkezköy’e kurulmak istenen termik santralden endişe duyuyoruz. Burası sanayi bölgesi. Zaten yeterince sanayi var. Bir de termik santral olursa burada nasıl yaşayacağız? Nereye gideceğiz? Konuyu Meclis’te de dile getirdim. Termik santral bu bölgede her şeyi etkileyecek. Yaşamı, doğayı savunan herkesle bir araya gelerek, güçlü bir şekilde hayır demeliyiz” dedi.
DÜNYA TERMİKTEN VAZGEÇİYOR
Kömürlü termik santrallerin zararlı olduğunun altını çizen Yüceer, “Dünya termik santralden vazgeçiyor. Termik santral için ‘son teknoloji’ deyimini kullanmak, asla ortaya çıkaracağı zararları sıfırlamak anlamına gelmiyor. Biz sağlıklı yaşamak istiyoruz zehir solumak istemiyoruz. 3 milyon metrekarelik meşelik ormanımız termik santral tehdidi altında. Binlerce insanın yaşadığı Çerkezköy, Kapaklı, Saray, Çorlu gibi büyük ilçelerde geri dönüşü olmayan hava kirliliğine neden olacak, hem de santral inşaatı için yaklaşık 250 bin ağaç kesilecek” ifadelerini kullandı.
ŞEKER FABRİKALARINI SATTIRMAYACAĞZ
Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine de değinen Yüceer, iktidarın müflis tüccar gibi elde avuçta ne varsa sattığını söyledi. Son 15 yılda 52 milyar dolarlık özelleştirme yapıldığını belirten Yüceer, “Tulumbada su kalmayınca gözlerini şeker fabrikalarına diktiler. Alpullu Fabrikası Cumhuriyetle yaşıt. O fabrikayı Atatürk kurdu. Şeker fabrikalarını sattırmayacağız” dedi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.