ÇOSB 12'nci Mali Genel Kurulunu tamamladı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü 12. Olağan Mali Genel Kurul toplantısını önceki gün yeni ÇOSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Sanayicilerimizden aldığımız güç ve destekle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni katma değeri yüksek ürünlerin daha fazla imal edilmesini sağlayacak bir merkez haline getireceğiz" dedi

ÇOSB 12'nci Mali Genel Kurulunu tamamladı
24 Nisan 2014 Perşembe 07:30

GELEN TALEPLERİ EN KISA SÜREDE ÇÖZÜYORUZ
Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü 12. Olağan Mali Genel Kurul toplantısı önceki gün saat 14.00'da yapıldı. Yapımı tamamlanan yeni ÇOSB Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Türkiye’nin en demokratik, hesap verebilir, denetlenebilir kurumların başında OSB’ler gelmektedir. OSB’lerdeki yerinden yönetim modeliyle yatırımlar daha hızlı gerçekleşmekte tek durak ofis anlayışıyla bürokrasi ortadan kaldırılarak zaman ve finansman kaybının önüne geçilmektedir. Bu anlayışla katılımcılarımızdan gelen talepleri en kısa sürede çözüyoruz" diye konuştu.
ÖNEMLİ ORANDA TASARRUF SAĞLADIK
Sarıoğlu konuşmasının devamında ise, "ÇOSB şeffaf yönetim anlayışı ve kurumsallaşmış yönetimiyle örnek olmuş durumdadır. Bölgemiz içindeki yolların kalitesini arttırmak amacıyla yeni yatırımlar yaptık. Havai elektrik hatlarını yer altına alarak sokak aydınlatmasında kullandığımız LED armatürler sayesinde önemli oranda tasarruf sağladık. Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama merkezi SCADA sistemini faaliyete geçirdik. Proje tamamlandığında katılımcılarımıza ait elektrik, doğalgaz kullanma suyu ve atık su sayaçları uzaktan okunarak takip edilecektir. SCADA sistemiyle bölgemiz genelinde tüketim takipleri daha kapsamlı gerçekleştirilecek ve kayıp-kaçak oranları azaltılacaktır" dedi.
TRAKYA'NIN EN BÜYÜK KONFERANS SALONU
SCADA çalışmaları kapsamında çekilen fiber optik hatlar üzerinden daha iyi telekomünikasyon hizmeti sağlanacağının altını çizen Ömer Sarıoğlu, "Türk Telekomla gerekli anlaşma yapılmış olup saha imalatlarına başlanmıştır. SCADA sistemiyle bağlantılı şekilde kurduğumuz ve hiçbir OSB’de bulunmayan güvenlik kameralı yatırımımızla 7 gün 24 saat 170 kamerayla denetim yapıyoruz ve deyim yerindeyse ÇOSB’de kuş uçurtmuyoruz. Sosyal aktivitelerimizi eğitim çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı yüklendiğimiz misyon gereği hayata geçirdik. En iyisini gerçekleştirmek için mükemmeli aramaya devam ediyoruz. İşte Trakya’nın en büyük, çok yönlü konferans salonunu bu amaçla hizmete sunacağız. Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’ni yine aynı misyonla kurduk. Özel ÇOSB Anadolu Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni binasının, ticaret bloklarının ihalesini gerçekleştirdik. Teknik Lise’nin yeni kompleksinde 32 derslik 5 teknoloji sınıfı atölyeler ve laboratuar yer alacak. Ticaret bloklarında PTT, Banka şubeleri, noter, eczane, kargo, pastane, büfe, alışveriş marketi gibi merkezler yer alacak. Bu yatırımla bütün işlemlerimizi bölge dışına çıkmadan yapabileceğiz" açıklamasında bulundu.
2 YILDIR YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
ÇOSB olarak ‘Üniversite-Sanayi’ işbirliğine büyük önem verdiklerini sözlerine ekleyen Sarıoğlu, şunları söyledi; "Bu kapsamda Namık Kemal Üniversitesiyle ÇOSB’de 2 yıldır yüksek lisans programları gerçekleştiriyoruz. NKÜ ile arıtma tesisimizden çıkan çamur miktarının azaltılmasıyla ilgili bir proje yürütüyoruz. İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’yle yaptığımız protokolle akademik çalışmaların ürün ve hizmete dönüşmesinin girişimci fikirlerin uygulama alanı bulmasının kapısını araladık. Yine TÜBİTAK’la çok önemli bir anlaşma yaptık ve hava kirletici kaynakların hava kalitesiyle koku kirliliğinin seviyelerini belirleme çalışması yaptık. TÜBİTAK’la yapılan protokol kapsamında ÇOSB’den kaynaklanan karbon salınımına karşılık 100 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Sizden aldığımız güç ve destekle ÇOSB’ni katma değeri yüksek ürünlerin daha fazla imal edilmesini sağlayacak bir merkez yapacağız.”
RAPORLAR OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Sarıoğlu’nun konuşmasının ardından Divan Heyeti seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Orhan Ermeç seçilirken, üyeliklere ise Hasan Kuru ve Mustafa Erkin seçildi. Toplantının devamında Yönetim Kurulu faaliyet raporu Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan tarafından okundu ve oy birliğiyle kabul edildi. Denetim Kurulu raporu ise ÇOSB Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Savaş tarafından sunularak oy birliğiyle kabul edildi. Denetim raporunu ise Yeminli Mali Müşavir Şükrü Aydın okudu ve madde oy birliğiyle kabul edildi.
BÜTÇE 538 MİLYON 759 BİN 790 LİRA
Gündemin bir diğer maddesi ise bilançonun ve gelir gider tablosunun okunması, incelenmesi, görüşülmesi, kabulü veya reddi oldu. Mehmet Özdoğan tarafından okunan raporda ÇOSB’un aktif ve pasif  varlıkları 270 Milyon 190 bin 387 lira olarak gerçekleşirken 2013 yılı net geliri 18 Milyon 525 bin 779 lira oldu. Bu gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi. Bu maddenin ardından Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu oy birliğiyle ibra edildi. 2014 yılı tahmini bütçe ve çalışma programının görüşülmesi ile ilgili maddede ise 2014 yılı tahmini bütçesi 538 Milyon 759 bin 790 lira olarak oy birliğiyle kabul edildi.
HUZUR HAKKI 700 TL'YE ÇIKTI
Yönetim aidatları ve hizmet karşılıklarının belirlenmesi maddesinde söz alan Mehmet Özdoğan bu hizmetlere yüzde 8 ila 16 oranları arasında zam yapıldığını ifade etti. Bu madde de oy birliğiyle kabul edilirken, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerine ödenecek huzur hakkı ücretini içeren madde ile ilgili olarak söz alan Ömer Sarıoğlu, “Biz bu yola gönüllü çıktık ve huzur hakkı istemiyoruz. Ancak Denetim Kurulu Üyelerimizin 600 TL olan huzur haklarının 700 TL olmasını talep ediyoruz" dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
METREKARESİ 10 AMERİKAN DOLARI OLDU
OSB uygulama yönetmeliğinin 35. Maddesi bendi uyarınca arsa, tahsis ve satış prensiplerinin belirlenmesi maddesinde tekrar söz alan Ömer Sarıoğlu, “Bölge içerisinde boş olarak bulunan ve üretime yönelik taahhütname vermemiş olan parsellerin uygun yatırımcılar tarafından satın alınmak istenmesi halinde parsel malikinden metrekaresine 10 Amerikan Doları bağış alınmasına karar verilmiştir" derken, bu maddeye bazı üyeler tepki gösterdi. Bu meblağın oldukça fazla olduğunu kaydeden üyeler tekrar değerlendirilmesini isterken madde oy çokluğuyla kabul edildi.
TOPLANTI SONUNDA KOKTEYL DÜZENLENDİ
Yetki ve sorumluluğun yönetim kuruluna devri konusundaki madde, Tekirdağ Ergene Deşarj A.Ş’nin kolektör hattı güzergahı üzerinde bulunan şahıs mülkiyetindeki parsellerin kamulaştırma işlemleri için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca kamu yararı kararı verilmesini içeren madde ve bölge sınırları içinde araçların bölgeye ait yollara park etmesi ve bunun yasaklanmasını içeren madde oy birliğiyle kabul edildi. Genel kurul dilek ve temennilerin ardından son ererken, Sanayiciler kokteylde yeniden bir araya geldiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.