Çiftçi Ofis'in yolunu unuttu

Tüccarın buğdayı daha yüksek fiyata alması nedeni ile ürününü peşin para ile tüccara satan çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Kapaklı'da bulunan depolarına henüz 1 kilogram buğday dökmedi. Çiftçinin Toprak Mahsülleri Ofisi'ne uğramaması üzerine Kapaklı'da bulunan deponun kapısına kilit vuruldu.

Çiftçi Ofis'in yolunu unuttu
11 Temmuz 2007 Çarşamba 08:35

Tüccarın buğdayı 390 ile 405 bin liradan aldığını belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, "Durum böyle olunca çiftçiler peşin paralı tüccarı tercih ediyor. Dolayısı ile Ofise uğramıyor. Tüccar çiftçinin ayağına gelerek, ürününü alıyor" dedi.

Çerkezköy çiftçisinin, tüccarın ürüne daha fazla fiyat vermesi nedeni ile Toprak Mahsülleri Ofisi yerine tüccarı tercih ettiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, "Şuanda tüccar çiftçinin ürününü 390 bin lira ile 405 bin lira arasında bir fiyat ile alıyor. Ofisin açıkladığı fiyat ise 380 bin lira civarında. Dolayısı ile çiftçimiz ürününü peşin para ile tüccara satıyır. Hem tüccar ürünü peşin para ile alıyor, hem de çiftçinin ayağına kadar gidiyor" dedi.

Bu yılki hasat döneminin sona ermek üzere olduğunu ve birçok yerde hasadın sona erdiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özman, "Buğday hasadı bölgemizde bitmek üzere. Bu yılki hasat döneminde çiftçimiz yine umduğu ve beklediği hasadı alamadı.

Bu yıl dekarda ortalama 350 ile 400 kg. arasında bir ürün elde ettik. bu da tahminlerimizin ve beklentilerimizin çok altında gerçekleşti. Bir de ürünün çiftçinin istediği fiyatı etmemesi çiftçimizi kara kara düşündürüyor. Çünkü sonm yıllarda çiftçinin girdi maliyetleri çok arttı. buna parelel olarak buğday fiyatları ise artmadı. Dolayısı ile çiftçilerimiz bu hasat döneminde de ekonomik yönden rahatlayamadı" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.