Çiftçimiz gözardı ediliyor

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi “AK Parti çiftçiyi yüksek girdi maliyetleri ile perişan etmiştir. Malını satınca zarar eden çiftçi açığını kapatmak için banka kredilerine mahkûm olmuştur” açıklamasını yaptı

Çiftçimiz gözardı ediliyor
01 Eylül 2014 Pazartesi 07:02

“Milli Görüş iktidarından yoksun bir Türkiye’de ne yazık ki, huzur ve refahtan söz etmek mümkün olmuyor” diyen SP Çorlu İlçe Başkanı Murat Vakitçi şunları söyledi:
“Bu yıl buğday verimleri ortalamaların üzerinde oldu. Ama düşük fiyatlar çiftçimizi mağdur etmiştir. Bölgemizdeki buğday alım fiyatları Türkiye ortalamasının 15-20 kuruş altında seyretti.   Bunun için çiftçimiz ürünün bolluğuna bile sevinemedi. TMO bu yıl müdahale fiyatı açıklamadığı gibi ürün alımı da yapmadı. Şimdi de ayçiçeği hasadı başladı. Çiftçimiz ayçiçeğinde de aynı sıkıntıları yaşamak istemiyor. 
BANKA KREDİSİNE MAHKUM OLDU
AKP çiftçiyi yüksek girdi maliyetleri ile perişan etmiştir. Malını satınca zarar eden çiftçi açığını kapatmak için banka kredilerine mahkûm olmuştur. Her çiftçi birliklere, kooperatiflere hatta 3-4 bankaya borçlu. Hükümetin yanlış tarım politikaları sebebiyle borçlar giderek artırıyor. Bu yıl ayçiçeğinde yüksek verim alınacak. Verim artışının yanında ürününde para yapması ile çiftçimizin sıkıntılarından kurtulmasını temenni ediyoruz. ”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.